Buzz, Viral atanapi Word of Mouth Marketing: Naon bedana?

Depositphotos 44448363 s

Dave Balter, pangadeg BzzAgén, ngalakukeun padamelan anu hébat dina nangtoskeun bédana dina Buzz, Viral sareng Kecap Pemasaran Mulut dina édisi ChangeThis ieu. Ieu kutipan kalayan definisi hébat Dave:

Naon Word of Mouth Marketing?

Kecap Marketing Baham (WOMM) mangrupikeun média anu paling kuat di planét ieu. Éta mangrupikeun panguasaan anu nyata ngeunaan hiji produk atanapi jasa antara dua konsumén atanapi langkung. Éta naon anu kajantenan nalika jalma janten pangacara merek alami. Éta grail suci para pemasar, CEOs sareng pengusaha, sabab éta tiasa ngadamel atanapi ngarusak produk. Konci pikeun kasuksesan: éta jujur ​​sareng wajar.

Naon Marketing Viral?

Pemasaran Viral mangrupikeun upaya pikeun nganteurkeun pesen pamasaran anu sumebar gancang sareng éksponénsial diantara konsumen. Kiwari, ieu sering sumping dina bentuk pesen email atanapi pidéo. Sabalikna tina sieun alarmis, viral henteu jahat. Éta henteu jujur ​​atanapi teu wajar. Anu pangsaéna, éta kecap tina mulut diaktipkeun, sareng anu paling parah, éta ngan ukur pesen pamasaran ngaganggu.

Naon ari Buzz Marketing?

Buzz Marketing mangrupikeun kajadian atanapi kagiatan anu ngahasilkeun publisitas, pikagumbiraeun, sareng inpormasi ka konsumén. Éta biasana mangrupikeun hal anu ngahijikeun hiji kajadian anu aneh, ngagugulung rahang atanapi pangalaman kalayan mérek murni, sapertos tato dahi anjeun (atanapi burit anjeun, salaku klub kaséhatan NYC nembé dilakukeun). Upami buzz parantos leres, urang bakal nyerat perkawis éta, janten intina janten kendaraan PR anu saé.

Ieu mangrupikeun infographic anu luar biasa dina Word of Mouth Marketing (WOMM) tina Litium:

WOMM - Kecap Pemasaran Mulut

2 Komentar

  1. 1

    Pikeun kuring, kuring nyangka Word of Mouth mangrupikeun bentuk pamasaran anu saé, tapi sakali deui kuring nebak éta balik deui ka naon anu diucapkeun ku jalma-jalma ngeunaan anjeun. Bisa jadi pedang ujung ganda. Candak industri pilem misalna. Abdi angkat ka pilem nalika réréncangan nyarios yén aranjeunna ningali pilem sareng resep éta. Di sisi flip, nalika kuring bungah ngeunaan pilem sareng nampi laporan anu goréng tina réréncangan, kuring ngalakukeun sabalikna.

    Kuring heran lamun ieu salaku lempeng ka hareup kalawan blog na jaba?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.