Pemasaran Ambu: Statistik, Élmu Olfactory, Sareng Industri

Marketing Ambu

Unggal waktos kuring balik ka bumi tina dinten anu sibuk, utamina upami kuring nyéépkeun seueur waktos di jalan, hal anu pangpayunna kuring lakukeun nyaéta lilin. Salah sahiji karesep kuring nyaéta lilin kayu aster laut uyah disebut Kalem. Sababaraha menit saatos nyalabarkeunana, kuring asa rada saé sareng ... kuring kalem.

Élmu Ambu

Élmu di balik bau matak pikabungaheun. Manusa tiasa terang langkung ti samilyar bau béda. Nalika urang nghirupan, irung urang ngumpulkeun molekul sareng aranjeunna ngaleyurkeun dina mémbran ipis dina jero rongga irung urang. Rambut leutik (cilia) kahuruan sapertos saraf sareng ngirim sinyal ka otak urang ngalangkungan olfactory bohlam. Ieu mangaruhan opat bagéan otak anu béda - mangaruhan émosi, motivasi, sareng ingetan.

Statistik Pemasaran Élmu

  • Olfaction, atanapi rasa bau, dipercaya mangrupikeun pangertina urang anu pangpayunna, paling mekar.
  • Irung ngagaduhan 10 juta reséptor bau, diwangun ku sakitar 50 jinis reséptor bau.
  • Unggal 30 dugi 60 dinten, sél aroma anjeun teras-terasan.
  • Anjeun bau ku uteuk anjeun, sanés irung anjeun.
  • Bukti pikeun parfum tanggal 4,000 taun ka pengker.
  • Androstenol mangrupikeun péromone sareng nalika ayana dina kesang seger, awéwé tiasa katarik. Nalika kakeunaan hawa, éta bakal teroksidasi kana androstenone sareng henteu pikaresepeun (ogé katelah bau awak). 
  • Bau pai waluh sareng lavender parantos dipendakan pikeun ningkatkeun aliran getih (turun di dinya) pikeun lalaki dugi ka 40%. 

Seungit sering ngarangsang émosi sareng nyorong kenangan sateuacan aranjeunna dicirikeun. Éta ogé mangrupikeun pemicu émosi négatip ... kalayan jalma anu parah anu kaserang gangguan stres pasca-traumatis (PTSD).

Naon ari Ambu Marketing?

Pemasaran Ambu mangrupikeun jinis pamasaran indrawi anu ditujukeun dina rasa olfactory. Pemasaran Ambu ngahijikeun idéntitas merek, pamasaran, pamirsa target sareng ngembangkeun strategi olfactory anu ngagedekeun nilai-nilai ieu. Ieu sering dilakonan ku nyebarkeun aroma kana pendirian ritel pikeun mangaruhan paripolah konsumen.

Sapertos raos naon waé, ngalebetkeun kenangan kana perjalanan mésér tiasa ngarangsang hubungan sareng ngajalankeun konsumén atanapi bisnis kana konversi. Seungit anu tengtrem, tenang dina rapat bisnis tiasa ngajantenkeun jalma langkung tenang. Seungit anu ngabangkitkeun ingetan anu bagja pikeun konsumén tiasa ngajantenkeun pangalaman pameseran anu langkung bagja.

Ieu video penjelasan anu saé ti ScentAir, pamimpin pamasaran aroma, diffusers komérsial, sareng industri scenting ambient.

Bisnis Pemasaran Ambu

Anu nyandak urang kana industri pamasaran aroma. Outlet ritel ayeuna investasi dina sistem pangiriman aroma anu ngawangun moods konsumén 'na membangkitkan émosi, nyetir pameseran sareng kasatiaan palanggan. Numutkeun kana hiji artikel Shopify, pamasaran aroma parantos dipelak kana bisnis samilyar dolar anu ngalangkungan sababaraha industri.

Hiji panilitian anu dilakukeun ku Nike nunjukkeun yén nambihan aroma ka toko-toko na nambahan niat pikeun mésér ku 80 persén, sedengkeun dina ékspérimén sanés di pom bénsin sareng mini mart napel na, ngompa sakitar bau kopi ningali pembelian tina inuman naék ku 300 persén.

Bau Dagang: Kumaha Perusahaan Nganggo Ambu Pikeun Ngajual Produkna

Sareng ieu mangrupikeun infographic anu saé tina FragranceX, Kumaha Ngawasaan Marketing Aroma, kalebet manpaat pamasaran aroma sareng jinis aroma sareng kumaha réaksi konsumen.

Pemasaran aroma (ogé katelah pamasaran ambu, pamasaran olfactory atanapi pamasaran aroma ambient) mangrupikeun prakték ngagunakeun aroma anu pikaresepeun pikeun ningkatkeun gambar merek perusahaan, ningkatkeun pangalaman pelanggan sareng ningkatkeun penjualan. Ambu pamasaran ogé tiasa ningkatkeun patalimarga kaki pelanggan sareng mangaruhan sabaraha lami pelanggan nyéépkeun di toko.

Leanna Serras, Kumaha Ngawasaan Marketing Ambu

élmu pamasaran aroma tiasa dibagi

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.