Malvertising: Naon Hartosna Pikeun Kampanye Marketing Digital anjeun?

malvertising

Taun payun disetél janten taun anu pikaresepeun pikeun pamasaran digital, kalayan parobahan perintis anu teu kaitung kana bentang online. Internét tina Hal-hal sareng gerak ka arah kanyataan virtual ngajantenkeun poténsial anyar pikeun pamasaran online, sareng inovasi-inovasi anyar dina parangkat lunak teras-terasan maju. Hanjakalna, Nanging, henteu sadayana kamajuan ieu positip.

Jalma-jalma urang anu damel sacara online teras-terasan nyanghareupan résiko penjahat cyber, anu teu rajin mendakan cara énggal pikeun lebet kana komputer urang sareng ngarusak. Peretas nganggo internét pikeun ngalaksanakeun maling identitas sareng nyiptakeun malware anu beuki canggih. Sababaraha iterasi malware, sapertos ransomware, ayeuna ngagaduhan kamampuan ngonci sadayana komputer anjeun - musibah upami anjeun ngagaduhan tenggat waktos anu penting sareng data anu teu ternilai di ditu. Pamustunganana, kamungkinan masalah ieu nyababkeun rugi kauangan ageung atanapi mareuman perusahaan sadayana ayeuna langkung luhur tibatan anu kantos aya.

Kalayan seueur ancaman skala ageung anu ngorondang di jero wéb, tiasa gampang mopohokeun inféksi anu sigana henteu ngabahayakeun, sapertos sapotong malvertising - leres? Salah. Malah bentuk malware anu paling saderhana tiasa mangaruhan pangaruh kana kampanye pamasaran digital anjeun, janten penting pisan anjeun ogé terang kana sagala résiko sareng pangubaran.

Naon Malvertising?

Malvertising - atanapi iklan jahat - lumayan mangrupikeun konsép anu ngajelaskeun nyalira. Éta nyandak bentuk iklan internét konvensional tapi, nalika diklik, ngangkut anjeun ka domain anu katépaan. Ieu tiasa nyababkeun korupsi file atanapi bahkan pembajakan mesin anjeun.

2009 ragaji inféksi dina halaman wéb NY Times unduh dirina kana komputer anu datang sareng nyiptakeun anu janten sebutan 'Bahama botnet'; jaringan mesin anu dipaké pikeun ngalakukeun panipuan skala online. 

Sanaos seueur anu percanten malvertising janten écés pikeun ditingali - sabab sacara rutin nyandak bentuk pop-up porno atanapi email penjualan di luar tempat - kanyataanna nyaéta peretas jahat janten beuki licik.

Ayeuna, aranjeunna nganggo saluran iklan anu sah sareng nyiptakeun pariwara anu tiasa dipercaya yén seringna situs bahkan henteu sadar éta katépaan. Nyatana, penjahat siber ayeuna parantos janten perintis dina karajinanna bahkan aranjeunna diajar psikologi manusa pikeun ngaidentipikasi cara anu pangsaéna pikeun nipu korban sareng nyelip handapeun radar.

Pangwangunan anu disebatkeun ieu hartosna yén kampanye pamasaran digital anjeun tiasa nyandak virus ayeuna, bahkan anjeun henteu sadar. Gambar ieu:

Perusahaan anu sigana sah nyaketan anjeun sareng naroskeun naha aranjeunna tiasa nempatkeun iklan dina halaman wéb anjeun. Aranjeunna nawiskeun pamayaran anu saé sareng anjeun teu ngagaduhan alesan pikeun curiga, janten anjeun nampi. Anu anjeun henteu sadar, nyaéta iklan ieu ngirimkeun proporsi pengunjung anjeun ka domain anu katépaan sareng maksa aranjeunna ngontrak virus bahkan tanpa sadar. Aranjeunna bakal terang komputerna kaserang inféksi, tapi sababaraha ogé moal nyangka yén masalah éta diawalan ngalangkungan iklan anjeun, hartosna halaman wéb anjeun bakal teras-terasan nginféksi jalma dugi ka aya hiji-hiji umbul masalahna.

Ieu sanés kaayaan anu anjeun hoyongkeun.

