Naon Desain Responsif? (Pidéo Video sareng Infographic)

desain wéb responsif

Éta nyandak dasawarsa pikeun desain wéb responsif (RWD) pikeun mainstream saprak Cameron Adams mimiti dikenalkeun konsépna. Ideu na kapinteran - naha urang henteu tiasa ngarancang situs anu adaptasi sareng viewport alat anu nuju ditingali?

Naon Desain Responsif?

Desain wéb responsif (RWD) mangrupikeun pendekatan desain wéb anu ditujukeun pikeun ngadamel situs pikeun nyayogikeun pangalaman panempo anu optimal - maca gampang sareng navigasi kalayan minimal ngarobah ukuran, panning, sareng ngagulung-ngalangkungan rupa-rupa alat (tina telepon sélulér kana komputer desktop monitor). Situs anu dirancang kalayan RWD nyaluyukeun tata ruang kana lingkungan anu ditingali ku ngagunakeun cairan, kisi dumasar proporsi, gambar anu fleksibel, sareng pamundut média CSS3, mangrupikeun penyuluhan aturan @media.

Wikipedia

Kalayan kecap séjén, unsur-unsur sapertos gambar tiasa disaluyukeun ogé sareng perenah unsur-unsur éta. Ieu video anu ngajelaskeun naon desain responsif ogé naha perusahaan anjeun kedah nerapkeunana. Kami nembé ngembangkeun deui DK New Media situs janten responsif sareng ayeuna damel Martech Zone lakonan hal nu sarua!

Métodologi ngawangun situs anu responsif nyaéta rada nyusahkeun sabab anjeun kedah gaduh hirarki kana gaya anjeun anu diatur dumasar kana ukuran viewport.

Browser sadar ku ukuranana, janten aranjeunna ngamuat lembar gaya ti luhur ka handap, nanyakeun gaya anu lumaku pikeun ukuran layar. Ieu henteu hartosna anjeun kedah mendesain lembar gaya pikeun unggal layar ukuran, anjeun ngan kedah ngalihkeun elemen anu diperyogikeun.

Operasi sareng méntalitas mobile-heula mangrupikeun standar awal dinten ayeuna. Merek pangalusna di kelas henteu mikiran sanés ngan ukur naha situsna ramah-seluler tapi ngeunaan pangalaman pelanggan anu lengkep.

Lucinda Duncalfe, CEO Monetate

Ieu mangrupikeun infographic ti Monetate ngagambarkeun kauntungan poténsial pikeun nyiptakeun hiji desain responsif pikeun sababaraha alat:

Responsif Desain Web Infographic

Upami anjeun hoyong ningali situs anu responsif dina aksi, arahkeun anjeun Google Chrome browser (kuring yakin Firefox ngagaduhan fitur anu sami) pikeun DK New Media. Ayeuna pilih Tingali> Pamekar> Parabot Pangembang tina ménu. Ieu bakal ngamuat sakumpulan alat di handapeun peramban. Pencét dina ikon sélulér leutik di palih kénca bilah menu Alat Pamekar.

responsif-nguji-Chrome

Anjeun tiasa nganggo pilihan navigasi di luhur pikeun ngarobih tampilan ti bentang ka potrét, atanapi bahkan pilih jumlah ukuran viewport anu diprogram. Anjeun panginten kedah ngamuat deui halaman, tapi éta alat paling kerén di dunya pikeun verifikasi setélan responsif anjeun sareng mastikeun situs anjeun katingali saé dina sadaya alat!

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hatur nuhun pisan Douglas pikeun tulisan anu dipedar ieu. Kuring kedah satuju sareng ieu sanaos dina sisi eusi. Kanggo sabagéan ageung situs urang ngadamel perenah responsif moal cekap. Urang peryogi eusi responsif. Tapi pikeun halaman wéb anu langkung dasar kami bakal yakin bakal nganggo tulisan anu ogé didokumentasikeun ngeunaan cara nanganan ieu!

    • 3

      Sigana anjeun leres pisan, Harun. Éta henteu cekap ngan ukur pikeun ngarobah ukuran sareng mindahkeun hal ... urang leres-leres kedah ngamanpaatkeun kontén sacara épéktip ogé.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.