RANT: Saha Anu Ngagaduhan Domain Anjeun?

Gembor

Kamari, kuring sareng dewan perusahaan régional sareng kami nuju ngabahas sababaraha hijrah. Sababaraha léngkah anu diperyogikeun meryogikeun sababaraha rékor domain pikeun diénggalan, janten kuring naros saha anu ngagaduhan aksés kana DNS perusahaan. Aya sababaraha paneuteup kosong, janten kuring gancang ngalakukeun Saha anu milarian dina GoDaddy pikeun ngaidentipikasi dimana domain didaptarkeun sareng saha kontakna anu didaptarkeun.


Nalika kuring ningali hasilna, kuring leres-leres kaget. Sababaraha latar heula…


Pendaftaran domain


Nalika anjeun ngadaptar domain anjeun, aya kontak anu béda anu tiasa anjeun nerapkeun kana akun anjeun. Upami anjeun milarian perusahaan kuring, DK New Media, ieu anu anjeun bakal mendakan:


Ngaran Domain: dknewmedia.com 
ID Domain Pendaptaran: 1423596722_DOMAIN_COM-VRSN 
Pendaftar WHOIS Server: whois.godaddy.com 
URL Pendaftar: http://www.godaddy.com 
Updated Date: 2017-03-11T07:12:37Z 
Creation Date: 2008-03-15T13:41:31Z 
Tanggal Pendaftaran Pendaftar: 2022-03-15T13: 41: 31Z 
Pendaftar: GoDaddy.com, LLC 
ID IANA Pendaftar: 146 
Email Kontak Nyiksa Pendaftar: abuso@godaddy.com 
Pendaptaran Pendaptaran Telefon Telepon: + 1.4806242505 
Status Domain: clientTransferProhibited http://www.icann.org/epp#clientTransferProhibited 
Status Domain: clientUpdateProhibited http://www.icann.org/epp#clientUpdateProhibited 
Status Domain: clientRenewProhibited http://www.icann.org/epp#clientRenewProhibited 
Status Domain: clientDeleteProhibited http://www.icann.org/epp#clientDeleteProhibited 
ID Pendaptaran Registri: Henteu Sayogi Tina Pendaptaran 
Ngaran Pendaptaran: Douglas Karr 
Organisasi Pendaftar: DK New Media 
Registrant Street: 7915 S Emerson Ave 
Registrant Street: Suite B203 
Kota Pendaptaran: Indianapolis 
Propinsi / Propinsi Registrant: Indiana 
Pendaptaran Kode Pos: 46237 
Negara Registrant: US 
Telepon Pendaftar: + 1.8443563963 
Telepon Registrant: 
Faks Registrant: + 1.8443563963 
Registrant Fax Ext: 
Email Registrant: info@dknewmedia.com 
ID Admin Registri: Teu Sayogi Tina Pendaptaran 
Ngaran Admin: Douglas Karr 
Organisasi Admin: DK New Media 
Jalan Admin: 7915 S Emerson Ave 
Jalan Admin: Suite B203 
Kota Admin: Indianapolis 
Propinsi Propinsi / Propinsi: Indiana 
Kode Pos Admin: 46237 
Admin Nagara: US 
Telepon Admin: + 1.8443563963 
Admin Telepon Ek: 
Fax Admin: + 1.8443563963 
Admin Fax Ext: 
Email Admin: info@dknewmedia.com 
ID Registri Tech: Teu Sayogi Tina Pendaptaran 
Ngaran Tech: Douglas Karr 
Organisasi Tech: DK New Media 
Tech Street: 7915 S Emerson Ave 
Tech Street: Suite B203 
Kota Tech: Indianapolis 
Propinsi Tech / Propinsi: Indiana 
Kodeu Pos Tech: 46237 
Tech Nagara: US 
Telepon Tech: + 1.8443563963 
Tech Telepon Ext: 
Fax Tech: + 1.8443563963 
Tech Fax Ext: 
Tech Tech: info@dknewmedia.com 
Ngaran Server: NS33.DOMAINCONTROL.COM 
Ngaran Server: NS34.DOMAINCONTROL.COM 
DNSSEC: henteu dicalonkeun 
URL Sistem Pelaporan Masalah Data ICANN WHOIS: http://wdprs.internic.net/ 
>>> Anyarkeun terakhir tina database WHOIS: 2019-02-26T14: 00: 00Z << 


Anu kedah anjeun perhatoskeun geuwat nyaéta aya kontak anu béda anu pakait sareng domain:


  • Registrant - anu gaduh domain
  • admin - ilaharna, kontak tagihan pikeun domain
  • tech - kontak téknis anu ngatur domain (diluar tagihan)


Nalika kuring milarian domain klien kuring, sadaya kontak sumping deui sareng alamat email di domain perusahaan IT na. Sadayana… henteu ngan ukur admin sareng tech, tapi ogé pendaftar.


Ieu henteu tiasa ditampi.


Kumaha upami?


Hayu urang maénkeun sakedik kaulinan kumaha upami.


