Naon Dupi Platform Manajemén Aset Digital (DAM)?

Naon DAM? Naon Dupi Digital Asset Manajemén?

Manajemén aset digital (DAM) diwangun ku tugas manajemén jeung kaputusan sabudeureun ingestion, annotation, cataloging, neundeun, dimeunangkeun, jeung distribusi aset digital. poto digital, animasi, video, jeung musik exemplify wewengkon udagan manajemén asset média (sub-kategori DAM).

Naon Dupi Manajemén Aset Digital?

DAM manajemén aset digital nyaéta prakték administrasi, pangatur, sareng nyebarkeun file média. Parangkat lunak DAM ngamungkinkeun merek pikeun ngembangkeun perpustakaan poto, video, grafik, PDF, témplat, sareng kontén digital sanés anu tiasa dipilarian sareng siap disebarkeun.

Lega

Hésé ngadamel kasus ieu manajemén asset digital tanpa némbongan tanpa henti nyatakeun atra. Misalna: pamasaran ayeuna gumantung pisan kana média digital. Sareng waktos artos. Janten pemasar kedah nyéépkeun saloba waktos média digitalna pikeun tugas anu langkung produktif, nguntungkeun sareng kirang dina kaleuleusan sareng pembantosan anu teu perlu.

Kami terang hal-hal ieu sacara intuitif. Janten héran éta, salami waktos anu pondok kuring kalibet dina nyaritakeun caritaan DAM, kuring kantos ningali paningkatan anu terus-terusan sareng ngagancangkeun kasadaran organisasi ngeunaan DAM. Maksadna nyebatkeun yén, dugi ka ayeuna, organisasi ieu teu terang naon anu aranjeunna leungit.

Barina ogé, hiji parusahaan biasana dimimitian balanja sabudeureun pikeun software DAM nalika nyadar yén, mimitina, éta boga sakabéhna loba (baca "volume unmanageable") aset digital sarta yén, kadua, kaayaan perpustakaan asset digital na gede pisan nyokot jauh teuing. loba waktu tanpa ngahasilkeun kauntungan cukup. Ieu leres dina sababaraha industri kalebet pendidikan tinggi, pariwara, manufaktur, hiburan, nirlaba, perawatan kaséhatan, sareng téknologi médis.

Tinjauan Platform Manajemén Aset Digital Widen

Ieu tempat DAM lebet. Sistem DAM aya seueur bentuk sareng ukuran, tapi sadayana diwangun pikeun ngalakukeun sahenteuna sababaraha hal: nyimpen di tengah, ngatur sareng ngadistribusikaeun aset digital. Janten naon anu anjeun kedah terang pikeun nungtun milarian vendor anjeun?

Modél Pangiriman DAM

Ngalegaan nembé dileupaskeun kertas bodas saé ngajelaskeun bédana (sareng tumpang tindih) diantara SaaS vs Hosted vs Hybrid vs Open Source DAM solusi. Ieu mangrupikeun sumber anu saé pikeun pariksa upami anjeun ngamimitian ngajalajah pilihan DAM anjeun.

Nanging, hal anu paling penting pikeun terang nyaéta masing-masing tina tilu istilah éta mangrupikeun cara pikeun nangtoskeun DAM (atanapi parangkat lunak naon waé, pikeun masalah éta) numutkeun kriteria anu béda. Aranjeunna henteu saling éksklusif - sanaos praktis teu aya tumpang tindihna antara SaaS sareng solusi anu dipasang.

SaaS DAM sistem nawiskeun kalenturan dina hal workflow sareng aksés kalayan biaya IT minimal. Parangkat lunak sareng aset anjeun di-host dina awan (nyaéta, server jauh). Sedengkeun anu ngajual DAM anu terpercaya bakal nganggo metode hosting éta aman pisan, sababaraha organisasi ngagaduhan kawijakan anu ngalarang aranjeunna tina ngantep inpormasi sénsitip tinangtu di luar fasilitasna. Upami anjeun agénsi intél pamaréntah, salaku conto, anjeun panginten henteu tiasa ngalakukeun SaaS DAM.

Program anu dipasang, di sisi séjén, sadayana aya "in-house." Karya organisasi anjeun panginten meryogikeun jinis kontrol ka média anu ngan ukur tiasa dijaga tina ngajaga data sareng sérver anu aya di gedong anjeun. Sanaos kitu, anjeun kedah sadar kana kanyataan yén, kacuali upami anjeun nyokong data anjeun dina server jauh, prakték ieu ngamungkinkeun anjeun kabuka ku résiko sababaraha kajadian bakal ninggalkeun aset anjeun henteu tiasa dicandak deui. Éta tiasa janten korupsi data, tapi ogé tiasa janten maling, bencana alam atanapi kacilakaan.

