Naon API nangtung pikeun? Sareng Akronim Anu sanés: SÉRÉS, SABUN, XML, JSON, WSDL

Naon ari API

Nalika anjeun nganggo peramban, panyungsi anjeun ngajantenkeun pamundut ti server klien sareng sérver ngirim deui file anu dirakit ku browser anjeun sareng nembongkeun halaman wéb. Tapi kumaha upami anjeun ngan ukur hoyong server atanapi halaman wéb anjeun nyarios ka sérver anu sanés? Ieu bakal ngabutuhkeun anjeun pikeun program kode ka API.

Naon API nangtung pikeun?

API mangrupikeun akronim pikeun Interface Programming Aplikasi. Hiji API mangrupikeun sakumpulan rutinitas, protokol, sareng pakakas pikeun ngawangun aplikasi dumasar-wéb sareng mobile-based. The API netepkeun kumaha anjeun tiasa ngoténtikasi (opsional), nyungkeun sareng nampi data tina API server.

Naon API?

Nalika digunakeun dina kontéks pamekaran wéb, an API ilaharna mangrupikeun seratan anu diartikeun tina Hypertext Transfer Protocol (HTTP) pesen pamundut, sareng definisi struktur pesen réspon. API Wéb ngamungkinkeun kombinasi sababaraha layanan kana aplikasi énggal anu katelah mashup.Wikipedia

Pedaran Pidéo Naon anu dilakukeun API

Aya dua protokol utama nalika ngembangkeun API. Bahasa pemrograman resmi sapertos Microsoft .NET sareng pamekar Java sering resep SOAP tapi protokol anu paling populer nyaéta REST. Sami-sami sapertos anjeun ngetik alamat dina panyungsi pikeun kéngingkeun réspon, kode anjeun ngirimkeun pamundut ka hiji API - sacara harfiah mangrupakeun jalur dina sérver anu ngoténtikasi sareng ngaréspon saluyu sareng data anu anjeun nyungkeun. Tanggapan SABUN ngaréspon XML, anu siga HTML - kode anu dianggo ku panyungsi anjeun.

Upami anjeun hoyong nyobian API tanpa nyerat garis kode, DHC ngabogaan hébat Aplikasi Chrome pikeun hubungan sareng API sareng ningali réspon na.

Naon singkatan SDK Akronim?

SDK mangrupikeun akronim pikeun Pakakas Pamekar Parangkat Lunak.

Nalika perusahaan nyebarkeun API na, ilaharna dibarengan dokuméntasi anu nunjukkeun kumaha API ngaoténtikasi, kumaha éta tiasa ditaros, sareng naon réspon anu saluyu. Pikeun ngabantosan pamekar ngamimitian, perusahaan sering nyebarkeun Pakakas Pamekar Parangkat Lunak ngalebetkeun kelas atanapi fungsi-fungsi anu diperyogikeun kalayan gampang kana proyék-proyék anu ditulis ku pangembang.

Naon singkatan XML Acronym?

XML mangrupikeun akronim pikeun Basa Markup eXtensible. XML mangrupikeun basa markup anu dianggo pikeun nangkod data dina format anu tiasa dibaca ku manusa ogé tiasa dibaca ku mesin.

Ieu conto kumaha XML nembongan:

<?xml vérsi ="1.0"?>
<product id ="1">
Produk A
Produk munggaran

5.00
unggal

Naon nangtung pikeun Acronym JSON?

JSON mangrupakeun akronim pikeun Notasi Obyek JavaScript. JSON mangrupikeun pormat pikeun nyusun data anu dikirim bulak-balik ngalangkungan API. JSON mangrupikeun alternatif pikeun XML. REST API langkung umum diréspon ku JSON - format standar kabuka anu ngagunakeun téks anu tiasa dibaca ku manusa pikeun ngirimkeun objék data anu diwangun ku pasangan atribut – nilai.

Ieu conto data di luhur nganggo JSON:

{
"id": 1,
"Judul": "Produk A",
"pedaran": "Produk munggaran",
"harga": {
"jumlah": "5.00",
"per": "masing-masing"
}
}

Naon ari REST Acronym?

REST mangrupakeun akronim pikeun Transfer Nagara Perwakilan gaya arsitéktur pikeun sistem hypermedia anu disebarkeun. Kitu dingaranan ku Roy Thomas Fielding

Weh ... napas panjang! Anjeun tiasa maca sadayana disertasi didieu, disebut Gaya Arsitéktur sareng Desain Arsitéktur Perangkat Lunak Dumasar Jaringan anu dikintunkeun dina nyugemakeun parsial sarat pikeun gelar DOKTOR filosofi dina Émbaran sareng Élmu Komputer ku Roy Thomas Fielding.

Nuhun Dr. Fielding! Baca langkung seueur ngeunaan ngaso di Wikipedia.

Naon ari SABRAN Acronym?

SABUN mangrupakeun akronim pikeun Protokol aksés objék saderhana

Abdi sanés programmer, tapi numutkeun kuring pamekar anu resep SABUN ngalakukeun éta sabab tiasa gampang ngembangkeun kode dina antar muka program standar anu maos file Wéb Definition Service Wéb (WSDL). Aranjeunna henteu kedah parse réspon, éta parantos dilakonan nganggo WSDL. SOAP peryogi amplop programmatic, anu ngahartikeun struktur pesen sareng kumaha ngolahna, sakumpulan aturan encoding pikeun nganyatakeun conto datatypes anu ditetepkeun ku aplikasi sareng konvénsi pikeun ngagambarkeun prosedur sareng réspon prosedur.

5 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Tungtungna (tungtungna!) kasimpulan singket naon sakabéh ieu akronim saméméhna pikasieuneun-sounding hartosna. Hatur nuhun pikeun ngagunakeun basa anu jelas sareng langsung, hasilna = masa depan anu katingalina langkung cerah pikeun pamekar mahasiswa ieu.

    • 5

      Hai Vic, enya... kuring satuju. Kecap-kecapna pikasieuneun. Abdi émut pertama kali kuring ngaprogram pamundut ka API sareng sadayana diklik sareng kuring henteu percanten kumaha gampangna éta. hatur nuhun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.