Ngalaksanakeun Amazon S3 pikeun Blog WordPress

amazon s3 wordpress

Catetan: Kusabab nyerat ieu, kami parantos hijrah ka Flywheel sareng Pangiriman Network eusi didukung Ku StackPath CDN, CDN langkung gancang tibatan Amazon.378

Kacuali anjeun dina premium, platform hosting perusahaan, sesah pikeun kéngingkeun kinerja perusahaan kalayan CMS sapertos WordPress. Babagi beban, cadangan, kaleuleusan, réplika, sareng pangiriman kontén henteu janten murah.

Seueur wakil IT ningali platform sapertos WordPress sareng nganggo sabab éta bebas. Bébas relatif, sanajan. Pasang WordPress kana infrastruktur hosting anu khas sareng sababaraha ratus pangguna sasarengan tiasa nyandak situs anjeun ka tempat ngagiling. Pikeun ngabantosan kinerja blog kuring, minggu ayeuna kuring ngarobih pamasangan WordPress kuring nyorong sadaya grafik ti Amazon S3 (Amazon Simple Storage Service). Ieu ninggalkeun sérver kuring pikeun ngan saukur nyorong HTML ngalangkungan PHP / MySQL.

Amazon S3 nyayogikeun panganteur jasa wéb saderhana anu tiasa dianggo pikeun nyimpen sareng nampi jumlah data naon, iraha waé, ti mana waé waé dina wéb. Éta masihan aksés pangembang naon waé pikeun infrastruktur panyimpenan data anu sami anu tiasa diukur, dipercaya, gancang, murah anu dianggo Amazon pikeun ngajalankeun jaringan global sorangan tina situs wéb. Jasa ieu dimaksudkeun pikeun ngamaksimalkeun kauntungan skala sareng ngalirkeun kauntungan éta pikeun pangembang.

Pikeun ngarobih situs kanggo Amazon S3 nyandak sakedik padamelan, tapi ieu dasar-dasarna:

  1. Ngadaptarkeun Layanan Web Amazon.
  2. Muatkeun Firefox Add-on pikeun S3. Ieu nyayogikeun anjeun antarmuka anu saé pikeun ngatur eusi dina S3.
  3. Tambah hiji LIPI, dina hal ieu kuring nambahan www.martech.zone.
  4. Tambihkeun CNAME ka Domain Registrar anjeun pikeun nunjuk subdomain tina situs anjeun ka Amazon S3 pikeun hosting virtual.
  5. Unduh sareng pasang plugin WordPress pikeun Amazon S3.
  6. Setel AWS Access Key ID anjeun sareng Key Secret teras pencét update.
  7. Pilih subdomain / ember anu anjeun damel di luhur pikeun Anggo ember ieu setelan.

wp-amazon-s3-setting.png

Léngkah-léngkah salajengna mangrupikeun bagian anu pikaresepeun! Abdi henteu hoyong ngan ukur ngaladénan kontén ti payun ti S3, kuring hoyong ngaladénan sadaya eusi, kalebet iklan, téma, sareng file média anu kapungkur.

  1. Kuring ngadamel polder pikeun Iklan, téma, sarta muatan dina ember kuring dina S3.
  2. Kuring nyadangkeun sadaya eusi ayeuna (gambar sareng file média) kana folder anu berlaku.
  3. Kuring ngarobih file CSS abdi dina téma kuring pikeun narik sadaya gambar tina www.martech.zone/themes.
  4. Abdi tumaros a Milarian MySQL sareng ngagentos sareng ngamutahirkeun unggal rujukan kana kontén média pikeun ditampilkeun tina subdomain S3.
  5. Kuring ngamutahirkeun sadaya rujukan gambar pikeun iklan pikeun ditingalikeun tina folder iklan dina subdomain S3.

Ti saprak dieu, kuring ngan saukur kedah unggah média ka S3 tibatan nganggo dialog unggah gambar standar pikeun WordPress. Plugin na ngalakukeun padamelan anu saé dina nempatkeun ikon S3 di lokasi anu sami Unggah / Lebetkeun ikon dina admin WordPress.

Mindahkeun sadaya data sareng dijalankeun dina S3 salami sababaraha dinten ayeuna parantos ngahasilkeun $ 0.12 dina biaya S3, janten kuring henteu paduli kana biaya anu aya - panginten sababaraha dolar sasasih naon anu bakal dibébaskeun. Anu hadé, upami kuring kénging seueur ton pengunjung, kuring kedah tiasa ngadamel langkung seueur tibatan gagang platform ayeuna. Situs abdi ngamuat halaman bumi sakitar 40% waktos anu biasa dilakukeun, janten kuring rada bagja ku ngalihna!

Hal anu paling saé ngeunaan pamindahan ieu nyaéta yén éta henteu meryogikeun pangwangunan naon waé!

28 Komentar

  1. 1

    Baraya,

    Kuring gaduh akun Amazon S3, tapi saatos nyobian milarian terang, kuring ngan saukur ngantunkeunana sabab teuing sesah. Naha addin firefox pikeun S3 ngajantenkeun langkung gampang?

    • 2

      Hai Ramin,

      Firefox Add-on leres-leres mangrupikeun bagian konci teka-teki éta. Anjeun kedah leres gaduh ember di tempat sateuacan plugin na jalan - sahingga ngajantenkeun janten snap.

      Doug

  2. 3

    Kuring kedah nambihan, anjeun kedah nunjuk CNAME kana anu anyar your_unique_cloudfront_distribution_name.cloudfront.net tibatan ka your_unique_subdomain.s3.amazonaws.com. Tapi saatos éta, anjeun ngubaranana sapertos ember S3 normal.

