Rebranding: Kumaha Nangkeup Robah Bakal Tumuwuh Merek Perusahaan Anjeun

Nalika Usaha Anjeun Kudu Rebrand

Éta henteu kedah nyarios yén rebranding tiasa ngahasilkeun hasil anu positif pikeun usaha. Sareng anjeun terang ieu leres nalika perusahaan-perusahaan anu ngahususkeun dina nyiptakeun merek nyaéta anu pangheulana ngarobih deui.

Sakitar 58% agénsi anu rebranding salaku cara pikeun naekeun pertumbuhan éksponénsial ngaliwatan pandémik COVID.

Asosiasi Dagang Badan Iklan

simkuring di Lemon.io geus ngalaman firsthand sabaraha rebranding sarta ngagambarkeun brand konsisten bisa nempatkeun maneh payun kompetisi Anjeun. Najan kitu, urang ogé geus diajar cara teuas yén sakumaha basajan sakumaha rebranding bisa disada, éta leuwih ti saukur ngamekarkeun logo anyar atawa meunang ngaran anyar. Sabalikna, éta mangrupikeun prosés anu terus-terusan nyiptakeun sareng ngajaga identitas énggal - sacara konsistén nepikeun pesen anu anjeun pikahoyong ku konsumén anjeun dikaitkeun sareng merek anjeun.

Merek anu saé dina sadaya platform sacara signifikan ningkatkeun pendapatan organisasi dugi ka 23 persen.

LucidPress, Kaayaan Konsistensi Brand

Sareng ieu anu disebatkeun ngan ukur sababaraha. Dina tulisan anu pondok sareng ka titik ieu, kami bakal ngajalanan anjeun dina prosés rebranding, ngabagi tip, ngungkabkeun pitfalls umum, sareng nunjukkeun anjeun kumaha cara ngahindarkeunana.

Carita Lemon.io Rebrand

Ngan butuh 7 detik pikeun nyieun kesan munggaran anu solid.

Forbes

Éta hartosna tujuh detik tiasa waé pikeun ngayakinkeun klien poténsial pikeun milih anjeun tina kompetisi anjeun. Sanaos ieu mangrupikeun halangan nyalira, terus-terusan ngayakinkeun para nasabah pikeun tetep milih anjeun malah langkung sesah. Realisasi ieu nyababkeun urang kana kasuksésan anu urang laksanakeun ayeuna.

Sateuacan Rebrand:

Hayu atuh sakeudeung hayu anjeun dina sajarah lemon.io.

Lemon.io mimitina dikembangkeun dina 2015 nalika pangadeg (Aleksandr Volodarsky) ngaidentipikasi jurang dina ceruk nyewa freelancer. Dina waktos éta, branding mangrupikeun hal anu terakhir dina pikiran urang. Sapertos kalolobaan usaha énggal, urang ngalakukeun kasalahan dina awal perjalanan, salah sahijina nyaéta namina diri urang "Coding Ninjas." Percanten ka kuring, éta disada pas dina waktos éta kusabab éta trendi, sareng kami parantos nempatkeun kalolobaan fokus kami dina nyiptakeun kontén.

Najan kitu, urang meunang awakening kurang ajar nalika urang manggihan yén pertumbuhan bisnis geus kalem handap sarta eusi nyalira teu malah deukeut ka cukup keur kasuksésan bisnis urang. Kami peryogi langkung seueur tibatan éta pikeun ngajantenkeun dina dunya nyewa freelance anu kompetitif pisan. Ieu nalika carita rebranding urang dimimitian.

Aya seueur pelajaran anu pikaresepeun anu kami pelajari dina perjalanan rebranding kami, sareng kami ngarepkeun, nalika urang nyaritakeun carita urang, anjeun ogé tiasa nyandak sababaraha anu bakal nguntungkeun merek anjeun.

Naha A Rebrand Diperlukeun 

Anjeun tiasa heran naha urang kedah rebrand sareng naon pentingna éta.

Nya, sagigireun kanyataan yén kami parantos ngalangkungan jaman Ninjas sareng Rockstars sareng ngabagi nami primitif-sounding sareng sakola pemrograman di India, kami ogé sadar yén kami kedah proaktif pikeun salamet di pasar lepas anu kompetitif pisan. Ecological pasar freelance vetted geus jadi congested nu hijina cara pikeun nangtung kaluar téh boga merek kuat tur stellar.

