Kumaha Resolusi Entitas Nambahkeun Niley Pikeun Prosés Pamasaran Anjeun

Naon Resolusi Entitas dina Data Pemasaran

Sajumlah ageung pemasar B2B - ampir 27% - ngaku éta data anu henteu cekap parantos ngarugikeun aranjeunna 10%, atawa dina sababaraha kasus, malah leuwih dina karugian sharing taunan.

Ieu jelas highlights hiji masalah signifikan Nyanghareupan ku paling marketers kiwari, sarta éta: kualitas data goréng. Data anu teu lengkep, leungit, atanapi kualitas goréng tiasa gaduh dampak anu ageung pikeun kasuksésan prosés pamasaran anjeun. Ieu kajadian saprak ampir sakabéh prosés departemén di hiji parusahaan - tapi husus jualan na pamasaran - anu beurat ngalarti ku data organisasi.

Naha éta téh lengkep, 360-view konsumén Anjeun, leads, atawa prospek, atawa informasi sejenna nu patali jeung produk, kurban jasa, atawa lokasi alamat - pamasaran nyaeta dimana eta sadayana datangna babarengan. Ieu sababna pemasar paling sangsara nalika perusahaan henteu nganggo kerangka manajemén kualitas data anu pas pikeun profil data kontinyu sareng perbaikan kualitas data.

Dina blog ieu, abdi hoyong mawa perhatian kana masalah kualitas data paling umum tur kumaha eta tabrakan prosés pamasaran kritis anjeun; urang lajeng bakal kasampak di solusi poténsial pikeun masalah ieu, sarta tungtungna, urang bakal ningali kumaha urang tiasa ngadegkeun eta dina dasar kontinyu.

Ku kituna, hayu urang ngamimitian!

Masalah Kualitas Data Pangbadagna Nyanghareupan Ku Marketers

Sanajan, kualitas data goréng ngabalukarkeun daptar panjang masalah pikeun marketers di hiji parusahaan, tapi sanggeus dikirimkeun solusi data ka 100+ klien, masalah kualitas data paling umum nu urang geus katempo jalma nyanghareupan nyaéta:

Ngahontal pandangan tunggal aset data inti.

Masalah ieu muncul nalika duplikat rékaman disimpen pikeun éntitas anu sami. Di dieu, istilah éntitas tiasa hartosna naon waé. Biasana, dina ranah pamasaran, kecap éntitas tiasa ngarujuk ka: palanggan, kalungguhan, prospek, produk, lokasi, atanapi anu sanés anu janten inti pikeun pagelaran kagiatan pamasaran anjeun.

Dampak Duplikat Rékam Dina Prosés Pamasaran Anjeun

Ayana duplikat rékaman dina datasets dipaké pikeun tujuan pamasaran bisa jadi ngimpina pikeun marketer nanaon. Nalika anjeun gaduh duplikat rékaman, ieu mangrupikeun sababaraha skenario anu serius anu anjeun tiasa jalankeun:

  • Wates waktos, anggaran, sareng usaha - Kusabab set data anjeun ngandung sababaraha rékaman pikeun éntitas anu sami, anjeun tiasa ngeureunkeun investasi waktos, anggaran, sareng usaha sababaraha kali pikeun palanggan, prospek, atanapi kalungguhan anu sami.
  • Teu tiasa ngagampangkeun pangalaman pribadi - Rékaman duplikat sering ngandung bagéan inpormasi anu béda ngeunaan hiji éntitas. Upami anjeun ngalaksanakeun kampanye pamasaran nganggo pandangan anu teu lengkep ngeunaan palanggan anjeun, anjeun tiasa ngeureunkeun ngajantenkeun palanggan anjeun henteu kadéngé atanapi salah paham.
  • laporan pamasaran teu akurat - Kalayan rékaman data duplikat, anjeun tiasa masihan pandangan anu teu akurat ngeunaan usaha pamasaran anjeun sareng uih deui. Contona, anjeun emailed 100 leads, tapi ngan narima réspon ti 10 - bisa jadi éta ngan 80 maranéhanana 100 éta unik, sarta sésana 20 éta duplikat.
  • Ngurangan efisiensi operasional sareng produktivitas karyawan - Nalika anggota tim nyandak data pikeun éntitas anu tangtu sareng mendakan sababaraha rékaman anu disimpen dina sumber anu béda-béda atanapi dikumpulkeun dina waktos anu sami dina sumber anu sami, éta janten halangan anu ageung dina produktivitas karyawan. Upami ieu kajantenan sering, maka éta nyata mangaruhan efisiensi operasional sakabéh organisasi.
  • Teu tiasa ngalaksanakeun atribusi konvérsi anu leres - Lamun geus dirékam nganjang sarua salaku éntitas anyar unggal waktos aranjeunna dilongok saluran sosial anjeun atanapi ramatloka, éta bakal jadi ampir teu mungkin keur anjeun nedunan attribution konvérsi akurat, sarta nyaho jalur pasti nganjang dituturkeun nuju konversi.
  • Surat fisik sareng éléktronik anu teu dikirimkeun - Ieu mangrupikeun akibat anu paling umum tina duplikat rékaman. Sakumaha didadarkeun di saméméhna, unggal duplikat catetan condong ngandung tempoan parsial tina éntitas (ieu naha rékaman réngsé nepi salaku duplikat dina dataset anjeun di tempat munggaran). Ku sabab kitu, rékaman tangtu bisa leungit lokasi fisik, atawa informasi kontak, nu bisa ngabalukarkeun mail gagal pangiriman.

Naon Resolusi Entitas?

