Data Pamasaran: Konci Pikeun Menonjol di 2021 sareng Cicih

Kunaon Data Pemasaran Mangrupikeun Konci Pikeun Stratégi Marketing

Dina dinten ayeuna sareng jaman ayeuna, teu aya alesan pikeun henteu terang saha anu kedah dipasarkeun produk sareng jasa anjeun, sareng naon anu dipikahoyong ku konsumén. Kalayan munculna basis data pamasaran sareng téknologi anu disetir data sanés, musna nyaéta jaman pamasaran anu henteu kapilih, henteu dipilih, sareng umum.

Perspektif Sejarah Singkat

Sateuacan 1995, pamasaran seuseueurna dilakukeun ngalangkungan mail sareng iklan. Saatos 1995, ku munculna téknologi email, pamasaran janten sakedik khusus. Éta ku datangna smartphone, khususna iPhone di 2007, yén jalma-jalma saéstuna mimiti nganjuk kana eusi, ayeuna gampang diakses dina layar. Ponsel cerdas sanésna naék dina pasar saatosna. Revolusi smartphone ngamungkinkeun urang nyandak alat anu dicekel ku tangan praktis ka mana waé. Ieu nyababkeun data preferensi pangguna anu berharga dihasilkeun kira-kira jam. Ngahasilkeun kontén anu aya hubunganana sareng ngaladénkeunana ka jalma anu leres mimiti janten stratégi pamasaran konci pikeun bisnis, sareng éta tetep masalahna.

Datang ka 2019 sareng milarian saluareun éta, urang tingali yén pangguna seueur pisan mobile ku ningkatna kagumantungan kana gadget anu dicekel ku aranjeunna. Data pamasaran ayeuna tiasa dicandak dina unggal tahapan prosés mésér. Pikeun pemasar pikeun milarian terang naon anu dipikahoyong ku palanggan, aranjeunna kedah terang dimana milari! Data tiasa masihan wawasan anu berharga kana kagiatan média sosial palanggan poténsial, tingkah laku browsing, pamayaran online, pola inpéstasi, poin nyeri, kedah sela, sareng métrik kritis sanés. Jinis data pamasaran ieu bakal janten inti tina sagala strategi pamasaran anu lumayan.

Strategi Dasar pikeun Kumpulan Data Marketing

Entong buta ambéh ngumpulkeun data! Aya jumlah data pamasaran anu teu tiasa diungkulan anu sayogi di ditu, sareng anjeun seuseueurna ngan ukur peryogi sakedik anu relevan. Ngumpulkeun data kedah gumantung kana sifat bisnis anjeun sareng tahap dimana perusahaan anjeun nangtung dina siklus pangembangan. Salaku conto, upami anjeun ngamimitian pikeun ngaluncurkeun, maka anjeun kedah ngumpulkeun rupa-rupa data pikeun tujuan riset pasar. Ieu tiasa kalebet:

  • Alamat email udagan grup
  • Karesep média sosial
  • Kabiasaan mésér
  • Metode pembayaran pikaresep
  • Panghasilan rata-rata 
  • Lokasi konsumén

Perusahaan dina bisnis panginten parantos ngagaduhan data pamasaran anu kasebat. Masih, aranjeunna teras-terasan kedah tetep ngamutahirkeun kana kategori ieu bari ogé ngumpulkeun data pikeun konsumén anyar. Éta ogé bakal kedah fokus dina ngudag eupan balik palanggan anu berharga sareng kéngingkeun wawasan ngeunaan nilai produk anu aya ngalangkungan data.

Salaku tambahan, pikeun ngamimitian, UKM, sareng perusahaan ageung, nyimpen rékaman sadaya jinis komunikasi sareng konsumén penting pisan. Ieu bakal ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngatur strategi komunikasi anu épéktip sareng pelanggan.

Angka Entong Ngabohong

88% pemasar nganggo data anu diala ku pihak katilu pikeun ningkatkeun jangkauan sareng pamahaman pelanggan, sedengkeun 45% usaha nganggo éta pikeun kéngingkeun palanggan énggal. Éta ogé mendakan yén perusahaan anu ngagarap personalisasi anu didorong data ningkatkeun ROI dina pamasaran ku lima dugi ka dalapan kali. Pemasar anu ngaleuwihan tujuan panghasilan na ngagunakeun téknik personalisasi data-Powered 83% waktos. 

Bisnis2Komunitas

Tanpa ragu, data pamasaran penting pisan pikeun promosi produk sareng jasa ka jalma anu leres dina taun 2020 sareng sajabina. 

Mangpaat Data Marketing

Hayu urang ngartos sacara jero mangpaat pamasaran, anu didorong ku data.

  • Personalisasi Stratégi Marketing - Data pamasaran mangrupikeun titik awal anu ngamungkinkeun para pemasar nyiptakeun strategi pemasaran anu ditujukeun ngalangkungan komunikasi anu dipersonalisasi. Kalayan data anu dianalisis sacara saksama, bisnis langkung saé diwartosan iraha ngirim pesen pamasaran. Akurasi anu pas dina waktos ngamungkinkeun perusahaan kéngingkeun réspon émosional ti konsumén, anu ngadorong papacangan positip. 