Mimitina, kami yakin yén kagagalan kami kusabab desain kami, sareng kami gancang-gancang ngadeukeutan desainer sareng naroskeun anjeunna ngadesain ulang blog, dimana anjeunna sacara sopan nolak sareng nyarankeun total rebranding. Éta mangrupikeun paku terakhir dina peti mati, sareng dina waktos éta, kabutuhan pikeun ngarobih deui janten jelas. Nyatana, urang sadar yén urang henteu ngagaduhan merek, sareng sapertos kitu, urang kedah nyiptakeun hiji. Ieu tetep salah sahiji kaputusan boldest jeung paling rewarding kami geus kungsi dijieun salaku hiji organisasi.

Diajar ti Lemon.io

Ieu snippet léngkah-léngkah kumaha urang ngalaksanakeun prosés rebranding. Tungtunan urang henteu tuntas; kumaha oge, urang bakal jadi berehan sabisa kalayan informasi tina pangalaman urang. Ieu kasimpulan léngkah-léngkah anu kami laksanakeun:

  1. Kami nyiptakeun persona merek sareng maskot merek - Hubungan antara dua sapertos kieu: Persona merek anjeun mangrupikeun tokoh utama carita anjeun, anu bakal mendakan halangan dina jalan ka tujuanana. Maskot merek mangrupikeun anu bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ngatasi sagala kasusah sareng pamustunganana ngahontal tujuanana. Intina, persona merek ngawakilan pamiarsa targét urang atanapi palanggan, sareng maskot ngagambarkeun urang anu tujuanana pikeun ngabéréskeun masalahna.
  2. Kami datang sareng peta Keputusan Meuli Brand Persona (BPBD). - Peta BPBD mangrupikeun daptar alesan anu bakal ngadorong pamiarsa targét urang mésér barang ti kami sareng ogé alesan anu ngajantenkeun aranjeunna henteu. Ieu ngabantuan kami ngartos kaputusan mésér persona merek kami sareng terang kabiasaan mana anu sigana bakal ngaleungitkeunana. Prosésna ngalibetkeun daptar alesan naha atanapi naha henteu panongton targét urang bakal mésér ti kami.
  3. A matrix panggih brand - Ieu mangrupikeun pitch lift merek kami anu nyababkeun sadaya sabab sareng kumaha ayana bisnis urang. Éta nunjukkeun naon anu dilakukeun ku bisnis urang sareng komunikasi nilai merek urang.
  4. Carita brand - Carita merek nyababkeun urang kana nami anu paling pas, anu tungtungna urang angkat.

Hasil Rebranding Lemon.io 

Mangpaat intangible tina rebranding diantarana nya éta mawa kami kapercayaan, inspirasi, rasa harti jeung tujuan, teu nyebut panyaluran enviable kalungguhan.

Sareng, tangtosna, anu paling penting nyaéta pangaruh rebranding dina garis handap urang. Cara pangalusna pikeun nganyatakeun ieu ngaliwatan inohong sabab angka teu bohong.

Hasilna luar biasa sareng ningali urang ngahontal ampir 60% tina total benchmark lalu lintas anu dicandak dina lima taun sateuacana dina sapuluh bulan saatos ngaluncurkeun merek Lemon.io kami.

A rebrand lengkep nempo urang pindah ti 4K datang ka 20K rata-rata dina bulan pangalusna urang. Kami ngagaduhan kanaékan anu luar biasa tina 5 kali kunjungan sareng penjualan anu nempatkeun kami dina jalur pikeun GMV 10M di 2021. Pariksa perwakilan grafis ieu ngeunaan kamekaran ieu:

Sateuacan: Coding lalu lintas Ninjas ti mimiti perusahaan sareng dugi ka rebranding:

  • Google Analytics Sateuacan Rebranding Lemon.io
  • google analytics sateuacan rebranding 1

Saatos: Kamajuan dilakukeun dina salapan bulan saatos rebranding.

  • Google Analytics Saatos Rebranding Lemon.io
  • Google Analytics Saatos Rebranding Lemon.io

Iraha anjeun kedah rebrand upami anjeun ngamimitian (dumasar kana pangalaman Lemon.io)?

