Kunaon Penargetan Kontekstual Kritik Pikeun Pamasar Néglasari Cookie-Less Future

Iklan Kontekstual

Kami hirup dina pergeseran paradigma global, dimana masalah karusiahan, gandengan pati cookie, nempatkeun tekanan ka para pemasar pikeun nganteurkeun kampanye anu langkung dipersonalisasi sareng empati, dina lingkungan anu aman. Sedengkeun ieu nampilkeun seueur tantangan, éta ogé nampilkeun seueur kasempetan pikeun pemasar pikeun muka konci taktik penargetan kontekstual anu langkung cerdas.

Nyiapkeun Pikeun Masa Depan Cookie-Kurang

Konsumén anu beuki sadar privasi ayeuna nampik cookie pihak katilu, kalayan laporan 2018 ngungkabkeun 64% cookies ditolak, naha sacara manual atanapi ku pameungpeuk iklan - sareng ieu sateuacan dilaksanakeun undang-undang privasi anyar. Di sagigireun ieu, 46% telepon ayeuna nolak sakitar 79% cookies, sareng métrik berbasis cookie sering overstate ngahontal ku 30-70%. 

Dina 2022, Google bakal ngaluarkeun cookie pihak katilu, hal anu parantos kahontal ku Firefox sareng Safari. Dibikeun rekening Chrome pikeun langkung ti 60% panggunaan wéb, ieu mangrupikeun masalah ageung pikeun para pemasar sareng pangiklan, khususna anu nganggo programmatis. Paramban ieu masih bakal ngijinkeun cookies ti pihak kahiji - sahenteuna pikeun ayeuna - tapi anu jelas cookie henteu tiasa diandelkeun sakumaha beuratna pikeun nginpokeun penargetan paripolah. 

Naon Target Kontekstual?

Penargetan kontekstual mangrupikeun cara pikeun nargétkeun pamirsa anu relevan nganggo kecap konci sareng topik anu diturunkeun tina eusi sakitar inventaris iklan, anu henteu peryogi cookie atanapi identifier sanés.

Penargetan Kontekstual Karya Dina Cara Di handap ieu

  • Eusi sakitarna inventarisasi iklan dina halaman wéb, atanapi memang éntitas sareng téma anu aya dina jero pidéo, sasari sareng dikirimkeun ka mesin pangetahuan. 
  • Mesinna nganggo algoritma pikeun meunteun kontén dumasar kana tilu pilar, 'kaamanan, kasaluyuan sareng patalina' sareng kontéks anu dihasilkeun. 
  • Solusi anu langkung maju tiasa lapisan tambahan data real-time aya hubunganana sareng kontéks paningal dina momen iklanna ditingali sareng dilapis, sapertos cuacana panas atanapi tiis, siang atanapi wengi, atanapi upami nuju siang.
  • Salajengna, tibatan sinyal dumasar-cookie, éta nganggo real-time sanés sinyal dumasar kontéks, sapertos kumaha caketna jalma kana tempat anu dipikaresep, aranjeunna di bumi, atanapi nuju mudik, jst.
  • Mun nu skor kasaluyuan ngaleuwihan ambang konsumén, Platform Paménta Samping (DSP) diperingatkeun pikeun neraskeun sareng mésér média.

Penargetan kontekstual anu maju nganalisis téks, audio, pidéo, sareng citra pikeun nyiptakeun bagéan panarékahan kontékstual anu satuluyna dicocogkeun sareng sarat pangiklan khusus, sahingga iklanna muncul dina lingkungan anu relevan sareng pantes. Janten contona, hiji artikel berita ngeunaan Terbuka Australia tiasa nunjukkeun Serena Williams nganggo sapatu ténis pasangan sponsor Nike, teras iklan pikeun sapatu olahraga tiasa muncul dina lingkungan anu aya hubunganana. Dina conto ieu, lingkungan aya hubunganana sareng produk. 

Penargetan kontekstual anu saé ogé mastikeun kontéks henteu pakait sacara négatip sareng produk, janten pikeun conto di luhur, éta bakal mastikeun iklanna henteu némbongan upami tulisan éta négatip, berita palsu, ngandung bias politik atanapi misinformasi. Salaku conto, iklan sapatu ténis moal muncul upami tulisan éta ngeunaan kumaha goréng sapatu ténis anu nyababkeun nyeri. 

Langkung Épéktip Ti Nganggo Cookie Pihak Katilu?

Penargetan kontekstual saéstuna kabukti langkung épéktip tibatan nargétkeun nganggo cookies ti pihak katilu. Nyatana, sababaraha studi nunjukkeun penargetan kontekstual tiasa ningkatkeun hajat pameseran ku 63%, lawan penargetan atanapi tingkat saluran nargétkeun.

Panilitian anu sami mendakan 73% konsumén ngaraos iklan anu kontekstual relevan ngalengkepan eusi atanapi pangalaman pidéo sadayana. Tambih Deui, konsumén sasaran dina tingkat kontekstual éta 83% leuwih gampang nyarankeun produk dina iklan, tibatan anu ditargétkeun dina audién atanapi tingkat kanal.

Kasabaran pikaresepeun mérek éta 40% langkung luhur pikeun konsumén sasaran dina tingkat kontekstual, sareng konsumén ngalaksanakeun iklan kontekstual dilaporkeun yén aranjeunna bakal mayar langkung pikeun mérek. Tungtungna, iklan kalayan patalina kontekstual anu ditetepkeun 43% langkung seueur hubungan saraf.

Ieu kusabab ngahontal konsumén dina pola pikir anu leres dina waktos anu saé ngajantenkeun iklan resonasi langkung saé, sareng ku sabab kitu ningkatkeun hajat pameseran langkung seueur tibatan iklan anu henteu relevan anu nuturkeun konsumen di internet.

Ieu boro héran. Konsumén dibom ku pamasaran sareng iklan unggal dinten, nampi rébuan pesen unggal dinten. Ieu ngabutuhkeun aranjeunna pikeun éfisién nyaring olahtalatah anu henteu relevan kalayan gancang, janten ngan ukur olahtalatah anu aya hubunganana pikeun tinimbangan salajengna. Urang tiasa ningali gangguan konsumén ieu dina bombardment kagambar dina paningkatan panggunaan pameungpeuk iklan. Pamakéna kitu, resep kana pesen anu aya hubunganana sareng kaayaan aranjeunna ayeuna, sareng nargétkeun kontékstual ningkatkeun kamungkinan pesen aya hubunganana sareng aranjeunna dina waktos ayeuna. 

Maju, nargétkeun kontékstual bakal ngamungkinkeun para pemasar pikeun balik deui kana naon anu kedah dilakukeun - ngajalin hubungan anu asli, otentik sareng empati sareng konsumén dina tempat anu pas sareng dina waktos anu pas. Nalika pamasaran balik 'ka masa depan', nargétkeun kontékstual bakal janten jalan anu langkung pinter sareng langkung aman pikeun ngajalankeun pesen pamasaran anu langkung saé, langkung bermakna dina skala.

Baca langkung seueur ngeunaan nargétkeun kontékstual dina kertas bodas panganyarna kami:

Unduh Whitepaper Targeting Kontekstual

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.