Naon Netralitas Net?

Abdi resep kana bisnis ageung sareng kuring henteu seueur tiori kiamat; kumaha oge, Netralitas Net ageung pisan pikeun kuring pribadi. Sapanjang kahirupan sareng kamampuan pikeun ngadukung murangkalih kuring ngandelkeun kamampuan padamelan kuring nganggo Internét, pangabisa kuring nganggo Internét ... sareng éta ogé gancang janten barudak kuring. Dice up Internét nganggo jalur anu gancang sareng laun henteu nyayogikeun pilihan, éta leres-leres ngan ukur bakal ngubur jalur anu laun. Éta hartosna kamampuan urang, salaku blogger sareng pengusaha usaha alit, bakal ngaleungit.

Kuring yakin éta bakal ngahasilkeun pertumbuhan ékonomi anu kirang sareng pamustunganana bakal menyakiti ékonomi urang sareng, kahareupna, pendapatan pajak. Éta skénario anu cukup pikasieuneun sareng bakal ngarobih kasaimbangan kabeungharan sareng kakuatan anu dibawa ku Internét kana sora leutik - sareng nempatkeunana deui ka anu gaduh artos - sapertos anu kajantenan sareng koran, musik, radio, sareng televisi.

Anjeun leres-leres henteu kedah ngerjakeun ngalereskeun hal-hal anu henteu ngan ukur henteu rusak ... tapi ngarobih dunya anu urang hirup sareng muka ékonomi sareng bisnis énggal unggal detik sadidinten.

Aya sababaraha ironis di dieu ogé. Usaha sapertos Akamai parantos ngabantosan usaha pikeun 'nyepetkeun' pangiriman kontén na dina net:

Akamai EdgePlatform aya 20,000 server anu dikaluarkeun di 71 nagara anu teras-terasan ngawaskeun Internét? patalimarga, tempat gangguan sareng kaayaan sadayana. Kami nganggo inpormasi éta pikeun ngaoptimalkeun rute sareng neuleu eusi pikeun pangiriman anu langkung gancang, langkung dipercaya. Nalika Akamai ngokolakeun 20% tina total lalu lintas Internét ayeuna, pandangan urang kana Internét mangrupikeun pangumpulan anu komprehensif sareng dinamis anu dikumpulkeun dimana waé.

Kami nembé mimitian nganggo Akamai dina padamelan urang sareng éta parantos ningkat dua digit dina réspon aplikasi kami di panjuru dunya ... di sababaraha tempat dugi ka 80%. Ieu, tangtosna, téknologi anu henteu mampu pikeun usaha alit; kumaha oge, éta bisnis di na sorangan. Janten sanés ngan ukur henteu meryogikeun 'jalur cepat' énggal ieu, urang parantos ngagaduhan solusi anu ngabantosan bisnis ageung dina pangiriman kontén anu langkung gancang. Janten naha urang masih nyarioskeun perkawis ieu?

Asup petisi sareng nyumbang ka Simpen Internét.

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Jalma-jalma anu gaduh jalan-jalan utama Internét hoyong nyiptakeun dua jalur pikeun lalu lintas. Hiji jalur (sakumaha ayeuna) bakal janten routing internét normal. jalur sejen; kumaha oge, tiasa janten jalur dimana telekomunikasi tiasa ngecas langkung gancang, bandwidth anu langkung saé pikeun palanggan anu mayar.

    Gagasan di tukangeun éta nyaéta usaha anu sah tiasa mayar kanggo pangiriman eusi anu langkung saé ka anjeun atanapi kuring. Ku cara ieu aranjeunna henteu kedah hariwang ngeunaan lalu lintas ngalangkungan lalu lintas anu tos aya. Upami anjeun pencét Google contona, sareng aranjeunna mayar lebar lebar, halaman wébna bakal tiasa ngamuat langkung gancang.

    Dina kertas, disada hébat. Sanajan kitu, hasilna bakal paling dipikaresep jadi catastrophic. Henteu aya insentif pikeun perusahaan-perusahaan ieu pikeun ningkatkeun kinerja sareng infrastruktur Internét pikeun anjeun sareng kuring. Kanyataanna, rada sabalikna bakal bener. Upami aranjeunna ngantepkeun jalur 'normal' Internét turun dina pagelaran, éta bakal narik langkung seueur bisnis pikeun jalur 'bisnis'.

    Ayeuna, upami Verizon atanapi AT&T atanapi Comcast ningkatkeun jaringan sareng bandwidthna, everyone nilik pamutahiran. Éta 'nétral' dina Net Neutrality. Jalma-jalma sapertos kuring hoyong tetep kitu. Lamun ieu guys ngawangun gancang, jaringan hadé nu kudu mayar kana, anjeun jeung kuring bakal kaluar tina bisnis. Jalma-jalma moal repot-repot datang ka situs-situs urang sabab éta bakal laun teuing.

    Dina akar perhatian kuring éta, sanajan, pausahaan ieu investasi beurat dina Internet - aranjeunna henteu nyieun eta. Duit pembayar pajak AS anu ngaleungitkeun Internét… urang henteu kedah tinggaleun!

  3. 3

    Naha ieu khusus pikeun AS atanapi naon waé. Tapi, kuring nebak saprak lolobana urang non-AS warga boga situs hosted di AS, éta pangaruh kami deal gede.

    Bade blog ngeunaan eta. Hatur nuhun 🙂

    • 4

      Éta tiasa kajantenan dimana waé, tapi upami éta kajantenan di AS, épékna pasti bakal langkung saé. Usaha gedé nagara-nagara sanés sigana bakal naék kana bandwagon ogé, sabab éta bakal janten infrastruktur anu bakal ngadukung pikeun ngahontal seueur jalma. Jalma-jalma sapertos anjeun sareng kuring bakal kapaksa nyéépkeun artos atanapi ditinggalkeun dina kokotor.

  4. 5
  5. 6

    Hai Doug - Kuring damel sareng koalisi Hands Off the Internet sareng bakal ngadorong pamiarsa anjeun pikeun nonton video ieu pikeun pamahaman hadé tina perdebatan neutrality net jeung pamaén aub. Ogé nganjang blog urang pikeun inpo nu leuwih lengkep. hatur nuhun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.