Ngartos Iklan Programmatic, Trenna, sareng Pamimpin Téknologi Iklan

Naon Iklan Programmatic - Infographic, Pamimpin, Akronim, Téhnologi

Pikeun sababaraha dekade, iklan dina Internet geus rada disparate. Penerbit milih nawiskeun bintik iklan sorangan langsung ka pangiklan atanapi nyelapkeun perumahan iklan pikeun pasar iklan pikeun nawar sareng ngagaleuhna. Dina Martech Zone, urang ngagunakeun real estate ad urang kawas kieu ... ngamangpaatkeun Google Adsense mun monetize artikel na kaca kalawan Iklan relevan ogé inserting Tumbu langsung sarta Iklan tampilan kalawan affiliates jeung sponsor.

Advertisers dipaké pikeun sacara manual ngatur budgets maranéhanana, tawaran maranéhanana, sarta panalungtikan penerbit luyu kalibet jeung Ngaiklan. Penerbit kedah nguji sareng ngatur pasar anu aranjeunna hoyong gabung. Sareng, dumasar kana ukuran pamiarsana, aranjeunna tiasa atanapi henteu disatujuan pikeun éta. Sistem maju dina dasawarsa ka tukang, sanaos. Salaku rubakpita, daya komputasi, sarta efisiensi data vastly ningkat, sistem éta otomatis hadé. Advertisers diasupkeun rentang nawar na budgets, séntral ad junun inventory jeung nawar unggul, sarta penerbit nyetel parameter pikeun real estate ad maranéhanana.

Naon ari Programmatic Advertising?

Syaratna Média programmatic (Ogé katelah pamasaran programmatic or iklan programmatic) ngawengku rupa-rupa téknologi anu ngajadikeun otomatis meuli, panempatan, jeung optimasi inventaris média, dina gilirannana ngaganti métode dumasar-manusa. Dina prosés ieu, suplai jeung paménta mitra ngagunakeun sistem otomatis tur aturan bisnis pikeun nempatkeun advertisements dina inventaris média sasaran éléktronik. Parantos ngusulkeun yén média programmatic mangrupikeun fenomena anu ngembang gancang dina média global sareng industri pariwara.

Wikipedia

Komponén Iklan Programmatic

Aya sababaraha pihak anu kalibet dina iklan programmatic:

  • Pangiklan - Pangiklan mangrupikeun merek anu hoyong ngahontal target pamiarsa khusus dumasar kana paripolah, demografi, minat, atanapi daérah.
  • pausahaan nu ngaluarkeun - Penerbit mangrupikeun panyadia iklan perumahan atanapi halaman tujuan anu sayogi dimana eusina tiasa diinterpretasi sareng iklan anu ditargetkeun tiasa diselapkeun sacara dinamis.
  • Supply-Sisi Platform - The SSP indéks kaca penerbit ', eusi, jeung wewengkon iklan nu sadia pikeun Panawaran.
  • Platform Paménta-Sisi - The DSP indéks Iklan nu advertisers ', target audiences, tawaran, sarta budgets.
  • Bursa Iklan – Bursa iklan negotiates sareng nikahkeun iklan ka perumahan anu cocog pikeun maksimalkeun hasil pangiklan dina belanja iklan (ROAS).
  • Panawaran Real-Time - RTB nya éta métode jeung téhnologi ku nu inventory iklan keur acuctioned, meuli jeung dijual dina dasar per-tayangan.

Salaku tambahan, platform ieu sering diintegrasikeun pikeun pangiklan anu langkung ageung:

  • Platform Manajemén Data – A tambahan anyar pikeun spasi iklan programmatic nyaeta DMP, A platform nu merges data pihak kahiji pangiklan urang on audiences (akuntansi, layanan palanggan, CRM, jsb) jeung / atawa pihak katilu (behavioral, demografi, geografis) data ku kituna anjeun bisa sasaran aranjeunna leuwih éféktif.
  • Platform Data Palanggan - A CDP mangrupakeun sentral, pengkuh, database customer hasil ngahijikeun Tatar anu bisa diasupan ka sistem séjén. Data ditarik tina sababaraha sumber, dibersihkeun, sareng digabungkeun pikeun nyiptakeun profil palanggan tunggal (ogé katelah tempoan 360 derajat). Data ieu tiasa dihijikeun sareng sistem iklan programmatic pikeun segmen anu langkung saé sareng nargétkeun konsumén dumasar kana paripolahna.

Iklan programmatic geus datang ka umur ku incorporating machine learning jeung kecerdasan jieunan (AI) pikeun normalize sarta evaluate duanana data terstruktur pakait sareng udagan sarta data teu terstruktur pakait sareng real estate penerbit pikeun ngaidentipikasi pangiklan optimal dina tawaran pangalusna mungkin tanpa campur manual tur di speeds real-time.

Naon Kaunggulan tina Iklan Programmatic?

