Naha Jalma Penjualan Bakal Diganti Ku Robot?

Robot Salesperson

Saatos Watson janten juara Jeopardy, IBM teamed-up sareng Klinik Cleveland pikeun ngabantuan dokter nyepetkeun sareng ningkatkeun tingkat akurasi diagnosis sareng resép na. Dina hal ieu, Watson nambihan katerampilan médis. Janten, upami komputer tiasa ngabantosan fungsi médis, pastina sigana bakal aya anu tiasa ngabantosan sareng ningkatkeun kamampuan salesperson ogé.

Tapi, naha komputer bakal ngagantikeun tanaga penjualan? Guru, supir, agén perjalanan, sareng juru basa, parantos ngagaduhan mesin pinter nyusup kana jajaranana. Upami 53% kagiatan salesman otomatis, sareng ku taun 2020 palanggan bakal ngatur 85% hubunganana bari teu berinteraksi sareng manusa, naha hartosna robot bakal nyandak posisi penjualan?

Dina sisi luhur skala prediksi, Matthew King, Chief Business Development Officer di Pura Cali Ltd, nyebutkeun yén 95% tenaga penjualan bakal diganti ku kecerdasan buatan dina 20 taun. Washington Post ngagaduhan perkiraan langkung handap dina a artikel panganyarna dimana aranjeunna nyebatkeun laporan Universitas Oxford taun 2013 anu nyatakeun yén ampir satengah jalma anu ayeuna padamelan di Amérika Serikat dina résiko diganti ku otomatis dina dasawarsa atanapi dua taun ka hareup - nyirian posisi administrasi salaku salah sahiji anu paling rentan. Bahkan mantan Sekretaris Keuangan, Larry Summers, nembé nyarios yén dugi ka sababaraha taun ka pengker, anjeunna panginten Luddites aya di sisi sejarah anu salah sareng pendukung téknologi aya di belah katuhu. Tapi, teras teras nyarios, Abdi henteu pati yakin ayeuna. Janten, antosan! Kedah jurig salempang?

Mudah-mudahan, perkawis damel sareng henteu ngalawan. Salesforce Einstein mangrupikeun program kecerdasan artifisial (AI) anu nyambungkeun kana unggal interaksi sareng konsumén sareng ogé ngajaga catetan pelanggan supados padamel anu terang iraha nyarios anu leres dina waktos anu pas. Salesforce parantos mésér lima perusahaan AI kalebet, TempoAI, MinHash, PredictionIO, MetaMind, sareng Implisit Insights.

  • MinHash - platform AI sareng asistén pinter pikeun ngabantosan pamasar ngembangkeun kampanye.
  • waktu - alat almenak pinter anu disetir AI.
  • RamalanIO - anu damel dina database pembelajaran mesin sumber kabuka.
  • Implisit Wawasan - nyeken email pikeun mastikeun data CRM akurat sareng ngabantosan nalika pembeli siap nutup perjanjian.
  • MetaMind - nyaéta nyiptakeun program diajar anu jero anu tiasa ngajawab patarosan anu aya hubunganana sareng pilihan téks sareng gambar ku cara anu caket pisan réspon manusa.

Salesforce sanés ngan ukur hiji-hiji di buruan AI. Nembe, Microsoft kaala SwiftKey, anu ngadamel kibor Powered AI anu prediksi naon anu kedah diketikna, ogé Lab Wand, pamekar tina AI Powered chatbot sareng téknologi palayanan pelanggan, sareng Gene, asistén panjadwal pinter anu kuat ku AI.

Sakumaha ceuk Mateus Raja:

Ieu sadaya alat anu tiasa nganalisis séntimén palanggan dina email atanapi paguneman telepon, sahingga salespeople sareng agén palanggan tiasa terang kumaha parasaan kliénna sareng kumaha réaksina kana patarosan atanapi ajakan anu tangtu. Hal ieu ngamungkinkeun para pemasar kéngingkeun wawasan kumaha ngadamel kampanye anu langkung saé ku nargétkeun jalma dina waktos anu pas ku pesen anu leres dumasar kana preferensi sareng kabiasaan unik éta pangguna.

Tapi, naha sadayana téknologi ieu ngagantikeun jalma anu jualan? Washington Post ngingetkeun urang tanaga gawé éta diuntungkeun pas sareng produktivitas sapanjang abad ka 19 sareng 20 kalayan kamajuan téknologi. Janten, panginten éta bakal janten masalah pikeun para padamel anu damel sasarengan robot pikeun ngalaksanakeun padamelan anu langkung saé.

Punten émut jalma meuli ti jalma kacuali pembeli mangrupikeun robot anu henteu paduli mésér tina robot. Tapi, pastina robot aya di dieu sareng anu pangsaéna pikeun damel sareng aranjeunna sareng henteu ngalakukeun kasalahan anu sami anu dilakukeun ku John Henry: Entong nyobian nguntungkeun mesin, jantenkeun mesin ngabantosan para juragan. Hayu mesin tambang data sareng juragan nutup perjanjian.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.