Naon Éta Jaringan Pangiriman Eusi (CDN)?

Naon ari Jaringan Pangiriman Eusi CDN?

Sanaos harga teras turun dina hosting sareng bandwidth, éta tetep tiasa mahal janten host halaman wéb dina platform hosting premium. Sareng upami anjeun henteu mayar seueur, kamungkinan situs anjeun rada lambat - kaleungitan jumlah penting anjeun bisnis.

Nalika anjeun mikir ngeunaan sérver anjeun hosting situs anjeun, aranjeunna kedah sabar sareng seueur pamundut. Sababaraha pamundut éta tiasa meryogikeun server anjeun komunikasi sareng server database sanésna atanapi antar muka program aplikasi pihak katilu (API) sateuacan ngahasilkeun halaman anu dinamis.

Pamundut sanésna tiasa saderhana, sapertos ngaladénan gambar atanapi pidéo, tapi meryogikeun jilid bandwidth anu saé. Prasarana hosting anjeun panginten tiasa bajoang pikeun ngalakukeun ieu sadayana dina waktos anu sami. Hiji halaman dina blog ieu, salaku conto, tiasa ngadamel puluhan paménta gambar, JavaScript, CSS, font… salian ti pamundut database.

Tihang dina pangguna sareng sérver ieu tiasa dikubur dina waktos anu lami dina pamundut. Masing-masing pamundut ieu peryogi waktos. Waktos penting - naha éta pangguna ngantosan halaman pikeun dimuat atanapi bot mesin pencari anu badé ngikis eusi anjeun. Duanana skénario tiasa ngarugikeun bisnis anjeun upami situs anjeun lambat. Pikeun kapentingan anjeun pikeun ngajaga kaca anjeun énggal sareng gancang - nyayogikeun pangguna kalayan situs anu saé tiasa ningkatkeun penjualan. Nyayogikeun Google sareng situs anu saé tiasa langkung seueur halaman anjeun diindéks sareng dipendakan.

Nalika urang hirup di dunya anu saé kalayan infrastruktur Internét anu diwangun dina serat anu duanana kaleuleusan sareng gancang pisan, géografi masih kénéh ngagaduhan peran anu ageung dina waktos anu diperyogikeun antara pamundut ti panyungsi, ngalangkungan router, ka host wéb ... balik deui.

Dina istilah anu saderhana, beuki jauh wéb anjeun ti nasabah anjeun, halaman wébna langkung laun pikeun aranjeunna. Walerna nyaéta ngamangpaatkeun a jaringan pangiriman eusi.

Sedengkeun server anjeun ngamuat halaman anjeun sareng ngendalikeun sadaya kontén dinamis sareng API pamundut, jaringan pangiriman kontén (CDN) anjeun tiasa ngempelkeun elemen dina jaringan anu disebarkeun di pusat data di saluruh dunya. Ieu ngandung harti yén prospek anjeun di India atanapi Inggris tiasa ningali situs anjeun sakumaha gancangna pengunjung anjeun di jalan.

Akamai mangrupikeun Pelopor dina Téknologi CDN

Panyadia CDN

Biaya pikeun CDN tiasa dibasajankeun bebas dugi ka rada ngalarang gumantung kana infrastrukturna, perjanjian tingkat layanan (SLA), skalabilitas, reduncansi, sareng - tangtosna - kagancangannana. Ieu sababaraha pamaén di pasar:

  • Cloudflare bisa jadi salah sahiji CDN paling populér di ditu.
  • Upami anjeun WordPress, jetpack nawarkeun CDN sorangan anu cukup mantap. Kami nampi situs kami dina Flywheel anu kalebet CDN kalayan jasa.
  • StackPath CDN mangrupikeun pilihan saderhana pikeun usaha alit anu tiasa nyayogikeun kinerja anu saé.
  • Amazon CloudFront bisa jadi CDN panggedéna kalayan Amazon Simple Storage Service (S3) salaku panyadia CDN paling terjangkau ayeuna. Kami nganggo sareng biaya kami boro luhur $ 2 per bulan!
  • ramé Jaringan or Akamai Jaringan cukup populér di rohangan perusahaan.

akamai-how-content-delivery-network-works.png

gambar tina Jaringan Akamai

Pangiriman eusi anjeun henteu kedah diwatesan ku gambar statis, ogé. Malah sababaraha halaman wéb dinamis ogé tiasa dipidangkeun ngalangkungan CDNs. Kauntungannana CDN seueur. Kumisan ti ningkatkeun latency situs anjeun, CDNs tiasa nyayogikeun beban server anjeun ayeuna sareng skalabilitas ogé saluareun watesan pakakasna.

CDN tingkat perusahaan sering kaleuleuwihan sareng gaduh waktos anu luhur ogé. Sareng ku mareuman patalimarga ka CDN, anjeun bahkan panginten mendakan yén biaya hosting sareng bandwidth anjeun turun sareng paningkatan pendapatan. Sanés investasi anu goréng! Kumisan ti komprési gambar, gaduh jaringan pangiriman kontén mangrupikeun salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngalayanan situs anjeun langkung gancang!

Panyingkepan: Kami konsumén sareng apiliasi tina StackPath CDN tur cinta jasa éta!

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.