Ngartos urang Sunda di CRM

Kumaha Hubungan ngadorong Seri Webinar Penghasilan | Blog Tech Marketing

Kuring ngan maca tulisan anu saé dina CRM sareng kuring pikir aya hiji liang anu gedé, masif, gaping dina kalolobaan implementasi CRM… Hubungan.

Naon ari Hubungan?

hubungan merlukeun a sambungan dua arah, hal anu biasana leungit tina CRM nanaon. Sadaya CRM utama anu aya di pasar ngalakukeun padamelan anu saé pikeun néwak data anu datang - tapi aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngarengsekeun gelung. Kuring yakin ieu konci naha seuseueurna palaksanaan CRM gagal. Sareng kuring yakin éta tautan anu paling lemah dina kalolobaan platform CRM.

CRM Ditetepkeun

Hiji katingal dina pamilarian Google tina Management Hubungan customer sareng anjeun bakal mendakan yén unggal ngajual ngahartikeun CRM ketat ngeunaan kakuatan perangkat lunakna. Misalna, ieu kang Definisi Salesforce:

Definisi anu paling saderhana, paling lega tiasa dipendakan dina nami: CRM mangrupikeun cara anu lengkep pikeun ngatur hubungan sareng konsumén anjeun? kaasup konsumén poténsial? pikeun kauntungan anu tahan lami sareng silih. Langkung khusus, sistem CRM modérn ngamungkinkeun anjeun néwak inpormasi sakitar interaksi palanggan sareng ngahijikeun sareng unggal fungsi sareng titik data anu aya hubunganana sareng palanggan.

Hmmm… Sigana mah éta lain kabeneran yén platform Salesforce leres-leres dipuseurkeun dina data sareng tukang-tukang ngagaduhan kamampuan integrasi anu kuat. Kuring masih mikir éta ngan ukur satengah tina solusi CRM.

Diagram CRM Salesforce

Satengah tina solusi sanésna aya dina kumaha anjeun Sambungkeun sareng konsumén Anjeun. CRM anjeun kedah dipuseurkeun di sekitar titik pemicu pikeun ngaduga, sakumaha anu anjeun tiasa, nalika anjeun kedah meta dina hubungan anjeun sareng konsumén. Kumaha anjeun ngamajukeun palanggan liwat siklus hirup konsumén?

Conto Palaksanaan CRM Mangpaat

  1. Upami éta prospek, produk atanapi jasa naon anu aranjeunna resep kana komunikasi anjeun atanapi dina halaman wéb (integrasi analytics)? Iraha aranjeunna ngarepkeun yén anjeun bakal ngahubungi aranjeunna deui? Naha anjeun parantos nyetél gera ngabéjaan anjeun nalika ngahubungi aranjeunna atanapi email topikal anu dijadwalkeun?
  2. Upami éta prospek atanapi palanggan, naha kontén halaman wéb anjeun sacara dinamis ngalayanan produk atanapi jasa anu aranjeunna parantos sayogi atanapi anjeun parantos ngaical? Émutan abdi Amazon.com ngalakukeun padamelan anu hébat dina nyarankeun buku ka kuring - tapi aranjeunna henteu ngémutan kanyataan yén kuring balanja Barnes tur mulya, ogé. Upami aranjeunna terpadu Shelfari or GoodReads kana rekening kuring, aranjeunna bakal terang naon anu kuring parantos ngagaleuh sareng moal nunjukkeun ka kuring deui.
  3. Naha anjeun parantos netepkeun nilai pikeun palanggan anjeun anu teras tiasa dipilampah? Upami kuring nyéépkeun rébuan dolar sareng anjeun, kumaha anjeun ngarawat kuring béda ti jalma anu henteu? Kuring angkat ka toko kopi anu saé lokal anu ngirining kuring sakedik waktos nalika kuring kénging médium. Aranjeunna terang kuring ku nami sareng ngakuan yén kuring langkung berharga pikeun aranjeunna tibatan pelanggan anu nembongan sabulan sakali.
  4. Naha anjeun parantos ngaidentipikasi nalika pemicu pikeun jalma cicing atanapi tinggaleun anjeun? Upami anu maca rata-rata buletin email anjeun muka 5, henteu pernah diklik, teras henteu langganan, naon anu anjeun lakukeun béda dina newsletter nomer 5 pikeun pamaca anu henteu pernah diklik?
  5. Iraha terakhir kali anjeun hatur ka aranjeunna atanapi nyungkeun tanggepan ngeunaan jasa anjeun? Naha anjeun parantos nyéépkeun ambang atanapi ambang kagiatan kanggo komunikasi sareng konsumén anu nyéépkeun $ X atanapi balanja unggal X jumlah dinten, minggu atanapi bulan?