Salian ti pangurangan tanaga anu dipikabutuh pikeun negosiasi sareng nempatkeun iklan, iklan terprogram ogé aya mangpaatna sabab:

  • Evaluates, nganalisa, nguji, sarta ngahasilkeun targeting dumasar kana sakabéh data.
  • Ngurangan tés sareng runtah iklan.
  • Ningkatkeun balik dina belanja iklan.
  • Kamampuhan pikeun langsung skala kampanye dumasar kana jangkauan atanapi anggaran.
  • Ningkatkeun targeting sareng optimasi.
  • Penerbit tiasa instan monetize eusi maranéhanana sarta ngahontal ongkos monetization luhur dina eusi ayeuna.

Tren Pariwara Programmatic

Aya sababaraha tren anu nyababkeun pertumbuhan dua digit dina nyoko iklan programmatic:

  • kalaluasaan - Ngaronjatkeun iklan-blocking sareng ngirangan data cookie pihak katilu nyababkeun inovasi dina néwak paripolah pangguna sacara real-time kalayan target pamirsa anu dipilarian.
  • telepisi - On-demand komo jaringan kabel tradisional nu muka nepi spot ad maranéhna pikeun iklan programmatic.
  • Digital Out-Of-Imah - DOOH nu disambungkeun baliho, mintonkeun, jeung layar sejenna nu lokasina kaluar-of-imah tapi jadi sadia pikeun advertisers ngaliwatan platform sisi paménta.
  • Audio Kaluar-Imah - AOH jaringan audio disambungkeun nu lokasina kaluar-of-imah tapi jadi sadia pikeun advertisers ngaliwatan platform sisi paménta.
  • Iklan Audio - Podcasting sareng platform musik nyayogikeun platformna pikeun pangiklan program sareng iklan audio.
  • Optimasi Kreatif dinamis - DCO nyaéta téknologi dimana iklan tampilan diuji sareng diciptakeun sacara dinamis - kalebet gambar, olahtalatah, jsb.
  • block Chain - Nalika téknologi ngora anu komputasi intensif, blockchain ngaharepkeun ningkatkeun pelacakan sareng ngirangan panipuan anu aya hubunganana sareng iklan digital.

Naon Platform Programmatic Top pikeun Pangiklan?

Numutkeun kana Gartner, platform programmatic luhur di Ad Tech nyaéta.

  • Adform ALIRAN - Lokasina di Éropa sarta fokus kana pasar Éropa, Adform nawarkeun duanana meuli-sisi na ngajual-sisi solusi sarta ngabogaan angka nu gede ngarupakeun integrations langsung jeung penerbit.
  • Adobe Advertising Awan - sacara lega fokus kana ngagabungkeun DSP jeung DMP pungsionalitasna sareng milarian sareng komponén séjén tina tumpukan martech, kalebet platform data palanggan (CDP), analytics wéb sareng ngalaporkeun ngahijikeun. 
  • Amazon Advertising - fokus kana nyadiakeun sumber hasil ngahijikeun Tatar pikeun Panawaran on inventory ekslusif Amazon-milik-jeung-dioperasikeun ogé inventory pihak-katilu via bursa kabuka sarta hubungan penerbit langsung. 
  • amobee - sacara lega fokus kana iklan konvergen dina TV, saluran digital sareng sosial, nyayogikeun aksés gabungan kana TV linier sareng streaming TV, inventaris sareng pasar panawaran programmatic real-time.
  • Téknologi Dasar (baheulana Centro) - produk DSP sacara lega difokuskeun kana tata média sareng palaksanaan operasional dina saluran sareng jinis deal.
  • Criteo - Criteo Advertising terus difokuskeun pamasaran kinerja sarta retargeting, bari deepening solusi full-corong -na pikeun marketers jeung média commerce ngaliwatan integrations dina meuli jeung ngajual samping. 
  • Google Display & Video 360 (DV360) - produk ieu sacara lega fokus kana saluran digital sarta nyadiakeun aksés programmatic éksklusif kana sipat-milik-jeung-dioperasikeun Google tangtu (misalna YouTube). DV360 mangrupa bagian tina Google Marketing Platform.
  • MediaMath - produk sacara lega fokus kana média programmatic dina saluran sareng format.
  • Mediaocean - pertumbuhan-demi-akuisisi portopolio produk ngawengku tata média, manajemén média jeung aspék pangukuran média. 
  • The Trade meja - ngajalankeun hiji omnichannel, programmatic-hijina DSP.
  • Xandr - produk sacara lega fokus kana nyadiakeun platform pangalusna-di-kelas pikeun média programmatic jeung TV basis panongton. 
  • Yahoo! Téhnik Iklan – nyadiakeun aksés ka bursa web muka jeung aset média dipiboga kacida trafficked pausahaan sakuliah Yahoo!, Verizon Media, jeung AOL.

epom, DSP terkemuka, parantos nyiptakeun infografis anu wawasan ieu, Anatomi Iklan Programmatic:

diagram infographic iklan programmatic

2 Komentar

  1. 1
    • 2

      Peter, éta mangrupikeun kombinasi data paripolah dina halaman anu direbut ku platform pihak katilu, data demografi sareng firmagraphic di luar situs, antrian sosial, sajarah pamilarian, sajarah pameseran sareng ampir sumber anu sanés. Platform programmatic panggedéna ayeuna interkonéksi sareng tiasa ngaidentipikasi pangguna lintas-situs bahkan lintas-alat!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.