Sejarah Singkat

malware

Malvertising parantos aya lintasan luhur anu cukup jelas ti saprak ditingali kahijina dina 2007 nalika kerentanan Adobe Flash Player ngijinkeun peretas ngali talonsna kana situs sapertos Myspace sareng Rhapsody. Nanging, aya sababaraha hal konci dina hirupna anu tiasa ngabantosan urang ngartos kumaha kamajuanana.

  • Dina 2010, Aliansi Amanah Online mendakan yén 3500 situs anu nyandak bentuk Malware ieu. Salajengna, pasukan tugas lintas industri didamel pikeun nyobian sareng merangan ancaman.
  • 2013 ningal Yahoo pencét sareng kampanye malvertising anu pikasieuneun anu nyandak salah sahiji bentuk paling mimiti tina ransomware anu disebut tadi.
  • Cyphort, firma kaamanan terkemuka, ngaku yén malvertising parantos ningali naékna turunna 325 persén dina 2014.
  • Dina 2015, hack komputer anu matak frustasi ieu janten mobile, sakumaha anu dicirikeun ku McAfee laporan taunan.

Ayeuna, malvertising mangrupikeun bagian tina kahirupan digital sapertos iklan sorangan. Hartina, salaku pamasar online, éta langkung penting tibatan kantos pikeun ngajantenkeun anjeun sadar ngeunaan résiko anu salajengna.

Kumaha Kumaha Ancaman?

Hanjakalna, salaku pamasar jeung pangguna komputer pribadi, ancaman anjeun tina malvertising aya dua kali lipat. Anu mimiti, anjeun kedah mastikeun yén henteu aya iklan anu katépaan piggyback jalan kana kampanye pamasaran anjeun. Seringna, iklan pihak katilu mangrupikeun supir kauangan konci balik promosi online sareng, pikeun saha waé anu resep kana padamelanna, ieu hartosna mendakan anu nawar pangluhurna pikeun ngeusian unggal slot iklan.

Kusabab ieu, penting pikeun waspada bahaya nawiskeun slot iklan nganggo tawaran waktos langsung; studi kasus ieu nyayogikeun pandangan anu langkung rinci dina poténsial masalah sareng taktik ieu ngahasilkeun pendapatan online. Intina, éta nyatakeun yén nawar waktu nyata-nyaéta ngalélang slot iklan anjeun - disertakeun ku résiko tambihan. Éta nyorot yén ieu kusabab iklan-iklan anu disayogikeun dina sérver ti pihak katilu, ampir-ampiran ngaleungitkeun kontrol naon waé anu bakal anjeun ngagaduhan konténna.

Nya kitu, salaku pamasar online, penting pisan pikeun nyingkahan virus nyalira. Komo upami anjeun gaduh reresihan online anu bersih, prakték kaamanan pribadi anu leueur sapertos anu nyababkeun anjeun kaleungitan data padamelan anu berharga. Iraha wae nyawalakeun kaamanan internét, prioritas pangluhurna kedah kabiasaan anjeun nyalira. Urang bakal nutupan kumaha ngatur ieu salajengna dina pos.

Malvertising & Reputasi

Nalika nyawalakeun ancaman ancaman malvertising, seueur anu henteu ngartos naha éta penting pisan - pastina anjeun ngan saukur tiasa nyabut iklan anu kaserang infeksi, sareng masalahna tos teu aya?

Hanjakalna, ieu rutin sanés masalahna. Pangguna internét luar biasa pisan sareng, sabab ancaman peretasan janten langkung menonjol, aranjeunna bakal ngalakukeun sagala kakuatan pikeun nyegah korban. Ieu ngandung hartos yén dina naon anu urang tiasa nyebat 'skenario kasus pangsaéna' - nyaéta munculna écés jahat némbongan sareng dipiceun sateuacan ngagaduhan kasempetan pikeun nyababkeun karusakan - masih aya kamungkinan kampanye pamasaran anjeun diolés sacara teu bisa dibalikkeun.

Reputasi online janten langkung penting, sareng pangguna hoyong tiasa ngaraos resep terang sareng percanten kana mérek anu aranjeunna masihan artos. Komo tanda sakedik masalah poténsial sareng aranjeunna bakal mendakan tempat sanés kanggo nanem modal waktos sareng artos aranjeunna.

