Komunikasi Real-Time: Naon ari WebRTC?

Kasus Pamakéan WebRTC

Komunikasi real-time ngarobih kumaha perusahaan ngamanpaatkeun ayana wébna pikeun sacara proaktif berinteraksi sareng prospek sareng konsumén.

Naon WebRTC?

Web Real-Time Communication (WebRTC) mangrupikeun kumpulan protokol komunikasi sareng API anu mimitina dikembangkeun ku Google anu ngamungkinkeun komunikasi sora sareng pidéo real-time tina sambungan peer-to-peer. WebRTC ngamungkinkeun panyungsi wéb pikeun nyungkeun inpormasi real-time tina panyungsi pangguna sanés, ngamungkinkeun komunikasi peer-to-peer sareng kelompok sacara real-time kalebet sora, video, obrolan, transfer file, sareng ngabagi layar.

Twilio - Naon ari WebRTC?

WebRTC aya dimana-mana.

Pasar WebRTC global $ 1.669 milyar USD di 2018 sareng diperkirakeun ngahontal $ 21.023 milyar USD sacara global ku 2025.

Panilitian Pasar Sion

Mangtaun-taun ka pengker, WebRTC dimimitian salaku panyadia protokol VoIP anu nargétkeun panyungsi wéb. Kiwari, teu aya streaming streaming audio / video tanpa palaksanaan WebRTC. Sanaos sababaraha vendor anu percanten yén WebRTC parantos gagal pikeun nyumponan harepan, panginten éta vendor anu gagal ngagunakeun WebRTC pikeun ngungkit pangalaman pangguna anu unggul.

WebRTC sadayana ngeunaan ningkatkeun paguneman real-time ngalangkungan pangotektak wéb. Anyar, Google ngungkabkeun Chrome nyepeng langkung 1.5 milyar audio / video mingguan dina sababaraha menit. Éta sakitar 214 juta menit sapoé. Sareng éta ngan ukur dina Chrome! Ieu tampilan anu lengkep ngeunaan kamampuan anu kapendak nganggo WebRTC.

Kasus panggunaan WebRTC

Naon Komunikasi Real-Time anu sayogi ku WebRTC?

  • Babagi layar - Ngoptimalkeun kolaborasi sareng pangguna sanés langsung. Aplikasi obrolan video Android / iOS WebRTC ngamungkinkeun ngabagi layar jarak jauh sareng alat sanés atanapi pangguna anu aksésna pantes. Kalayan sinyal WebRTC, kolaborasi jarak jauh modéren diadegkeun ku dua panyadia platform komunikasi anu kasohor nyaéta SkypeEunteung. Fitur ngabagi layar modérnisasikeun sadayana kolaborasi bisnis ka tingkat salajengna dimana konperénsi dumasar-rapat mangrupikeun fungsi dasar na. Ti diskusi dugi ka presentasi, webinar dugi ka rapat, ngabagi layar parantos inti. 
  • Konperénsi Pidéo multi-pangguna - Konperénsi pidéo multi-pangguna anu luhung meryogikeun seueur skala pikeun nanganan tanaga pangguna sakaligus, ieu dimana wéb wéb WebRTC tiasa dianggo. Server sinyal WebRTC ngamungkinkeun ngajantenkeun pidéo sareng sora multi-pihak sacara real-time sareng lancar ka global. Panggilan pidéo sareng sora WebRTC nungtut sajumlah minimal aliran média pikeun nyambungkeun sadaya pamilon dina télépon pidéo multi-pihak. Aplikasi panggero pidéo WebRTC ngimbangan sambungan multi-pihak ngalangkungan MCU (unit kontrol Multipoint) sareng SFUs (unit panerus selektif).    
  • Kolaborasi di Betah - Jaman éta nalika anjeun log-in pikeun akun, unduh platform sareng pasang sababaraha platform kanggo nyambung sareng pangguna sanés kanggo ngobrol. Kalayan server sora sareng vidéo obrolan WebRTC, henteu aya prosés tradisional deui. Obrolan téks WebRTC ngajantenkeun langkung merenah sareng saderhana ngalaman kolaborasi kalayan lancar. Kolaborasi real-time dijantenkeun saderhana dina platform anu didamel ku panyungsi anu didukung WebRTC. 
  • Sharing file - Pangiriman data ageung parantos janten tindakan anu kasar sareng sesah dimana ieu ngakibatkeun pangguna pikeun ngalih kana aplikasi sanés sapertos Email atanapi drive. Prosés mindahkeun data sanés saderhana, éta nyéépkeun seueur waktos, usaha sareng data. Kalayan server sinyal WebRTC, éta ngahususkeun prosésna ku ngantepkeun ngirim langsung ngalangkungan halaman wéb anu dipasang API panggero video. Sareng salajengna, WebRTC ngamungkinkeun pikeun nganteurkeun file dina latency ultra-low naon bandwidth. Di luhurna, WebRTC ngirimkeun data dina hiji hateup anu aman.     
  • Multi-aman Pidéo & Komunikasi Sora  - WebRTC Signing WebSockets nyayogikeun protokol RTP anu mantap (SRTP) anu énkripsi sadayana grup obrolan sora WebRTC dikirimkeun dina Android, iOS & aplikasi wéb. Ogé, éta ngahasilkeun auténtikasi pikeun komunikasi ngalangkungan Wifi pikeun ngajagaan telepon tina aksés sareng rékaman telepon anu teu dihoyongkeun. 
  • Jasa real-time pikeun Live Komunikasi - WebRTC berpotensi ngahijikeun sareng aplikasi naon waé pikeun ngalaman paguneman langsung di séktor. Infrastruktur WebRTC & video chat SDK nyiptakeun jalur langsung pikeun ngadamel obrolan langsung naon waé industri, ti ritel, ecommerce, Podomoro, dukungan palanggan, éta nyayogikeun jasa komunikasi real-time. 
  • Jaringan Latén Rendah - Video Call API kalayan integrasi WebRTC ngamungkinkeun pikeun ngabagi data langsung kana alat atanapi aplikasi masing-masing tanpa kedah asup kana séri server. Akses antar-browser ngalirkeun aliran data sareng manpaat transmisi dina jaringan latency anu handap. Aplikasi obrolan WebRTC anu diaktipkeun ngalaman aliran seratan sareng file anu hébat kana aplikasi sanés henteu paduli bandwidth anu dipiboga ku halaman wéb. 

Telepon WebRTC Pidéo nganggo Node.js

Ieu jalan anu saé pikeun Kumaha Panggilan Pidéo sareng Aplikasi Obrolan Sora damel nganggo WebRTC sareng kerangka JavaScript Node.js.

Ngahijikeun WebRTC Ngagunakeun MirrorFly

Hoyong ngamimitian dinten ayeuna? Pariksa Real-Time MirrorFly Obrolan API. Kalayan Chat API na, anjeun tiasa ngawangun aplikasi olahtalatah serbaguna nganggo sababaraha fitur sareng fungsionalitas. Aranjeunna nawiskeun API waktos-nyata pikeun aplikasi wéb sareng SDK pikeun aplikasi sélulér Android sareng ios.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.