Kunaon Nganggo Drupal?

Drupal

Abdi nembé naros Naon Drupal? salaku cara pikeun ngenalkeun Drupal. Patarosan salajengna anu aya dina pikiran anjeun nyaéta "Naha kuring kedah nganggo Drupal?"

Ieu patarosan anu saé. Sakali-kali anjeun ningali téknologi sareng naon-naon ngeunaan éta ngajurung anjeun pikeun mikir ngagunakeunana. Dina kasus Drupal anjeun panginten kantos nguping yén sababaraha halaman wéb mainstream anu ngalir dina sistem manajemen kontén open source ieu: Grammy.com, WhiteHouse.gov, Symantec Connect, jeung New York Observer, pikeun sawatara ngaran (langkung Drupal dianggo di dieu studi kasus di Drupal.org)

Tapi naha Drupal? Naha situs di luhur parantos disiapkeun WordPress, Joomla!, atawa DotNetNuke?

Kunaon Organisasi Nganggo Drupal

  • Komunitas pamekar kuat sareng aktipitas. Modul nyumbang mangrupikeun poko utama pikeun Drupal. Ieu modul anu nyumbang, didamel ku rébuan jalma, ngalegaan fungsina Drupal pikeun ngabantosan sarat anu khusus di luar inti Drupal. Ayeuna, aya langkung ti 5000 modul anu nyumbang pikeun Drupal 6 (rilis ayeuna). Kontributor kana modul ieu ogé nuju damel Drupal langkung saé sareng mangpaat ku ngembangkeun versi Drupal salajengna. Drupal 7, euy dileupaskeun 5 Januari 2011, ngandung paningkatan pikeun ngajantenkeun Drupal langkung gampang dipasang, didukung, sareng dikembangkeun ku langkungna waktos. Sareng Drupal 8 ngan ukur ngamimitian sareng rencana ngajantenkeun Drupal langkung saé.
  • Ékosistem bisnis Vibrant Drupal aya. Salaku proyék open source, usaha anu hirup sareng mekar parantos berkembang di sakitar Drupal. Ieu hartosna aya perusahaan ngembangkeun situs wéb sareng sistem terintegrasi sareng Drupal pikeun ngadukung kabutuhan klien ageung sareng alit. Ieu ogé hartosna Drupal dianggap pisan nalika masalah hésé diperyogikeun solusi anu kuat. Perusahaan conto anu nawiskeun produk / jasa Drupal kalebet Lullabot (konsultasi sareng latihan), Acquia (hosting khusus sareng dukungan), Fase: // Téknologi (desain khusus, sebaran Drupal komunitas, konsultasi), Volacci (Drupal SEO), sareng Palantir.net (desain sareng interaktif). Seueur, seueur deui anu sayogi dina Pasar Drupal.org.
  • Rapat Drupal rutin lumangsung di sakumna dunya. Aya jalma anu kedah didangukeun nalika diperyogikeun para ahli. Di jalma meetups kajadian rutin di seueur kota ageung sareng alit di sakumna dunya. Salaku tambahan, sakabeh Drupal patepung salami DrupalCon. Acara dua kali taunan ieu (Amérika Kalér sareng EU, silih ganti) ngahimpun langkung 3000 jalmi kanggo ngabahas, diajar, ngajar, mendakan, sareng bersenang-senang di sekitar Drupal.
  • Drupal parantos didukung ku komunitas industri sanés. Drupal parantos nampi dukungan ti: Google, handapeun na Program usum panas kode, pikeun ngabantosan fungsi sareng fitur Drupal; éta John S. sareng Yayasan James L. Knight disayogikeun hibah pikeun mayunan ideu épisién medarkeun eusi sacara online; Sony Music nyayogikeun tim khusus pikeun ngabantosan manjangkeun Drupal teras nyumbang paningkatan éta deui ka komunitas Drupal; sareng Thomson Reuters ngabantosan ngembangkeun sareng ngahijikeun Calais kana Drupal pikeun ngabantosan manjangkeun semantik, wéb anu tiasa dianggo.

Drupal sanés ngan ukur sapotong perangkat lunak anu gratis pikeun diunduh sareng dicobaan. Éta ngagaduhan jalma anu saleresna, méréskeun masalah anu nyata, sareng damel pikeun ngajantenkeun wéb, inpormasi, sareng téknologi langkung gampang dianggo pikeun urang sésana. Ieu ngandung hartos aya jalma anu tiasa anjeun gampang milarian pikeun ngabantosan halaman wéb anjeun langkung saé.

Sejarah Drupal

Pariksa infographic hébat ieu dina sajarah Drupal ti Jasa Situs Wéb CMS:

Sejarah Drupal Infographic

3 Komentar

  1. 1

    @trufflemedia - Kuring kantos ningali Drupal salaku platform anu langkung saé pikeun pamekaran jaringan sosial tinimbang kontén situs atanapi blog. Pikeun éta, WordPress mangrupikeun karesep kuring (sacara pribadi). Pikiran?

    • 2

      Doug, anjeun parantos terang kuring langsung aya sareng anjeun dina jalur WordPress pikeun CMS & blog. Kami gaduh palanggan anu nganggo atanapi parantos nganggo Drupal sareng Joomla & konsensus diantarana waé nyaéta yén WordPress langkung gampang dianggo. Leres, Drupal memang ngagaduhan kaunggulan dina sababaraha instansi, tapi éta saeutik sareng jauh diantara pendapat abdi.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.