Kumaha Ngamankeun Diri Anjeun

Perlindungan Ancaman

Mantra tina insinyur kaamanan anu saé nyaéta: 'Kaamanan sanés produk, tapi prosés.' Éta langkung seueur tibatan mendesain kriptografi anu kuat kana sistem; éta ngararancang sadaya sistem sapertos sadayana tindakan kaamanan, kalebet kriptografi, tiasa dianggo sasarengan. Bruce schneier, Cryptographer Anjog sareng Ahli Kaamanan Komputer

Sedengkeun kriptografi khusus bakal ngalakukeun sakedik pikeun ngungkulan malvertising, anu raos masih aya hubunganana. Mustahil pikeun nyetél sistem anu bakal teras-terasan masihan perlindungan anu sampurna. Sanaos anjeun nganggo téknologi pangsaéna, masih aya penipuan anu nyasar pangguna tibatan komputer. Nyatana, naon anu anjeun peryogikeun protokol kaamanan, anu ditinjau sareng diénggalan rutin, sanés sistem tunggal.

Léngkah ieu sadayana penting pisan pikeun ngabantosan anjeun dina ngungkulan masalah malvertising anu kantos tumuh.

Ngajagi Diri tina Malvertising

  • masang Suite Kaamanan Komprehensif. Aya seueur paket kaamanan anu sayogi. Sistem ieu bakal nyayogikeun pamariksaan rutin dina mesin anjeun sareng nyayogikeun garis pertahanan anu munggaran upami anjeun ngéngingkeun virus.
  • Pencét pinter. Upami anjeun rutin damel online, ngaklik unggal tautan iklan anu anjeun mendakan henteu bijaksana. Lengket kana situs anu dipercaya sareng anjeun bakal ngirangan résiko inféksi sacara signifikan.
  • Ngajalankeun Ad-Blocker. Ngajalankeun blokir iklan bakal ngirangan jumlah iklan anu anjeun tingali ku sabab éta, bakal nyegah anjeun tina ngaklik anu kainféksi. Nanging, sabab program-program ieu ngan ukur nyayogikeun iklan anu ngaganggu, sababaraha ogé panginten tiasa leueur. Nya kitu, paningkatan jumlah domain nyegah panggunaan iklan-blok nalika ngaksésna.
  • Pareuman Flash sareng Java. Sajumlah ageung malware dikirimkeun ka komputer tungtung liwat plug-in ieu. Ngaleupaskeun éta ogé ngaleungitkeun kerentananana.

Ngajagaan Kampanye Digital Anjeun tina Malvertising

  • Pasang plug-in antipirus. Utamana upami anjeun nganggo situs WordPress pikeun pamasaran, aya seueur plug-in hébat di luar sana anu tiasa nyayogikeun panyalindungan anti-virus khusus.
  • Ati-ati pariwara anu di-host. Ku ngagunakeun akal, gampang janten gampang upami pariwara ti pihak katilu sakedik rindang. Entong sieun mareumanana kalayan ati-ati upami anjeun henteu yakin.
  • Ngajaga panel admin anjeun. Naha éta média sosial, halaman wéb anjeun atanapi bahkan email anjeun, upami peretas tiasa kéngingkeun salah sahiji akun ieu, maka bakal gampang pikeun aranjeunna nyuntik kode jahat. Ngajaga kecap konci anjeun rumit sareng aman mangrupikeun salah sahiji pertahanan pangsaéna anjeun ngalawan ieu.
  • Jauh kaamanan. Aya ogé résiko penting penjahat cyber ngagaduhan aksés kana rekening anjeun ku jaringan WiFi umum anu teu aman. Ngagunakeun Virtual Private Network (VPN) nalika kaluar sareng bakal énkripsi data anjeun ku nyiptakeun koneksi awal anu aman antara anjeun sareng server VPN.

Malvertising mangrupakan gangguan anu matak pikasieuneun pikeun sadaya pemasar online; salah sahiji anu henteu katingalina bade kamana waé iraha waé deui. Sanaos urang moal pernah terang naon anu bakal di pikahareupeun dina hal malware, cara anu pangsaéna pikeun urang tetep payun ti peretas nyaéta terus ngabagi carita sareng naséhat ka sasama pangguna internét.

Upami anjeun ngalaman pangalaman malvertising atanapi elemen kaamanan kaamanan digital sanés, pastikeun anjeun bakal masihan koméntar di handap! Ideu anjeun bakal jauh pisan pikeun ngabantosan ngadamel masa depan online anu langkung aman pikeun para pemasar sareng pangguna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.