Naon Stratégi Marketing?

Strategi Pemasaran

Salami sababaraha sasih terakhir, kuring parantos ngabantosan palanggan Salesforce kalayan ngembangkeun strategi ngeunaan cara ngamangpaatkeun platform anu dilisensikeun ku pangsaéna. Éta mangrupikeun kasempetan anu pikaresepeun sareng anu sabenerna kaget kuring. Saatos janten padamel awal ExactTarget, kuring resep pisan kamampuan tanpa wates of Salesforce sareng sadaya produk na anu sayogi.

Kasempetan ieu sumping ka kuring ngalangkungan pasangan Salesforce anu ngagaduhan reputasi anu hadé pikeun nerapkeun, ngembangkeun, sareng ngahijikeun kumpulan platform Salesforce pikeun klienna. Salami mangtaun-taun, aranjeunna nembé ngetrokkeun ka luar taman ... tapi aranjeunna mimiti nyatet celah industri anu kedah dieusian - taktik.

Salesforce nyayogikeun sumber daya anu teu kaétung sareng kasus panggunaan anu luar biasa pikeun prospek ngeunaan kumaha palanggan sanés anu paling saé nganggo platform. Sareng Rakan Salesforce kuring tiasa nampung palaksanaan strategi naon waé. Jurangna, nyaéta, perusahaan sering ngalaksanakeun hubungan sareng Salesforce sareng mitra tanpa leres-leres nangtoskeun naon strategi na.

Ngalaksanakeun Salesforce sanés a Strategi Pemasaran. Ngalaksanakeun Salesforce ampir hartosna nanaon - tina kumaha anjeun ngajual, saha anjeun ngajual, kumaha anjeun komunikasi sareng aranjeunna, kumaha anjeun ngahijikeun sareng platform perusahaan anjeun anu sanés, ogé kumaha anjeun ngukur kasuksesan. Kéngingkeun lisénsi sareng ngirim kaluar login ka Salesforce sanés strategi… ibarat mésér playbook kosong.

Naon Stratégi Marketing?

Rencana aksi anu dirancang pikeun ngamajukeun sareng ngical produk atanapi jasa.

Kamus Oxford Living

strategi marketing mangrupikeun rencana gim umum pikeun ngahontal jalma sareng ngajantenkeun palanggan produk atanapi jasa anu disayogikeun ku bisnis.

Investopedia

Upami anjeun meuli strategi marketing ti konsultan, naon anu anjeun ngarepkeun aranjeunna pikeun nganteurkeun? Kuring naroskeun patarosan ieu ka para pamimpin di panjuru industri sareng anjeun bakal kaget kana sababaraha jawaban anu kuring tampi… ti ideasi dugi ka éksékusi terhingga.

Ngembangkeun strategi pamasaran mangrupikeun léngkah pikeun anjeun sacara umum perjalanan pamasaran:

  1. Pamanggihan - Sateuacan perjalanan naon waé dimimitian, anjeun kedah ngartos dimana anjeun ayana, naon di sakuriling anjeun, sareng dimana anjeun badé kamana. Unggal pagawé pamasaran, konsultan séwa, atanapi agénsi kedah dianggo ngalangkungan fase penemuan. Tanpa éta, anjeun henteu ngartos kumaha cara nganteurkeun matéri pamasaran anjeun, kumaha nempatkeun diri tina persaingan, atanapi sumber daya naon anu anjeun anggo.
  2. taktik - Ayeuna anjeun ngagaduhan alat pikeun ngembangkeun strategi dasar anu dianggo pikeun ngahontal tujuan pamasaran anjeun. Strategi anjeun kedah nyertakeun tinjauan tujuan, saluran, média, kampanye, sareng kumaha anjeun ngukur kasuksesan anjeun. Anjeun bakal hoyong pernyataan misi taunan, fokus triwulanan, sareng pangiriman bulanan atanapi mingguan. Ieu mangrupikeun dokumén lincah anu tiasa robih ku sababaraha waktos, tapi ngagaduhan mésér organisasi anjeun.
  3. palaksanaan - Kalayan pamahaman anu jelas ngeunaan perusahaan anjeun, posisi pasar anjeun, sareng sumber daya anjeun, anjeun siap ngawangun dasar strategi pamasaran digital anjeun. Ayana digital anjeun kedah gaduh sadaya pakakas anu diperyogikeun pikeun ngaéksekusi sareng ngukur strategi pemasaran anu bakal datang.
  4. eksekusi - Ayeuna yén sadayana parantos aya, waktosna pikeun ngaéksekusi stratégi anu anjeun parantos ngembangkeun sareng ngukur pangaruhna sacara umum.
  5. optimasi - Perhatoskeun wormhole keren anu urang lebetkeun kana infographic anu nyandak strategi anu tumuh sareng ngangkut éta langsung ka Discovery deui! Teu aya parantosan na Lalampahan pamasaran lincah. Sakali anjeun parantos ngajalankeun? Strategi pamasaran anjeun, anjeun kedah nguji, ngukur, ningkatkeun, sareng adaptasi deui? Waktos kanggo teraskeun ngamaksimalkeun pangaruhna pikeun bisnis anjeun.

Perhatikeun yén stratégi sateuacan ngalaksanakeun, palaksanaan, sareng optimalisasi. Upami anjeun ngembangkeun atanapi mésér strategi marketing ti perusahaan - éta sanés hartosna aranjeunna bakal nerapkeun strategi éta, atanapi ngajalankeun éta.

