Naon ari RSS? Naon tuangeun? Naon Éta Kandungan Sindikasi?

Naon ari RSS? Tuangeun? Sindikasi?

Sedengkeun manusa tiasa ningali HTML, supados platform parangkat lunak nyéépkeun kontén, éta kedah dina format terstruktur sareng kabaca pikeun basa pamrograman. Format anu standar online disebut tuangeun. Nalika anjeun nyebarkeun tulisan pangénggalna dina parangkat lunak blog sapertos WordPress, hiji kadaharan sacara otomatis diterbitkeun ogé. Alamat eupan anjeun biasana dipanggihan ngan ukur ngalebetkeun URL situs anu dituturkeun ku / feed /

Naon ari RSS? Naon RSS nangtung pikeun?

RSS mangrupikeun dokumén dumasar wéb (biasana disebut a kadaharan or eupan wéb) anu diterbitkeun tina sumber - disebut salaku terusan. Eupan kalebet téks lengkep atanapi diringkeskeun, sareng metadata, sapertos nyebarkeun tanggal sareng nami pangarang. RSS ngaluarkeun sadayana elemen desain visual situs anjeun sareng ngan saukur nyebarkeun kontéks téks sareng aset sanésna sapertos gambar sareng pidéo.

Kaseueuran jalma yakin yén istilah RSS asalna tina Sindikasi Sederhana Sederhana tapi éta Ringkesan Situs Beunghar… Sareng aslina Ringkesan Situs RDF.

Ayeuna biasana disebut salaku Sindikasi Sederhana Sederhana (RSS) sareng simbol universal pikeun RSS feed sapertos kieu di belah katuhu. Upami anjeun ningali simbol éta dina halaman wéb, éta ngan saukur ngamungkinkeun anjeun nyandak URL éta pikeun lebet kana feed reader anjeun upami anjeun nganggo.

Pamiarsa umpan biasana lumayan kasohor dugi ka platform média sosial sumping. Ayeuna, kaseueuran jalma bakal nuturkeun saluran média sosial online tinimbang nganggo sareng ngalanggan eupan. Éta henteu hartosna téknologi henteu tiasa diungkitkeun.

RSS Simbol Tuang
RSS Simbol Tuang

Ieu mangrupikeun panjelasan pidéo anu lami tapi saé tina Karajinan Umum ngajelaskeun kumaha eupan damel sareng kumaha pangguna tiasa ngamangpaatkeun True Simple Syndication (RSS):

Naon Sindikasi Kandungan?

RSS feeds tiasa dianggo kalayan pamiarsa eupan jeung medarkeun média sosial platform. Pamiarsa umpan ngaktipkeun pangguna pikeun ngalanggan saluran anu aranjeunna hoyong baca sacara sering sareng maca éta tina aplikasi. Maca feed ngabéjaan aranjeunna nalika aya eusi anu diénggalan sareng pangguna tiasa maca éta bari henteu kantos nganjang kana situs éta!

Cara ieu pikeun otomatis nyoco kontén anjeun ka palanggan sareng platform dipikaterang salaku sindikasi eusi.

Platform média sosial sering ngaktipkeun penerbit pikeun otomatis masangkeun konténna kana saluran sosialna. Salaku conto, kuring ngamangpaatkeun Pangandaran pikeun sindikasi eusi kuring pikeun akun média sosial pribadi sareng propésional kuring di LinkedIn, Facebook, sareng Twitter. Ngagunakeun platform sapertos FeedPress ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawaskeun kamekaran feed anjeun.

PS: Entong hilap ngalanggan RSS Feed kami!

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Heueuh! Anjeun geus jadi sabar, Christine. Kuring condong meunang beuki loba teknis kalawan tulisan abdi. Kuring nyangka yén éta waktuna pikeun ngalambatkeun sareng ngabantosan sababaraha jalma.

      Nalika anjeun geek mired dina hal ieu, hese nginget teu sadaya jelema weruh naon anu anjeun ngobrol ngeunaan!

      Hiji catetan panungtungan on RSS. Bayangkeun ngahapus halaman ieu ngan saukur kecap sareng gambar dina tulisan… sareng sadaya barang-barang sanés anu sanés dihapus. Éta naon pos kasampak kawas dina feed RSS!

      Abdi nyarankeun Google Reader!

  2. 3

    Salah sahiji hal tina daptar tugas kuring anu panjang nyaéta naroskeun ka Douglas nyerat sakedik penjelasan ngeunaan naon RSS saleresna is.

    Hatur nuhun pikeun mogok pre-emptive éta, Doug. (sareng inspirasi pikeun bagian énggal dina blog kuring ogé 😉)

  3. 4

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.