  • Kumaha upami anjeun gaduh sengketa tagihan atanapi argumen légal sareng perusahaan anu didaptarkeun salaku pendaftar domain anjeun?
  • Kumaha upami perusahaan anu kadaptar salaku pendaftar anjeun kaluar tina bisnis atanapi asetna beku?
  • Kumaha upami perusahaan anu kadaptar salaku pendaftar anjeun nganonaktifkeun alamat email atanapi kaleungitan domainna didaptarkeun salaku pamilik domain perusahaan anjeun?


Éta leres ... salah sahiji masalah ieu tiasa nyababkeun anjeun kaleungitan domain anjeun! Dina hal ieu, klien kuring parantos nanem modal jutaan dolar dina merek bisnisna sareng otoritas domainna sacara online salami dua dasawarsa terakhir. Kaleungitan anu parah bakal mangaruhan bisnis - nyandak sagalana turun tina email perusahaan kana ayana online.


Éta hal anu anjeun moal tiasa pasrahkeun kontrol ka pihak katilu.


Naon anu anjeun laksanakeun?


lampahkeun lookup whois dina domain anjeun ayeuna ... ayeuna. Upami anjeun mendakan yén alamat email tina pendaftar mangrupikeun subkontraktor, agénsi, atanapi perusahaan IT anu anjeun parantos nyewa pikeun ngatur DNS anjeun, sina langsung ngarobah alamat email pendaftar deui ka anjeun sareng pastikeun anjeun MILIK akun pendaptaran domain dimana ayeuna teh disiapkeun dina.


Kuring parantos ningali perusahaan ageung kaleungitan domain kusabab aranjeunna bahkan henteu sadar yén aranjeunna henteu ngagaduhanana ti mimiti, subkontraktor na ogé. Salah sahiji klien kuring kedah ngagugat sareng angkat ka pengadilan pikeun kéngingkeun domainna deui di panangan aranjeunna saatos ngantep hiji padamel angkat. Karyawan mésér domain sareng ngadaptar dina namina, teu disadarikeun ku anu gaduh perusahaan.


Kuring langsung ngadamel email ka perusahaan IT sareng nyungkeun aranjeunna ngalihkeun domain kana rekening anu dipimilik ku perusahaan perusahaan. Tanggepan aranjeunna sanés anu anjeun ngarepkeun ... aranjeunna langsung nyerat ka klien kuring sareng nunjukkeun yén kuring bakal resep ngarampok perusahaan ku nempatkeun domain dina nami kuring, hal kuring teu kungsi dipénta.


Nalika kuring langsung némbalan, aranjeunna teras ngawartosan kuring yén alesan aranjeunna tumaros pikeun ngatur domain ku paménta klien.


Omong kosong.


Upami aranjeunna tetep boga perusahaan salaku pendaftar sareng nambihan alamat email nyalira pikeun admin sareng tech kontak, kuring bakal satuju. Nanging, aranjeunna ngarobih aktual pendaptaran. Teu asik. Upami aranjeunna tagihan sareng kontak admin, aranjeunna tiasa ngatur DNS sareng ogé ngurus tagihan sareng pembaruan. Aranjeunna henteu kedah ngarobih pendaftar anu saleresna.


Catetan samping: Kami ogé ngaidentipikasi yén perusahaan ngecas sakitar 300% langkung seueur tibatan pembaruan pendaptaran domain anu khas, anu ceuk aranjeunna éta pikeun nutupan manajemén domainna. Sareng aranjeunna ngecas biaya éta 6 bulan langkung lami tibatan tenggat waktos pembaruan.


Janten jelas, kuring henteu nyatakeun perusahaan IT ieu ngagaduhan agenda anu jahat. Kuring yakin yén ngagaduhan kontrol pinuh pikeun pendaptaran domain klien kuring ngajantenkeun kahirupan langkung gampang. Dina jangka panjang, éta malahan tiasa ngahémat sababaraha waktos sareng énergi. Nanging, éta ngan ukur henteu tiasa ditampi pikeun ngarobah email pendaftar dina akun.


Saran Abdi pikeun Pendaptaran Domain Perusahaan Anjeun


Kuring mamatahan klién kuring pikeun kéngingkeun GoDaddy akun, daftarkeun domainna maksimal… dasawarsa ... teras tambihan perusahaan IT salaku manajer dimana aranjeunna tiasa ngakses inpormasi DNS anu diperyogikeun ku aranjeunna. Kusabab klien kuring gaduh CFO, kuring nyarankeun yén aranjeunna nambihan kontak éta pikeun tagihan sareng kami ngabéjaan rekening éta pikeun mastikeun yén domain dibayar pikeun jangka panjang.


Perusahaan IT tetep bakal dibayar pikeun manajemén DNS na, tapi henteu kedah tambahan mayar aranjeunna 3 kali tina biaya pendaptaran. Sareng, ayeuna teu aya résiko pikeun perusahaan yén domainna kaluar tina kadali aranjeunna!


Mangga parios nami domain perusahaan anjeun sareng pastikeun yén kapamilikan aya dina akun sareng kontrol perusahaan anjeun. Ieu mangrupikeun hal anu anjeun henteu kedah pernah nyerahkeun kontrol ka pihak katilu.


Pariksa Whois pikeun Domain anjeun

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.