Naon Desain Neuro?

uteuk kréatip

Desain Neuro mangrupikeun bidang anu énggal sareng ngembang anu nerapkeun wawasan tina élmu pikiran pikeun ngabantosan desain anu langkung épéktip. Sawangan ieu tiasa sumping tina dua sumber utama:

  1. Prinsip umum tina Prakték pangsaéna Neuro Desain anu parantos diturunkeun tina panilitian akademik ngeunaan sistem visual manusa sareng psikologi visi. Ieu kalebet hal-hal sapertos bidang mana waé di bidang visual urang anu langkung peka kana perhatosan elemen-elemen visual, sahingga ngabantosan désainer nyusun gambar anu langkung épéktip.
  2. Agénsi desain sareng pamasaran, ogé anu gaduh mérek, beuki nambahan commissioning panalungtikan neuro sorangan pikeun meunteun pilihan desain khusus. Salaku conto, upami mérek ngémutan leres-leres nyegerkeun desain bungkusanna, aranjeunna panginten hoyong nyobian sababaraha variasi desain, ngagunakeun konsumen pikeun nganilai anu nunjukkeun paling poténsial.

Sacara tradisional, panilitian desain konsumen bakal ngalibetkeun patarosan, sapertos:

Desain mana anu anjeun paling resep sareng kunaon?

Nanging, panilitian ti psikolog akademik parantos nunjukkeun yén urang leres-leres ngagaduhan kamampuan terbatas pikeun sacara sadar ngartos naha urang resep gambar-gambar anu tangtu. Bagian tina ieu kusabab seueur padamelan anu dilakukeun ku otak urang pikeun ngadékode sareng ngartos gambar anu teu sadar; urang ngan saukur teu sadar kana éta, sabab kami parantos mekar ngagaduhan réaksi gancang kana naon anu urang tingali.

Kami sadayana kenal sareng cara gerakan ngadadak dina juru panon urang tiasa ngaheureuykeun urang - sensitipitas anu diwariskeun pikeun ngajagaan urang aman tina prédator - tapi aya ogé bias anu diwangun sanésna. Salaku conto, urang ngadamel kaputusan anu gancang (dina satengah detik) pikeun gambar sareng desain, naha urang terang yén aranjeunna sacara lega satuju atanapi henteu pikaresepeun. Kesan mimiti super-gancang, bawah sadar ieu teras bias pikiran sareng tindakan urang salajengna anu aya hubunganana sareng desain éta.

Naon anu janten masalah ieu pikeun panaliti anu ngagunakeun kuesioner sadar nyaéta nalika urang henteu sadar kana jinis bias bawah sadar ieu, kami ogé henteu sadar yén kami henteu sadar! Kami sering disetir ku kabutuhan pikeun némbongan dina tingkah polah urang sorangan sareng paripolah éta katingali konsisten sareng logis pikeun diri urang sorangan sareng anu sanés.

Kontrasna, seueur supir subconscious tina réaksi urang kana desain henteu rasional pikeun pikiran sadar urang. Daripada ngan saukur nyarios 'Kuring henteu weruh naha kuring ngagaduhan réaksi kana desain éta', atanapi 'Kuring henteu terang naha kuring milih produk anu khusus tina rak supermarket dibandingkeun salah sahiji pesaing', kami ngalakukeun anu disebut psikolog ' confabulate ': urang ngadamel panjelasan anu tiasa disada pikeun tingkah laku urang.

Coding Peta Wajah

Kontrasna, metode panilitian desain neuro ulah naroskeun ka jalma pikeun sacara spekulasi naha aranjeunna resep gambar, tibatan, éta ngagoda réaksi masarakat ku sababaraha cara palinter. Sababaraha ieu mangrupikeun pangukuran langsung otak jalma nalika ningali gambar, boh ngagunakeun scanner fMRI atanapi topi anu dipasang ku sensor EEG. Kaméra nyukcruk panon ogé tiasa dianggo pikeun ngukur persis dimana urang ningali gambar atanapi video. Téhnik disebut Coding Peta Wajah ekstrak inpormasi ngeunaan réaksi émosional urang kana gambar ngalangkungan parobihan sakedik dina otot raray urang (mis. ekspresi émosional raray urang).

Tés Tanggapan implisit

Métodologi anu sanés anu kirang dikenal tapi kuat, disebut Tés Tanggapan implisit, ngukur pakaitna otomatis urang antara gambar naon waé sareng kecap naon waé - sapertos kecap anu ngajelaskeun émosina, atanapi salah sahiji nilai mérek anu dimaksudkeun pikeun dibangkitkeun gambar. Kakuatan téhnik sapertos eye-tracking, Facial Action Coding, sareng Implicit Response Testing, nyaéta sadayana tiasa dilakukeun online, nganggo webcam sareng komputer atanapi tablet bumi. Téhnik tés generasi anyar ieu ngamungkinkeun pikeun nguji ratusan konsumén dina biaya anu jauh langkung handap tibatan mawa jalma kana laboratorium pikeun scan otak.

Panilitian desain neuro sareng pandangan ayeuna dianggo ku rupa-rupa industri di saloba jinis desain. Situs wéb, bungkus supermarket, desain produk, sareng logo mérek mangrupikeun seueur bidang anu parantos dipandu ku uji coba desain neuro. Salah sahiji conto anu khas nyaéta raksasa supermarket Tesco. Éta parantos nganggo sababaraha metode panilitian desain neuro pikeun ngaoptimalkeun desain bungkusan énggal pikeun kisaran tuang siap 'Terbaik'.

Ningkatkeun kamampuan bungkus pikeun narik perhatian di toko, sareng sacara otomatis komunikasi kualitas anu saé. Conto anu sanésna mangrupikeun bumi produksi desain anu berbasis di London, Saddington Baynes. Aranjeunna ayeuna rutin ngajalankeun Tés Tanggapan implisit pikeun ngabantosan langkung ngartos kumaha jalma anu ngaréspon konsép desainna nalika aranjeunna ngembangkeun éta, teras nyaring desainana saluyu.

Desain neuro henteu dimaksudkeun pikeun ngaganti kreativitas, inspirasi atanapi sumanget désainer manusa. Éta ngan saukur alat téknis anyar pikeun ngabantosan naekeun intuisi sorangan ngeunaan kumaha konsumen sigana ngaréspon ideu na. Artis sareng désainer gaduh sejarah anu panjang dina nyoko kana téknologi énggal pikeun ningkatkeun karya. Desain neuro tiasa ngabantosan aranjeunna ku ngalegaan kamampuan intuitif nyalira ku cara anu sami sareng alat sapertos Photoshop manjangkeun katerampilan ngagambarna.

Ngeunaan Buku: Desain Neuro

desain neuroKiwari, usaha sagala ukuran ngahasilkeun seueur média grafis kreatif sareng kontén, kalebet halaman wéb, presentasi, pidéo sareng tulisan média sosial. Kaseueuran perusahaan ageung, kalebet Procter & Gamble, Coca-Cola, Tesco sareng Google, ayeuna nganggo panilitian neurosains sareng tiori-tiori pikeun ngaoptimalkeun kontén digitalna. Desain Neuro: Wawasan Neuromarketing pikeun Ningkatkeun Dursasana sareng Kauntungan, muka dunya anyar téori desain neuromarketing ieu sareng saran, sareng ngajelaskeun wawasan tina bidang neuroaesthetics anu ningkat anu bakal ngaktipkeun pamaca pikeun ningkatkeun hubungan pelanggan sareng halaman wébna sareng naekeun kauntungan.

Ngahémat 20% nganggo kode diskon BMKMartech20

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.