A Stratégi Stratégi Marketing: Fintech

Kami ngagaduhan webinar anu saé sareng Salesforce, Prakték Pangsaéna dina Nyiptakeun Lalampahan Pangalaman Palanggan di Perusahaan Jasa Keuangan, dimana urang ngabahas ngembangkeun strategi perjalanan pamasaran sareng perusahaan Layanan Keuangan. Wébinar janten saatos kuring ngalaksanakeun panilitian dina industri ngeunaan pamisahan digital anu kajantenan antara lembaga kauangan sareng konsuménna.

Dina ngembangkeun strategi pemasaran, kami ngaidentifikasi:

  • Saha palanggan na - ti literasi kauangan, ka tahap hirupna, kana kaséhatan kauangan, sareng persona.
  • Dimana usaha pamasaran aranjeunna - kumaha déwasa organisasi aranjeunna dina ngawangun hubungan sareng aranjeunna. Naha aranjeunna terang saha aranjeunna, naha atanapi henteu aranjeunna ngadidik aranjeunna, naha konsuménna henteu leres-leres nguntungkeun tina diajar ti aranjeunna, sareng naha pelanggan leres-leres ngahontal pribadi?
  • Kumaha organisasi na pikaresepeun - saupama lembaga naroskeun tanggapan, naha aranjeunna tiasa naros patarosan di luhur, naha aranjeunna ngagaduhan sumber daya pikeun ngadidik sareng ngalengkepan palangganna, sareng naha perjalanan éta leres-leres dipersonalisasi?
  • Naha organisasi ngagaduhan sumber daya - Panilitian urang nunjukkeun sababaraha belasan topik anu konsuménna sok nalungtik sacara online - ti manajemén kiridit, manajemén kabeungharan, perencanaan perumahan, dugi ka perencanaan pensiunan. Konsumén milari pakakas DIY pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun nganilai, ngarencanakeun, sareng ngajalankeun kauanganana ... sareng lembaga anu damelna kedah ngagaduhan sadayana (atanapi sahenteuna nunjuk ka pasangan anu hadé).
  • Naha organisasi katingali dina masing-masing tahapan mésér - ti idéntifikasi masalah, dugi ka éksplorasi solusi, dugi ka sarat sareng pamilihan organisasi kauangan, naha organisasi tiasa ngahontal unggal tahap dina perjalanan anu ngagaleuh? Naha aranjeunna ngagaduhan alat sareng sumber pikeun ngabantosan pamanggihan anu ngagaleuh sareng ngabantosan aranjeunna pikeun ngajalankeun papacangan?
  • Naha organisasi tiasa dihontal ngalangkungan médium anu dipikaresep - tulisan sanés ngan ukur sedeng. Nyatana, sababaraha jalma bahkan henteu nyandak waktos kanggo maca deui. Naha organisasi ngamangpaatkeun téks, citra, audio, sareng pidéo pikeun ngahontal prospek atanapi konsuménna dimana aranjeunna leuwih seneng?
  • Sakali dilaksanakeun, kumaha suksésna bakal diukur sareng strategi pemasaran anjeun? Sateuacan anjeun nerapkeun stratégi, kamampuan ngukur kedah dipertimbangkeun supados anjeun terang yén éta jalan. Sabaraha lami anjeun badé ngantosan sateuacan mutuskeun suksésna? Dina naon titik anjeun bakal ngaoptimalkeun kampanye anjeun? Dina sabaraha titik anjeun bakal ngalipet aranjeunna upami aranjeunna henteu tiasa damel?

Upami anjeun tiasa ngajawab sadayana patarosan ieu, maka anjeun panginten tiasa gaduh masalah strategi marketing. Strategi pamasaran bakal ngabantosan anjeun mendakan, mendakan, sareng ngarencanakeun yén anjeun peryogi alat atanapi sumber.

Tina conto fintech di luhur, perusahaan anjeun tiasa mendakan yén situs éta leungit kalkulator hipotik bumi janten anjeun ngagaduhan rencana pikeun ngawangun éta. Éta henteu hartosna strategi ngahartikeun kumaha kalkulatorna, kumaha anjeun mekarkeunana, dimana éta bakal disayogikeun, atanapi kumaha anjeun ngamajukeunana ... éta sadayana léngkah pelaksanaan kampanye anu tiasa dibéréskeun jalanna. Strategina nyaéta ngawangun kalkulator anu anjeun peryogikeun pikeun palanggan. Palaksanaan sareng palaksanaan engké.

Strategi nyaéta Gap Antara Kabutuhan sareng Eksekusi

Nalika kuring konsultasi sareng langkung seueur organisasi sareng Salesforce, urang nuju ngaluarkeun éta ti taman dina aktipitas ieu. Salesforce parantos ngabantosan nasabah ngaidentipikasi kabutuhan leyuran téhnologis pikeun ngabantosan aranjeunna kalayan usaha penjualan sareng pamasaranna.

Mitra Salesforce aya pikeun ngabantosan aranjeunna ngalaksanakeun solusi pikeun prosés sareng stratégi anu diarepkeun pikeun dilaksanakeun. Tapi kuring aya di antara dua ngaidentipikasi celah sareng damel antara platform, pasangan, sareng konsumén pikeun ngembangkeun rencana pikeun ngahontal prospek sareng konsuménna. Nalika aya konsensus di antara urang sadayana, mitra Salesforce sumping sareng ngalaksanakeun solusina, maka klien ngalaksanakeun strategi.

Sareng, tangtosna, nalika urang ngukur hasilna, urang kedah nyaluyukeun stratégi ti jaman ka jaman. Dina setting perusahaan, éta tiasa nyandak mangbulan-bulan pikeun ngahontal.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.