Maksimalkeun Usaha Pemasaran 2022 anjeun sareng Manajemén Idin

Naon téh Platform Manajemén Idin CMP

2021 parantos teu tiasa diprediksi sapertos 2020, sabab seueur masalah anyar anu nangtang para pemasar ritel. Marketers bakal perlu tetep lincah sarta responsif kana tantangan heubeul jeung anyar bari ngusahakeun ngalakukeun leuwih kalawan kirang.

COVID-19 teu tiasa malikkeun cara jalma mendakan sareng balanja - ayeuna nambihan kakuatan gabungan tina varian Omicron, gangguan ranté suplai sareng sentimen konsumen anu turun-tumurun kana teka-teki anu parantos rumit. Retailers pilari nangkep paménta pent-up anu adapting ku shifting timing kampanye pamasaran maranéhanana, ngurangan budgets ad kusabab tantangan suplai, pindah jauh ti produk-spésifik kreatif sarta embracing a "nétral tapi harepanana" nada.

Sanajan kitu, saméméh marketers malah mikir ngeunaan ngadorong ngirim on email salajengna maranéhanana atawa kampanye téks, aranjeunna kedah pastikeun aranjeunna nuturkeun lila pangalusna dina komunikasi customer jeung peraturan manajemén idin.

Naon Dupi Manajemén Idin?

Manajemén idin nyaéta metodologi anu digunakeun pikeun ngajadikeun otomatis prakték ngumpulkeun idin anjeun, ngagampangkeun ngawangun kapercayaan, ngamotivasi para nasabah pikeun milih sareng ngajaga patuh kana spésifikasi idin maranéhanana.

BisaNOW

Naha Manajemén Idin Penting?

A platform manajemén idin (CMP) mangrupikeun alat anu mastikeun patuh perusahaan kana peraturan idin komunikasi anu relevan, sapertos GDPR jeung TCPA. CMP mangrupikeun alat perusahaan atanapi penerbit anu tiasa dianggo pikeun ngumpulkeun idin konsumen. Éta ogé ngabantosan ngatur data sareng ngabagikeunana sareng panyadia ladenan téks sareng email. Pikeun ramatloka kalawan rébuan datang sapopoé atawa parusahaan ngirim puluhan rébu surelek atawa pesen téks per bulan, ngagunakeun CMP simplifies ngumpulkeun consents ku automating prosés. Éta ngajadikeun éta cara anu langkung éfisién sareng biaya-éféktif pikeun tetep patuh sareng ngabantosan jalur komunikasi tetep kabuka.

Penting pisan yén para pemasar damel sareng mitra anu dipercaya anu ngahususkeun kana solusi manajemén idin, khususna pikeun ngawangun sareng ngungkit platform anu merhatikeun panerapan sadaya yurisdiksi anu relevan, kalebet Amérika Serikat, Kanada, EU sareng seueur deui. Ngagaduhan sistem sapertos kitu ngirangan résiko ngalanggar hukum data nagara atanapi yurisdiksi dimana perusahaan anjeun gaduh prospek sareng konsumén. Platform canggih dinten ieu diwangun kalayan patuh-demi-desain, mastikeun yén nalika peraturan robih sareng mekar, kitu ogé pamatuhan manajemén idin anu leres.

Manajemén idin anu leres ogé penting upami évolusi jauh tina panggunaan data cookie pihak katilu sareng nuju ngumpulkeun data pihak kahiji langsung ti konsumen.

Pindah Jauh tina Data Pihak-katilu

Ayeuna parantos aya perang pikeun sababaraha waktos ngeunaan hak jalma pikeun privasi data. Salajengna, aya paradoks privasi/personalisasi anu aya. Ieu ngarujuk kana kanyataan yén konsumén hoyong privasi data sareng terang yén datana aman. Nanging, dina waktos anu sami, urang hirup dina dunya digital sareng kalolobaan jalma ngarasa kabeuratan ku sadaya pesen anu datang unggal dinten. Ku sabab éta, aranjeunna ogé hoyong pesen janten pribadi sareng relevan sareng gaduh ekspektasi yén usaha bakal nyayogikeun pangalaman palanggan anu hadé pikeun aranjeunna.

Hasilna, aya parobahan dasar dina cara perusahaan ngumpulkeun sareng ngagunakeun data pribadi. Pausahaan jeung marketers ayeuna fokus kana embracing kumpulan data pihak kahiji. Bentuk data ieu mangrupikeun inpormasi palanggan sacara bébas sareng ngahaja dibagikeun sareng merek anu aranjeunna percanten. Éta tiasa kalebet wawasan pribadi sapertos karesep, eupan balik, inpormasi profil, kapentingan, idin, sareng niat mésér.

Nalika perusahaan ngajaga sikep transparansi ngeunaan naha aranjeunna ngumpulkeun jinis data ieu sareng nyayogikeun nilai konsumén pikeun ngabagi datana, aranjeunna nampi langkung kapercayaan ti para nasabah. Ieu ningkatkeun kahayang maranéhna pikeun ngabagikeun langkung seueur data sareng milih pikeun nampi komunikasi anu relevan tina merek.

Cara anu sanés perusahaan ningkatkeun kapercayaan ka para nasabah nyaéta ku ngajaga aranjeunna diropéa kalayan suplai sareng apdet inventaris dina produk anu aranjeunna resep balanja. Dialog transparan ieu ngeunaan apdet pengiriman barang mantuan pikeun ngatur ekspektasi ditangtoskeun on deliveries, atawa malah reureuh dina kiriman.

Ngarencanakeun Kasuksesan Pemasaran 2022

Fokus kana strategi ieu penting henteu ngan ukur pikeun ngatur siklus balanja anu sering, tapi ogé dina ngarencanakeun operasi pamasaran 2022 sareng ékspansi mar-tech. Kuartal kaopat biasana waktos nalika merek pendak sareng tim pamasaranna pikeun mastikeun komunikasi aya dina jalur sareng ngaidentipikasi strategi pikeun taun anu bakal datang pikeun ningkatkeun pangalaman palanggan sacara umum, ningkatkeun pendapatan sareng ngajaga jalur komunikasi kabuka.

Ku merhatikeun léngkah-léngkah ieu, anjeun sareng merek anjeun pasti bakal janten léngkah payuneun kompetisi pikeun awal 2022!

Kanggo inpormasi tambahan ngeunaan PossibleNOW's platform manajemén idin:

Nyuhunkeun Demo PossibleNOW