53% pemasar nyatakeun yén paménta komunikasi anu dipusatkan ku pelanggan tinggi.

MediaMath, Global Review ngeunaan Data-Marketing sareng Iklan

  • Ningkatkeun Pangalaman Palanggan - Usaha anu nyayogikeun inpormasi palanggan anu leres-leres kapaké pikeun aranjeunna bakal nangtung dina liga sorangan. Naha giat ngamajukeun mobil olahraga ka pembeli otomotif yuswa 75 taun? Kampanye anu dipimpin data pamasaran sasaran pikeun kabutuhan konsumén khusus. Ieu ngeuyeuban pangalaman palanggan. Pamasaran, dugi ka seueurna, masih mangrupikeun pertandingan tamu, sareng data pamasaran ngamungkinkeun usaha ngadamel tebakan dididik anu berkualitas. Pamasaran data anu dipimpin tiasa nyayogikeun inpormasi anu tetep pikeun sadaya komunikasi konsumen. Éta ngamungkinkeun pikeun Omnichannel tina rupi-rupi didamel dimana naha anjeun ngahubungi aranjeunna ngalangkungan média sosial, interaksi pribadi, atanapi ngalangkungan telepon, konsumén nampi potongan inpormasi anu sami sareng ngalaman pangalaman pamasaran anu sami di sadaya saluran.
  • Ngabantosan Identipikasi Saluran Dursasana Katuhu - Pamasaran data-Powered ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngaidentipikasi saluran pamasaran mana anu pangsaéna pikeun produk atanapi jasa. Pikeun palanggan anu tangtu, komunikasi produk ngalangkungan saluran média sosial tiasa ngahudangkeun papacangan sareng kabiasaan anu dipikahoyong. Pitunjuk anu dihasilkeun liwat Facebook tiasa ngaréspon anu béda tibatan lead anu dihasilkeun liwat Google Display Network (GDN). Data pamasaran ogé ngamungkinkeun usaha pikeun nangtoskeun mana format kontén anu paling saé dina saluran pamasaran anu dicirikeun, janten salinan pondok, infografis, tulisan blog, tulisan, atanapi pidéo. 
  • Ngaronjatkeun Kualitas Kandungan - data Anyar tetep churning ti konsumén target unggal dinten, sareng para pemasar kedah sacara saksama nganalisis éta. Data pamasaran nginpokeun usaha pikeun langkung ngepaskeun atanapi ngarobih stratégi pamasaran anu tos aya dumasar kana kabutuhan anu teras-terasan di palangganna. Sakumaha ceuk Steve Jobs, "Anjeun kedah mimitian ku pangalaman palanggan sareng damel mundur kana téknologi. Anjeun moal tiasa ngamimitian ku téknologi sareng nyobaan dimana anjeun badé ngicalna ”. Ku pamahaman kabutuhan dinamis pangguna sacara hadé, sanés ngan ukur perusahaan bakal ngiringan konsumén énggal tapi ogé bakal ngajaga anu lami. Kualitas kontén penting pisan pikeun akuisisi konsumén sareng ingetan konsumén.

Anjeun kedah mimitian ku pangalaman pelanggan sareng jalan mundur kana téknologi. Anjeun teu tiasa ngamimitian ku téknologi sareng nyobaan dimana dimana anjeun badé ngajualna.

Steve Jobs

  • Ngabantu Tetep Mata on Kompetisi - Data pamasaran ogé tiasa dianggo pikeun niténan sareng nganalisis strategi pamasaran saingan anjeun. Usaha tiasa milarian katégori data anu diulik ku pesaing sareng ngaduga arah anu bakal dipilih pikeun dipasarkeun produkna. Perusahaan anu ngagunakeun data pikeun diajar pesaing na tiasa milih pikeun ngagunakeun strategi counter anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna kaluar dina luhur. Ngagunakeun data pikeun diajar pesaing ogé ngamungkinkeun usaha ningkatkeun prakték pamasaranna ayeuna sareng henteu ngalakukeun kasalahan anu sami anu dilakukeun ku pesaingna.

Ngarobih Wawasan janten Aksi

Data pamasaran nyayogikeun wawasan anu tiasa dilakukeun. Pikeun ningkatkeun kampanye pamasaran, anjeun kedah terang sakumaha seueur anu anjeun terang ngeunaan palanggan anjeun. Orientasi lengkep mangrupikeun konci pikeun kasuksesan dina taun payun. Ngalaksanakeun solusi pamasaran anu dipimpin data lengkep tiasa ngarobih cara anjeun bisnis. Henteu paduli kumaha pemasar anu saé, aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun mujijat ngan ukur dina hunches. Aranjeunna kedah diberdayakeun ngalangkungan doa data pamasaran pikeun hasil anu unggul.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.