Tungtungna, aya sumber terbuka. Istilah ieu ngarujuk kana kode atanapi arsitéktur parangkat lunak éta nyalira, tapi henteu naha parangkat lunak diaksés tina jarak jauh atanapi dina mesin di-imah anjeun nyalira. Anjeun henteu kedah lebet kana jebakan dasar tina kaputusan anjeun naha sumber terbuka pas pikeun anjeun naha éta solusi disayogikeun atanapi dipasang. Ogé, anjeun kedah nyatet kanyataan yén parangkat lunak kabuka-sumber ngan nambihan nilai upami anjeun atanapi jalma sanés gaduh sumberdaya pikeun ngamangpaatkeun malleability program.

Fitur Manajemén Asét Digital

Saolah-olah rupa-rupa model pangiriman teu cukup, aya ogé rupa-rupa set fitur kaluar dinya. Sababaraha ngical paralatan DAM langkung saé tibatan anu sanés pikeun mastikeun yén aranjeunna paling cocog pikeun nyumponan kabutuhan unik anjeun sateuacan nyobian ngajual anjeun dina sistemna, janten penting pikeun anjeun milarian moro DAM anjeun kalayan daptar sarat anu jéntré.

Salah sahiji kamajuan konci dina téknologi DAM nyaéta kamampuan pikeun ngahijikeun sareng sadaya platform éditan sareng penerbitan utama - seueur kalayan prosés persetujuan anu lengkep. Éta hartosna yén desainer anjeun tiasa ngarancang grafis, kéngingkeun tanggapan ti tim, ngadamel éditan, sareng nyorong gambar anu dioptimalkeun langsung ka sistem manajemén kontén anjeun.

Malah leuwih hadé: megatkeun pangabutuh anjeun kana kategori kudu-kudu jeung nice-to-kudu. Anjeun ogé kedah nyatet fitur naon waé anu dipikabutuh kusabab peraturan, undang-undang, atanapi aturan sanés anu ngatur pasar atanapi industri anjeun.

Anu dilakukeun ku sadayana ieu nyaéta mastikeun yén anjeun henteu mungkas ku sakedik fitur anu anjeun henteu tiasa ningkatkeun efisiensi alur kerja anjeun sabisa-bisa atanapi seueur fitur anu anjeun mendakan diri anjeun mayar kanggo lonceng sareng whistles anu anjeun moal peryogikeun. atanapi hoyong nganggo.

Mangpaat Platform Manajemén Aset Digital

Mikir manpaat ngalaksanakeun a sistem manajemén aset digital dina pangartian waragad motong or waktos ngahemat ngan teu cukup. Éta henteu terang kumaha DAM tiasa mangaruhan organisasi sareng sumber anjeun.

Gantina, pikir ngeunaan DAM dina watesan repurposing. Urang condong nganggo kecap pikeun ngarujuk kana cara parangkat lunak DAM ngamungkinkeun sareng nyegerkeun repurposing aset digital individu, tapi (upami dianggo leres) éta tiasa gaduh pangaruh anu sami dina tenaga kerja, dolar, sareng bakat.

Candak desainer. Anjeunna ayeuna tiasa nyéépkeun 10 tina unggal 40 jam pikeun milarian aset anu kaleuleuwihan, tugas kontrol versi, sareng rumah tangga perpustakaan gambar. Nyetél DAM sareng ngaleungitkeun kabutuhan pikeun sadayana anu henteu hartosna anjeun kedah ngirangan jam desainer anjeun. Anu dimaksud nyaéta yén jam-jam gawé anu teu éfisién, teu nguntungkeun ayeuna tiasa dianggo pikeun ngalaksanakeun kakuatan presumptive desainer: desain. Sami lumaku pikeun salespeople anjeun, tim pamasaran, jsb.

Kaéndahan DAM henteu cukup ku éta ngarobah strategi anjeun atanapi ngajantenkeun padamel anjeun langkung saé. Éta nya éta ngabébaskeun anjeun pikeun ngudag strategi anu sami langkung agrésip sareng ngajantenkeun padamelan anjeun langkung fokus pikeun langkung waktos.

Kasus Bisnis pikeun Manajemén Aset Digital

Widen parantos nyebarkeun grafik anu jero ieu anu ngajalanan anjeun kasus bisnis pikeun investasi dina platform Manajemén Aset Digital.

kasus bisnis pikeun bendungan infographic luhur

kasus bisnis keur bendungan infographic satengah handap

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.