Kulon vs Midwest Babak II

Indiana

PEDANG

Minggu kamari, kuring aya dina panel di The Combine - 2010 ditelepon Go West: Tilas Midwesterners anu ngalih ka Silicon Valley ngabagi carita na. Kuring salah sahiji ti opat jalma anu ngabahas carita pribadi kami sareng éta ngamimitian seuneu di Twitter sareng angkat Cat 4 nalika Doug Karr dipasang réaksina nalika anjeunna nyusun deui Ngagabungkeun 2010 Ieuh.

Sadaya parasaan ieu leres-leres dibenerkeun nunjukkeun sipat deet tina formatna, anu asak pikeun gigit sora macét, tapi henteu cekap pikeun leres-leres nyorotkeun hal anu pantes langkung ti 10 menit ngobrol santai per jalma. Doug Karr parantos super marahmay dina masihan kuring kasempetan pikeun teuleum ka sawala ieu pikeun masihan sudut pandang kuring - sanés ngeunaan naon anu turun di Combine - tapi pikeun ngabingkai deui tina perdebatan antara West vs Midwest (sareng kuring dina peran Drago) kana anu nyayogikeun langkung jero ngeunaan wirausaha di dieu di San Fransisco sareng di Midwest (upami kuring Bloomington, IN).

Saur kuring aya pelajaran, dumasar kana kritik anu sah, anu tiasa nyayogikeun kasempetan dina ieu pikeun urang sadayana paduli sisi naon urang nuju. Barina ogé, naha ieu mangrupikeun salah sahiji pilar utama wirausaha?

Pangalaman Dibagi Bentuk Komunitas sareng Budaya Urang

Komunitas di luar Kulon sareng Midwest duanana sami-sami penting di kadua lokasi, tapi aya apel pikeun ngabandingkeun jeruk nalika ngeunaan dinamika riasanana. Carita kuring cocog sareng seueur di dieu: pindah kaluar Kulon mangrupikeun kiasan aktip anu ngagaduhan sajarah anu euyeub tur kuat dina pamekaran nagara urang. Béda sareng Lewis sareng Clark, teu saurang ogé ayeuna anu ngawelah hulu, ngalawan biruang grizzly sareng negosiasi jalan kalayan perang India Penduduk asli Amerika, tapi sapertos aranjeunna, urang sadayana sami-sami raoskeun - pendak sareng jalma, bentang sareng diri urang sorangan sareng watesan nalika urang nyandak résiko ninggali kanyamanan bumi sareng ngalih ka Kulon. Henteu seueur diantara urang ti dieu, tapi urang ngawangun komunitas urang tina pangalaman umum ieu saluareun tradisi sapertos basa, kelas sosial ékonomi, warna sareng hate Kanye West.

Di Midwest, komunitas mangrupikeun ciri anu kuat sareng paling meri dina sagala budaya di dunya. Jalma-jalma dina Midwest ngahargaan silih péngkolan, janten marahmay teuing (kacuali anjeun di buruan maén bal Ohio St - Mich), sareng teras-terasan damel padamelan saderhana mungkin (Upami Indiana University kantos nempatkeun nami dina tonggong tina kaos oblongna, kuring moal reuwas upami Bloomington ngajantenkeun tumpukan batu kapur anu ngagenclang). Rasa komunitas ieu kuat pisan, éta bakal janten kalakuan teu waras pikeun ninggalkeun éta sadayana pikeun ngalih ka tempat anu anjeun tiasa mayar $ 1,700-sasasih pikeun cicing dina kotak sapatu di luhur garis lepat anu aktip.

Janten, duanana komunitas ngagaduhan hubungan anu kuat, tapi nilai sareng pangalaman anu nyiptakeun hubungan éta ngahasilkeun sababaraha kaunggulan sareng karugian dina wirausaha. Dina jangka pondok, Indiana ayeuna nuju aya dina kakurangan.

Résiko sareng Pahala

teu aya pilemDina anu pohara underrated Nami abdi Taya sahijieun, protagonis "Nobody" (dimaénkeun ku Terrance Hill) nyandak sababaraha pélor ngalangkungan topi koboy na ti juru bedil legendaris Jack Beauregard (dicoo ku Henry Fonda), pikeun ngabuktikeun kapercayaanana ka anjeunna. Dialog aranjeunna tukeur cemerlang:

  • Jack: Caritakeun, naon gim anjeun?
  • Teu aya sasaha: Nalika kuring murangkalih, kuring biasa pura-pura kuring Jack Beauregard.
  • Jack: … Sareng ayeuna anjeun sadayana parantos dewasa?
  • Teu aya sasaha: Abdi langkung ati-ati. Tapi kadang ngajalankeun sakedik résiko, tiasa nyandak hadiah, anjeun terang.
  • Jack: Upami risikona sakedik, ganjaranana sakedik.

Beda pangageungna anu kuring nunjukkeun dina budaya-budaya antara Kulon sareng Midwest bohong pas dina aksioma ieu. Dina 2 taun ka pengker ngiringan terlibat dina wéb sareng komunitas téknologi di Indy sareng Bloomington, kuring tiasa nyarios kalayan pasti, ieu mangrupikeun masalah anu paling hébat pikeun Indiana janten Boulder salajengna atanapi Lembah Silicon salajengna. Ieu ngalakukeun teu hartosna éta henteu aya saurang ogé nyandak résiko, atanapi henteu aya kamajuan anu bermakna dina Indiana. Tapi, naon hartosna, éta mangrupikeun hiji komponén konci ngawangun komunitas tech anu suksés henteu acan mésér kana konsép résiko ageung.

