Pamasaran Deukeut sareng Pariwara: Téhnologi sareng Taktik

Naon Marketing Deukeutna?

Pas kuring asup kana ranté Kroger (pasar swalayan) lokal kuring, kuring ningali telepon kuring sareng aplikasi ngingetkeun kuring dimana kuring tiasa némbongan barkod Kroger Tabungan kuring pikeun dipariksa atanapi kuring tiasa muka aplikasi pikeun milarian sareng mendakan barang-barang di lorong-lorong. Nalika kuring nganjang ka toko Verizon, aplikasi kuring ngingetkeun kuring sareng tautan ka cek-in bahkan sateuacan kuring kaluar tina mobil.

Ieu dua conto anu saé pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna dumasar kana hyperlocal micu. Industri katelah Pamasaran Deukeutna.

Éta sanés industri alit, diperkirakeun bakal nambahan janten $ 52.46 milyar USD dina 2022 numutkeun MarketsandMarkets.

Naon Marketing Deukeutna?

Pemasaran jarak jauh nyaéta sistem naon waé anu ngagunakeun téknologi lokasi pikeun langsung komunikasi sareng konsumén ngalangkungan alat portebelna. Pamasaran jarak deukeut tiasa ngahijikeun nawaran iklan, pesen pamasaran, dukungan palanggan, sareng ngajadwalkeun, atanapi sababaraha strategi papacangan sanés antara pangguna telepon sélulér sareng lokasi aranjeunna jarakna caket.

Kagunaan pamasaran caket kalebet distribusi média dina konser, inpormasi, midangkeun, sareng aplikasi sosial, check-in eceran, gateway pembayaran, sareng iklan lokal.

Pamasaran jarakna sanés hiji téknologi tunggal, éta tiasa leres-leres diterapkeun ngamangpaatkeun sababaraha cara anu béda. Sareng éta henteu dugi ka panggunaan smartphone. Laptop modéren anu diaktipkeun GPS ogé tiasa disasarikeun ngalangkungan sababaraha téknologi caket.

  • NFC - Lokasi telepon tiasa ditangtukeun ku komunikasi jarak dekat (NFC) diaktipkeun dina telepon anu nyambungkeun kana chip RFID dina produk atanapi média. NFC mangrupikeun téknologi anu dikaluarkeun pikeun Apple Pay sareng téknologi pembayaran sanés tapi henteu kedah diwatesan ku pamayaran. Museum sareng monumén, contona, tiasa masang alat NFC kanggo nyayogikeun inpormasi wisata. Toko ritel tiasa nyebarkeun NFC dina rak kanggo inpormasi produk. Aya hiji ton kasempetan pamasaran sareng téknologi NFC.
  • Geofencing - Nalika anjeun ngalih sareng telepon anjeun, sambungan sélulér anjeun dikelola antara menara. Sistem pamasaran pesen téks tiasa ngamangpaatkeun lokasi anjeun pikeun nyorong pesen téks pikeun ngan ukur alat-alat anu aya dina daérah anu khusus. Ieu katelah SMS Geofencing. Éta sanés téknologi anu tepat, tapi tiasa manpaat pikeun mastikeun pesen anjeun ngan ukur dikirim ka pamirsa target anu anjeun peryogikeun dina waktos anu anjeun pikahoyong.
  • Bluetooth - Lokasi ritel tiasa dianggo lantera anu tiasa nyambung kana telepon pinter anjeun. Ilaharna aya aplikasi mobile anu ngamungkinkeun téknologi sareng idin dipénta. Anjeun tiasa ngadorong eusi ngalangkungan Bluetooth, ngaladénan situs wéb lokal tina WiFi, ngamangpaatkeun mercusuar salaku titik aksés Internét, polah salaku portal Captive, nawiskeun jasa interaktif, sareng beroperasi tanpa konéksi Internét.
  • RFID - Aya sababaraha rupa téknologi anu ngamangpaatkeun gelombang radio pikeun ngaidentipikasi objék atanapi jalma. RFID jalan ku nyimpen nomer serial dina alat anu ngaidéntifikasi barang atanapi jalmi. Inpormasi ieu dipasang dina microchip anu napel na anténeu. Ieu disebut tag RFID. Chip ngirimkeun inpormasi KTP ka anu maca.
  • KTP caket - Ieu mangrupikeun kartu caket atanapi kartu ID anu teu tiasa dikontak. Kartu ieu nganggo anténeu anu dipasang pikeun komunikasi sareng panarima jarak jauh dina sababaraha inci. Kartu caket mangrupikeun alat anu dibaca hungkul sareng anu utamina dianggo salaku kartu kaamanan pikeun aksés panto. Kartu ieu tiasa nahan inpormasi terbatas.

Perusahaan anu badé ngembangkeun platform ieu nganggo aplikasi sélulér anu kaiket, kalayan ijin, ka lokasi géograpis alat sélulérna. Nalika aplikasi sélulér asup kana lokasi géograpis anu khusus, maka téknologi Bluetooth atanapi NFC tiasa nunjukkeun lokasi na dimana pesen tiasa dipicu.

Padeukeutna Pamasaran Henteu Sok Meryogikeun Aplikasi Mahal sareng Téknologi Geosentris

Upami anjeun hoyong ngamangpaatkeun pamasaran caket tanpa sadaya téknologi ... anjeun tiasa!

  • Kodeu QR - Anjeun tiasa ningalikeun signage di lokasi anu khusus kalayan kode QR dina na. Nalika pangunjung nganggo teleponna pikeun nyeken kode QR, anjeun terang persis dimana ayana, tiasa ngiringan pesen pamasaran anu relevan, sareng niténan paripolahna.
  • Hotspot Wifi - Anjeun tiasa nawiskeun hotspot wifi gratis. Upami anjeun kantos lebet kana konéksi maskapai atanapi bahkan Starbucks, anjeun parantos nyaksian eusi pamasaran dinamis anu didorong langsung ka pangguna ngalangkungan pangotektak wéb.
  • Deteksi Browser Mobile - Lebetkeun geolokasi dina halaman wéb perusahaan anjeun pikeun ngadeteksi jalma anu nganggo Mobile Browser di lokasi anjeun. Anjeun teras tiasa memicu pop-up atanapi ngamangpaatkeun eusi dinamis pikeun udagan pikeun jalma éta - naha éta aya dina Wifi anjeun. Hiji-hijina kakurangan ieu nyaéta yén pangguna bakal dipénta idin heula.

Pinjaman Pilihan parantos ngembangkeun infographic ieu salaku gambaran umum ngeunaan Proximity Marketing kanggo perusahaan alit sareng sedeng (UKM):

Naon Marketing Deukeutna

3 Komentar

  1. 1

    Solusi pamasaran dumasar jarak, tiasa nyayogikeun palanggan anjeun ku pangalaman balanja anu unik sareng unik

  2. 2

    Blog anu saé hatur nuhun pikeun daptar pilihan anu béda. Kuring ieu wondering kumaha maranéhna unggal maén dina spasi ieu. Naha anjeun terang dimana kuring tiasa mendakan daptar top manfucaturers téknologi Proximity Marketing? Kuring sacara khusus milarian téknologi Bluetooth.

  3. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.