Naon UU CAN-SPAM?

tiasa kalakuan spam

Peraturan Amérika Serikat anu ngalebetkeun pesen email komérsial diatur dina 2003 dina Komisi Bélok Federal urang CAN-SPAM Act. Nalika éta parantos langkung ti dasawarsa ... kuring masih muka koropak kuring unggal dinten kana email anu teu dipénta anu ngagaduhan inpormasi palsu sareng henteu metode pikeun milih-kaluar. Kuring henteu yakin sakumaha épéktipna régulasi bahkan kalayan ancaman dugi ka denda $ 16,000 per pelanggaran.

Anu matak, UU CAN-SPAM henteu meryogikeun idin pikeun ngirim email sakumaha hukum olahtalatah komérsial nagara sanés parantos mantep. Naon anu diperyogikeun nyaéta yén panarima ngagaduhan hak pikeun anjeun ngeureunkeun ngirim email ka aranjeunna. Ieu katelah metode milih-kaluar, ilaharna disayogikeun ngalangkungan tautan unsubscribe anu kalebet kana footer email.

ieu pituduh pamula pikeun CAN-SPAM Act ti EverCloud bakal nyayogikeun anjeun sadaya inpormasi anu anjeun kedah terang pikeun mastikeun yén anjeun patuh kana hukum.

Syarat konci UU CAN-SPAM:

  1. Entong nganggo inpormasi lulugu palsu atanapi nyasabkeun. "Ti," "Ka," "Bales-Ka," sareng inpormasi ngalirkeun anjeun - kalebet nami domain sareng alamat surélék anu asalna - kedah akurat sareng ngaidentipikasi jalma atanapi bisnis anu ngagagas pesen.
  2. Entong nganggo jejer subjek anu nipu. Garis subyek kedah leres-leres ngagambarkeun eusi pesen.
  3. Identipikasi pesen salaku iklan. Hukum masihan anjeun seueur leupas dina cara ngalakukeun ieu, tapi anjeun kedah nyingkab jelas sareng jelas yén pesen anjeun mangrupikeun iklan.
  4. Béjakeun ka anu nampi dimana anjeun ayana. Pesen anjeun kedah kalebet alamat pos fisik anu leres. Ieu tiasa janten alamat jalan anjeun ayeuna, kotak kantor pos anu parantos anjeun daptarkeun ku Layanan Pos AS, atanapi kotak surat pribadi anu parantos anjeun daptarkeun ku agén anu nampi surat komérsial anu didaptarkeun dina peraturan Layanan Pos.
  5. Béjakeun ka anu nampi kumaha milih henteu nampi email anu bakal datang ti anjeun. Pesen anjeun kedah kalebet panjelasan anu jelas sareng jelas ngeunaan kumaha panampi tiasa milih teu kéngingkeun email ti anjeun ka payun. Karajikeun bewara ku cara anu gampang pikeun jalma biasa mikawanoh, maca, sareng ngartos. Pamakéan kreatif pikeun ukuran ukuran, warna, sareng lokasi tiasa ningkatkeun kajelasanana. Masihan alamat email deui atanapi cara basis Internét anu sanés pikeun ngamungkinkeun para jalma komunikasi pilihanna ka anjeun. Anjeun tiasa nyiptakeun ménu pikeun kéngingkeun anu nampi kaluar tina sababaraha jinis pesen, tapi anjeun kedah ngalebetkeun pilihan pikeun ngeureunkeun sadaya pesen komérsial ti anjeun. Pastikeun saringan spam anjeun henteu ngahalangan pamundut milih ieu.
  6. Ménta hormat milih kaluar langsung. Mékanisme milih naon waé anu anjeun nawiskeun kedah tiasa ngolah pamundut milih sahenteuna 30 dinten saatos anjeun ngirim pesen. Anjeun kedah ngahargaan paménta pamilih anu kaluar dina waktos 10 dinten damel. Anjeun teu tiasa ngeusi batre, meryogikeun anu nampi masihan anjeun inpormasi pikeun ngaidentipikasi pribadi saluareun alamat email, atanapi ngajantenkeun anu nampi léngkah salain ti ngirim email balesan atanapi ngadatangan hiji halaman dina halaman wéb salaku sarat pikeun ngahargaan hiji pamundut milih-kaluar. Sakali jalma parantos ngawartosan anjeun yén aranjeunna henteu badé nampi langkung seueur pesen ti anjeun, anjeun moal tiasa ngajual atanapi mindahkeun alamat emailna, bahkan dina bentuk milis. Hiji-hijina pengecualian nyaéta anjeun tiasa mindahkeun alamat kana perusahaan anu anjeun nyewa pikeun ngabantosan anjeun sasuai sareng Undang-Undang CAN-SPAM.
  7. Pantau naon anu dilakukeun ku batur atas nami anjeun. Hukum ngajelaskeun yén sanajan anjeun nyewa perusahaan sanés pikeun ngatur pamasaran email anjeun, anjeun moal tiasa ngontrak tanggung jawab hukum anjeun pikeun matuh kana hukum. Boh perusahaan anu produk na promosikeun dina pesen sareng perusahaan anu leres-leres ngirim pesen tiasa dipertanggungjawabkeun sacara hukum.

Mastikeun anjeun sasuai sareng hukum CAN-SPAM mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kéngingkeun email anjeun ngalangkungan email sareng nyaring kana koropak palanggan anjeun. Patuh kana CAN-SPAM sanés hartosna email anjeun bakal asup kana koropak, sanaos! Anjeun tiasa waé didaptarkeun sareng diblokir, atanapi dikirim langsung kana folder sampah gumantung kana pangiriman, reputasi, sareng panempatan koropak anjeun. Anjeun peryogi alat ti pihak katilu sapertos 250ok pikeun anu!

Bisa-spam Act

 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.