Bacaan Abdi Ayeuna sareng Tinjauan Wikinomics

WikinomicsWikinomics mangrupikeun buku anu kuring baca pikeun Indy Book Mashup (Book Club) di dieu di Indianapolis. Kuring saleresna kedahna dilakukeun nganggo buku sakitar sabulan katukang sareng sakuduna dituju Aborigin Digital.

Aya alesan kunaon lami pisan. Ieu ngan ukur pendapat pribadi kuring ngeunaan buku ieu, sababaraha urang leres-leres henteu satuju sareng kuring. Shel Israel (saha buku Paguneman Buligir ngabantosan kuring pikeun blog), dipikacinta Wikinomics! Panginten leres-leres nyeret sareng teras-terasan.

Kuring hormat pisan ka Don Tapscott, anjeunna mangrupikeun panulis anu mantep di dunya bisnis sareng téknologi. Tapi buku ieu matak hésé pikeun ngaliwat sareng teu gaduh kagumbiraan pikeun tahap anu luar biasa ieu dina épolusi urang salaku manusa. Meureun kuring bakal balayar tapi Jaringan Sosial duanana nyambungkeun sareng ngarobih dunya, ékonomi, démokrasi, bisnis, intelektual, sareng komunikasi sakumaha urang terang. Éta révolusi!

Sanaos dibaca sapertos dokumén Asuransi, anjeun panginten héran sigana mah éta kasalahan teu kanggo mésér sareng maca buku ieu. Mangrupikeun analisis anu lengkep pikeun gerakan Wiki kalayan kasus panggunaan anu hadé anu sumebar di mana waé. Upami kuring maca deui-deui, ngan saukur maca Bab 8 ngeunaan. Ieu dimana daging buku na.

Bab 8 wincikan "Lantai Tutuwuhan Global", sigana mah ieu tiasa nyimpulkeun strategi anu kedah dipikagaduh ku sadayana bisnis nu mamatahan pikeun dibawa ka pasar:

  1. Fokus kana supir nilai kritis
  2. Tambahkeun nilai ngalangkungan orkestra
  3. Nyelapkeun prosés desain gancang, gancang
  4. Arsitéktur modél abah
  5. Ngadamel ékosistem transparan sareng egaliter
  6. Bagikeun biaya sareng résiko
  7. Tetep nonton anu getol di masa depan

The Starfish jeung lancah
Abdi henteu nambihan buku Wikinomics kanggo abdi daptar bacaan anu disarankeun, éta ngan saukur seueur teuing buku anu bakal nyandak poin penting. Ayeuna kana bacaan kuring salajengna, The Starfish sareng Lancah: Kakawasaan Anu Henteu tiasa dicegah tina Organisasi Tanpa Pamimpin.

Kuring gaduh sababaraha ulasan deui anu kedah dilakukeun sagigireun ieu:
Teori Cium PamitanHikmah Babi Ngalayang

Kuring ampir réngsé Hikmah Babi Ngalayang. Éta buku anu saé pisan pikeun pamimpin mana waé anu tiasa nempatkeun méja peuting atanapi juru méja na. Jack Hayhow jelas-jelas ngartikeun naon anu dipimilik ku pamimpin hébat, ngagabung ku carita anu warna-warni sareng tanda petik anu inspiratif.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.