Resolusi éntitas (ER) nyaéta prosés nangtukeun iraha rujukan ka éntitas dunya nyata sarimbag (éntitas anu sami) atanapi henteu sarimbag (éntitas anu béda). Kalayan kecap sanésna, éta mangrupikeun prosés ngaidentipikasi sareng ngahubungkeun sababaraha rékaman kana éntitas anu sami nalika rékaman dijelaskeun sacara béda sareng sabalikna.

Resolusi éntitas jeung Quality Émbaran ku John R. Talburt

Nerapkeun Resolusi Entitas Kana Dataset Marketing Anjeun

Sanggeus ningali dampak pikasieuneun tina duplikat dina kasuksésan kagiatan pamasaran anjeun, penting pisan pikeun gaduh metode anu saderhana, tapi kuat. dedulicating datasets Anjeun. Ieu dimana prosés tina resolusi éntitas Kantun, résolusi éntitas nujul kana prosés ngaidentipikasi rékaman mana anu kagolong kana éntitas anu sami.

Gumantung kana pajeulitna sareng kaayaan kualitas set data anjeun, prosés ieu tiasa ngandung sababaraha léngkah. Kuring bade nyandak anjeun ngaliwatan unggal hambalan tina prosés ieu ku kituna anjeun bisa ngarti naon kahayang eta entails.

Catetan: Kuring bakal nganggo istilah umum 'éntitas' bari ngajelaskeun prosés di handap. Tapi prosés anu sami tiasa dianggo sareng mungkin pikeun éntitas anu aub dina prosés pamasaran anjeun, sapertos palanggan, kalungguhan, prospek, alamat lokasi, jsb.

Léngkah Dina Prosés Resolusi Éntitas

  1. Ngumpulkeun rékaman data éntitas anu aya dina sumber data anu béda - Ieu mangrupikeun léngkah munggaran sareng anu paling penting dina prosés, dimana anjeun ngaidentipikasi di mana persis rékaman éntitas disimpen. Ieu tiasa data anu asalna tina iklan média sosial, lalu lintas halaman wéb, atanapi diketik sacara manual ku reps penjualan atanapi staf pemasaran. Sakali sumberna diidentifikasi, sadaya rékaman kedah dihijikeun di hiji tempat.
  2. Profiling rékaman digabungkeun - Sakali rékaman dihijikeun dina hiji set data, ayeuna waktosna ngartos data sareng mendakan detil anu disumputkeun ngeunaan struktur sareng eusina. Profil data sacara statistik nganalisa data anjeun sareng mendakan upami nilai data henteu lengkep, kosong, atanapi nuturkeun pola sareng format anu teu valid. Profiling dataset anjeun uncovers detil sapertos sejen, sarta highlights poténsi kasempetan cleansing data.
  3. Ngabersihan sareng ngabakukeun rékaman data - Propil data anu jero masihan anjeun daptar barang anu tiasa dianggo pikeun ngabersihkeun sareng ngabakukeun set data anjeun. Ieu tiasa ngalibetkeun léngkah-léngkah pikeun ngeusian data anu leungit, ngabenerkeun jinis data, ngalereskeun pola sareng format, ogé nga-parsing widang kompléks kana sub-unsur pikeun analisis data anu langkung saé.
  4. Nyocogkeun sareng ngahubungkeun rékaman milik éntitas anu sami – Ayeuna, rékaman data anjeun geus siap pikeun dicocogkeun jeung numbu, lajeng finalize rékaman mana milik entitas sarua. Prosés ieu biasana dilakukeun ku ngalaksanakeun algoritma cocog kelas industri atanapi proprietary anu ngalakukeun pertandingan pasti dina atribut anu unik, atanapi patandingan kabur dina kombinasi atribut hiji éntitas. Upami hasil tina algoritma anu cocog henteu akurat atanapi ngandung positip palsu, anjeun panginten kedah nyaluyukeun algoritma atanapi sacara manual nyirian patandingan anu salah salaku duplikat atanapi henteu duplikat.
  5. Ngalaksanakeun aturan pikeun ngahijikeun éntitas kana rékaman emas - Ieu dimana ngahiji final lumangsung. Anjeun panginten henteu hoyong kaleungitan data ngeunaan éntitas anu disimpen dina rékaman, janten léngkah ieu ngeunaan ngonpigurasikeun aturan pikeun mutuskeun:
    • Rékam mana anu mangrupa rékaman master sareng dimana duplikatna?
    • Atribut mana tina duplikat anu anjeun hoyong salin kana rékaman master?

Sakali aturan ieu dikonpigurasikeun sareng dilaksanakeun, kaluaran mangrupikeun sakumpulan rékaman emas éntitas anjeun.

Ngadegkeun Kerangka Resolusi Éntitas anu Dijalankeun

Sanaos kami ngalangkungan pituduh léngkah-léngkah anu saderhana pikeun ngabéréskeun éntitas dina set data pamasaran, hal anu penting pikeun ngarti yén ieu kedah diperlakukeun salaku prosés anu lumangsung dina organisasi anjeun. Usaha anu investasi pikeun ngartos datana sareng ngalereskeun masalah kualitas inti na diatur pikeun kamekaran anu langkung ngajangjikeun.

Pikeun palaksanaan gancang jeung gampang prosés sapertos, Anjeun ogé bisa nyadiakeun operator data atawa malah marketers di parusahaan anjeun kalawan gampang-to-pamakéan software resolusi éntitas, nu bisa pituduh aranjeunna ngaliwatan léngkah disebutkeun di luhur.

Conclusively, urang aman bisa disebutkeun yen dataset duplikat-gratis meta salaku pamuter krusial dina maximizing ROI kagiatan pamasaran jeung strengthening reputasi brand sakuliah sadaya saluran pamasaran.