Ngajadwalkeun, email anu dipicu, hadiah, sareng kontén dinamis mangrupikeun faktor konci dina YOU ngajaga hubungan sareng palanggan sareng ngabantosan aranjeunna ngalangkungan siklus hirup pelanggan. Tingali kana aplikasi CRM anjeun deui… kumaha ngabantosan anjeun pikeun ngalakukeun éta? Éta henteu kénging anjeun kéngingkeun sadayana hubungan ieu sareng CRM anjeun. Upami éta, anjeun teu ngagaduhan sistem CRM, anjeun ngan ukur gaduh database pelanggan.

Analytics, Gorobag Balanja, Sistem Email Marketing sareng Sistem Manajemen Eusi Halaman Wéb kedah sadayana dihijikeun pikeun anjeun gaduh palaksanaan CRM anu bakal nguntungkeun sapinuhna tina biaya sareng usaha awal anu diperyogikeun dina ngawangun palaksanaan CRM. Upami henteu sambungkeun titik-titik, anjeun teu ngagaduhan solusi CRM.

CATETAN: Nalika kuring milarian sumber daya CRM sareng diagram anu saé dina wéb, kuring mendakan sumber anu saé, nyaéta Guru Pamasaran.

6 Komentar

  1. 1

    Jujur kuring nyangka yén kalolobaan sistem CRM kedah langkung saé disebut sistem PRM sabab henteu ngeunaan Manajemén Hubungan Palanggan tapi ngeunaan Manajemén Hubungan Prospek khususna dimana urang henteu paduli HUBUNGAN anu neraskeun sareng saha waé. Seuseueurna sistem ieu dikembangkeun pikeun pemburu sabalikna tina pangumpul sareng leres-leres henteu cocog bahkan pikeun strategi 'tanah sareng dilegakeun' anu leres-leres nyauran ngawangun hubungan anu langgeng.

    Sistem CRM dijieun pikeun nanganan angka nu gede ngarupakeun "palanggan" jeung ngawangun hubungan ngan bisa dipigawé ogé lamun urang tempo usaha kentel dina jumlah leutik konsumén.

    Anjeun leres sareng alesanana nyaéta sistem CRM ieu henteu diwangun pikeun tujuan anu dianggo.

  2. 4

    titik hébat. Kalayan seueur pilihan anu gampang pikeun perusahaan pikeun ngamimitian berinteraksi sareng para nasabah dina hiji tingkat, teu aya alesan pikeun henteu ngalakukeunana (facebook, blog, email).

    Saban perusahaan nganggo CRM, ngagunakeunana langkung efektif tiasa janten proposisi nilai anu ditawarkeun ku perusahaan anjeun, sareng sadayana dina ujung jari anjeun.

    pos hébat.

  3. 5

    Nalika kuring ngeblog sababaraha waktos ka tukang, seueur teuing anu nganggo CRM pikeun 'stalk' prospekna tinimbang nyiptakeun hubungan sareng aranjeunna.

  4. 6

    Naha ahli CRM ieu henteu émut kumaha éta nalika bobogohan?
    Teu sakabeh gagasan balik CRM ngawangun hubungan langgeng panjang? Janten, iraha stalking kantos nyababkeun hubungan? Kumaha kuring ngaréspon ka perusahaan anu nunjukkeun sabaraha aranjeunna 'nyaho' ngeunaan kuring? Persis, aduh-aduh.

    Naon solusina? Tanya kuring, libatkeun kuring, pikabitaeun sareng intrik kuring, kaget kuring sareng ngajantenkeun kuring khusus. Wah, éta hésé.
    Kumaha sababna perusahaan henteu kéngingkeun? Aranjeunna sieun nanya? Sieun ditolak?

    Kadaharan pikeun dipikiran: upami kuring henteu kabetot, naha anjeun henteu hoyong terang langkung lami? Janten anjeun tiasa fokus kana anu dipikaresep?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.