Posisi penting dina bisnis tech naon waé nyaéta ko-pangadeg téknis atanapi developer lead (duh). Paménta pikeun jinis-jinis jalma ieu jauh langkung ageung tibatan pasokanna, sareng ieu ogé di San Fransisco. Beda utama di Indiana, nyaéta sajumlah jalma anu teu kapake sareng kamampuan téknis ngawangun produk wéb parantos ngaréspon pasokan ieu sareng nungtut kateusaruaan ku nyetél "toko dev" anu "outsource" pangembangan téknis. Ieu ngabutuhkeun pangusaha non-téknis pikeun ngaboloskeun sadaya modal kerja keras aranjeunna anu parantos diangkat sareng / atanapi ekuitas mayar jalma anu teu ngagaduhan kulit di buruan. Kuring parantos nyarios sareng seueur pangembang ti Indy sareng Bloomington anu ngadamel gaji anu luar biasa anu ogé panginten aranjeunna wirausaha sabab ngajawab masalah awal. Tapi aranjeunna leres henteu. Anjeun sanés pengusaha dugi ka nyerah bantal anjeun, maledogkeun topi sareng saha waé sareng ngorbankeun korban dugi ka nyiptakeun hal anu nyiptakeun nilai sareng ngahasilkeun artos. Upami anjeun ngajukeun W-2 unggal taun, anjeun sanés pengusaha.

Douglas Karr sareng seueur anu sanés parantos damel padamelan luar biasa dina netepkeun Indy salaku hotspot Marketing Tech. Éta hébat. Nanging, pendiri sanés anu badé ngawangun Facebook / Google / jsb salajengna, peryogi sababaraha bakat rékayasa anu serius. Éta aya, tapi éta henteu dialokasikan leres sareng insentifna henteu sajajar. Kuring terang seueur pangusaha non-téknis di Indiana anu peryogi pisan bakat dev sareng henteu tiasa kéngingkeun kecuali aranjeunna mayar kontan atanapi nyerah ekuitas anu moal cicing di tenda pas dikaluarkeun. Janten, Indiana masih kaleungitan wirausahawan anu berbakat ieu ka San Fransisco sareng Lebak kusabab éta paséa ngan teu aya dina jumlah anu henteu proporsional di dieu. Abdi henteu nyarios yén anjeun "moal tiasa hasil kecuali anjeun ngalih ka Kulon." Anu kuring carioskeun nyaéta hésé teuing pikeun pendiri non-téknis pikeun mendakan ko-pendiri téknis anu aranjeunna kedah bersaing sareng start-up sareng perusahaan di Kulon anu henteu ngagaduhan masalah anu sami.

Warta anu saé pikeun Indiana, sanaos. Hal-hal parantos mimiti gerak, lalaunan, sareng kuring henteu nyangka yén ieu bakal janten masalah dina jangka panjang. Sakumaha lami? Kuring henteu weruh, tapi upami kuring pengusaha di Indiana anu henteu hoyong ngalih ka Kulon, kuring bakal ngéléhkeun kuda ieu dugi diréduksi jadi tumpukan molekul.

5 Komentar

  1. 1

    @dougheinz anjeun gentleman leres, Doug. Abdi ngahargaan pisan kana pos optimis sareng sudut pandang anu saé anu anjeun bawa ka diskusi ieu. Wani kuring ngomong, anjeun leuwih optimistis ti sababaraha sora midwest négatip nu chimed di scold kuring dina pos kuring. Hatur nuhun pikeun nyokot waktos!

  2. 2
  3. 3

    Kuring dipindahkeun deui ka Indianapolis sanggeus 3 1/2 taun di New York City husus pikeun gabung Raidious. Aya hiji tanda optimisme di dinya.

    Nalika kuring mimiti pindah ka luar, kuring ngagaduhan chip dina taktak kuring ngeunaan kumaha urang ogé saé di dieu sareng dimana waé. Kuring gancang diajar yén éta leres pisan, tapi ngobrol ngeunaan éta ngajadikeun anjeun disada propinsi.

    Bos kuring teu percaya yén kuring ti Midwest sabab kuring "leumpang gancang, nyarios gancang," kuring nyarios nganggo panangan, sareng kuring "berbudaya pisan." Laporan garis titik-titik kuring anu sanés henteu tiasa ngagambar bentuk nagara Indiana. Ieu dua lifers NYC.

    Bari bakat ngalir sabudeureun kalawan bébas, budaya condong emanate ti salah sahiji dua basisir. Éta ngan kanyataan. Sareng seueur waktos, bakat nuturkeun sumber budaya éta ka salah sahiji dua daérah éta.

    Meunangkeun ambek-ambekan sareng ngabenerkeun diri sanés jalanna. Karya anu saé, Doug. Kuring resep nada anjeun.

    Upami teu aya anu sanés, laksanakeun sapertos di New York. Iraha waé aya anu mamang anjeun, wartosan aranjeunna pikeun nyalira.

    Ngan ngalakukeun anjeun.

  4. 4

    Nuhun man. Anjeun mangrupikeun carita anu klasik ngeunaan naon anu kajantenan nalika jalma-jalma ti daérah sareng latar anu béda-béda leres-leres ngumpul sareng ngalangkungan stereotip. Hese pisan hirup salaku ideolog, sanés?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.