Timing téh sagalana. Rebranding merlukeun loba karya jeung meakeun loba sumber, jeung hal anu penting pikeun nyieun kaputusan diitung.

Iraha waktos anu pas pikeun rebranding?

Di Lemon.io, urang terang éta waktuna pikeun ngarobih citra perusahaan organisasi urang nalika:

  • Ieu teu bisa dipake! Pembenaran pangbadagna kami pikeun rebranding nyadar yén merek kami ayeuna henteu ngahasilkeun hasil anu dipikahoyong. Dina kasus urang, éta patalimarga kawates anu kami tampa dina "Coding Ninjas". Kami yakin yén kami kedah ningkatkeun eusi kami dugi ka antukna sadar yén kami henteu leres diposisikan di pasar, sareng kami kedah rebrand pikeun nangtung.
  • Aya parobahan signifikan dina bisnis urang - Pausahaan terus mekar. Upami bisnis anjeun robih atanapi anjeun parantos nyaluyukeun demografi merek anu dipikahoyong sareng hoyong ngetok langkung efektif, rebranding tiasa janten pilihan. Sateuacan ngalih ka Lemon.io, urang damel kaluar merek tangible sareng personas pelanggan anu sanés, anu antukna ngabantosan urang ngadamel pilihan anu langkung saé sareng pencét tempat anu leres.
  • Sateuacan urang jadi kawentar pisan – Urang miboga hak husus rebranding saméméh urang jadi kawentar dina ngaran saméméhna. Urang teu bisa mungkir kanyataan yén resiko pakait sareng rebranding naek kalawan paningkatan dina Kinérja. Saméméh anjeun dipikawanoh, resiko anu low sakumaha jalma boro bakal perhatikeun.
  • Urang tadi sumberdaya nyukupan – Rebranding téh sumberdaya-intensif, jadi idéal lamun anjeun geus boga usaha nu geus earned Anjeun sumberdaya cukup pikeun ngajalankeun prosés rebranding.

Iraha éta sanés waktos anu pas pikeun rebranding?

Rebranding henteu kedah dilakukeun tanpa alesan anu kuat. Anjeun terang motivasi anjeun pikeun rebranding salah nalika éta asalna tina émosi tinimbang kanyataan. 

  • Bosen sareng desain logo? Boredom mangrupakeun alesan dahsyat keur rebranding. Ngan kusabab anjeun henteu deui mendakan logo anu cukup pikaresepeun henteu hartosna anjeun kedah ngarobih. Ongkosna teu pantes.
  • Nalika teu aya anu robih dina organisasi anjeun - Upami teu aya parobihan anu signifikan dina organisasi anjeun, rebranding henteu aya gunana. Teu perlu ngarobah sistem anu geus fungsi.
  • Ngan kusabab pesaing anjeun ogé rebranding – Teu kudu indit jeung balaréa. Kaputusan rebranding anjeun kedah dumasar kana kabutuhan individu anjeun sareng pamahaman anjeun ngeunaan tujuan jangka panjang anjeun sareng konsép umum.

Rebranding salaku investasi masa depan pikeun bisnis anjeun

Ieu mangrupikeun kanyataan anu teu tiasa didebatkeun yén sanaos pengeluaran waktos sareng sumber daya anu serius salami prosés renovasi, rebranding sok janten investasi di hareup. Tungtungna justifies sagala hustles aub dina prosés. Salaku urang saméméhna digambarkeun, angka nunjukkeun kanaékan signifikan dina jualan sanggeus urang rebranded. Prosésna saé pikeun garis handap urang sareng gambar perusahaan urang. 

Rebranding kompeten ningkatkeun efektivitas perusahaan sacara umum, ngamajukeun posisi anu jelas, pamekaran pasar anyar sareng daérah kagiatan.

Prosés branding atanapi rebranding mangrupakeun tugas pisan taxing dicirikeun ku leuwih highs na lows ti eta bisa sigana tina carita urang. Butuh perencanaan anu bijaksana, waktos anu leres, sareng sumber daya anu cekap pikeun leres sareng nyiptakeun merek anu leres-leres bakal ngadamel pernyataan, ningkatkeun penghasilan anjeun sareng ningkatkeun citra umum anjeun. Rebranding ogé hartosna ngadamel perbaikan pikeun nuturkeun jaman. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.