    Éta hargana langkung mahal nalika nganggo pilihan CloudFront laju gancang / low latency. Upami anjeun mutuskeun anjeun langkung milih ngalih deui kana versi S3 standar, kantun ngalihkeun CNAME anjeun pikeun nunjuk deui ka s3.amazonaws.com.

    Kira-kira sataun katukang, kuring nulishttp://www.carltonbale.com/tag/amazon-s3/"a sababaraha postingan blog di Amaon S3 pikeun saha waé anu resep.

  3. 4

    Upami anjeun milari langkung tina paningkatan kagancangan, robih Amazon S3 Ember anjeun kana ember Amazon CloudFront, anu nyiptakeun multi-server global, Jaringan Distribusi Kandungan laténsi rendah. Di dieu tautan sareng sadayana rinci: http://aws.amazon.com/cloudfront/faqs/

    Ogé, plugin wp-supercache tiasa masihan paningkatan kagancangan anu luar biasa dina situs pangunjung anu luhur kusabab éta pisan ngirangan beban CPU sareng panggero database.

    • 5

      Pisan cool, Carlton! Janten pisan jaringan anu disebarkeun sapertos Akamai. Kuring henteu sadar yén aranjeunna ngagaduhan éta! Kuring tiasa ngamangpaatkeun saatos ningali sababaraha biaya.

      Kuring parantos nganggo cache sareng wp diaktipkeun sateuacanna, tapi kuring gaduh sababaraha eusi anu dinamis janten kuring leres-leres merjuangkeun kumargi éta kadang-kadang cache eusi anu kuring saleresna hoyong nga-load sacara real-time.

      • 6

        Douglas,

        Tina kateranganana éta kadéngé sapertos Amazon ngalakukeun anu béda pisan, aranjeunna nyarios:

        "Amazon CloudFront nganggo 14 lokasi di pasar utama di dunya. Dalapan aya di Amérika Serikat (Ashburn, VA; Dallas / Fort Worth, TX; Los Angeles, CA; Miami, FL; Newark, NJ; Palo Alto, CA; Seattle, WA; St. Louis, MO). Opat aya di Éropa (Amsterdam; Dublin; Frankfurt; London). Dua di Asia (Hong Kong, Tokyo). ”

        Dasarna aranjeunna ngamangpaatkeun bursa internét pikeun ngungkit caket na ka pangguna akhir dimana salaku CDN sapertos Akamai gaduh server langkung caket kana pangguna akhir biasana dina jaringan ISP.

        Cara Amazons ngalaksanakeunana jauh langkung mirah sareng langkung efektif Akamai.

        Rogerio - http://www.itjuju.com/

  4. 7

    Abdi henteu bakal nyarios hésé? "Sesah pikeun" kinerja perusahaan sareng CMS sapertos WordPress. "

    Éta sadayana kumaha anjeun nyetél infrastruktur anjeun atanapi cara nampi CMS anjeun.
    Cara CMS nyalira parantos disandi ogé tiasa maénkeun bagian ageung dina prestasina sakumaha Carlton nunjukkeun kalayan ngagunakeun plugin wp-supercache.

    Éta bakal langkung saé upami fungsionalitas plugin wp-supercache diwangun kana wordpress ti mimiti - tapi éta peryogi nyerat tungtung payun. Kang naon lightpress.org teu.

    Pareuman muatan eusi statis kana hal sapertos S3 mangrupikeun cara anu saé pikeun offload pamrosésan sareng pangiriman ti sérver utama. Éta mangrupikeun cara anu gampang sareng merenah pikeun ngetok kana prasarana Amazon pikeun ngalakukeun pangangkatan anu beurat tapi pas anjeun ngahontal ambang cretin, Amazon bakal ngamimitian mahal sareng bakal langkung mirah pikeun ngalakukeunana di bumi sareng nganggo CDN.

    Rogerio - http://www.itjuju.com/

    Hal
    Kuring parantos mikirkeun kaayaan éta sakedik, upami ngan ukur 100 jalma ngariung sareng nyumbangkeun unggal bulan harga sérver anu pantes anu aranjeunna biasana bakal mayar kanggo aranjeunna tiasa ngawangun / nempatkeun babarengan infrastruktur anu tiasa ngatur ampir naon waé.

  5. 8

    $ 0.12 pikeun sababaraha dinten mimiti jasa S3. Naha anjeun bakal ningali deui topik dina sababaraha bulan sareng nunjukkeun sababaraha stats lalu lintas versus biaya? Éta pikaresepeun pikeun ningali kumaha biaya ngarecah ka pangunjung anu unik sareng ngalawan biaya iklan atanapi input anu sanés.

  6. 13
  7. 14

    Amazon S3 mangrupikeun palayanan anu saé pisan dinilai. Abdi ngan ukur dina prosés ngahijikeun kana CMS. Hiji-hijina masalah anu kuring pendakan tina sudut pandang pangembangan, sanés sudut pandang jasa Amazon, nyaéta upami anjeun hoyong pangguna anjeun transparan unggah file langsung ka S3 ngalangkungan POST sareng anjeun gaduh formulir multipart anu ngempelkeun téks anu ditakdirkeun pikeun lokal anjeun database, anjeun nyangkut. Anjeun kedah misahkeun kana dua bentuk, atanapi cobian nganggo ajax pikeun unggah file heula teras dina kasuksésan ngalebetkeun data sacara lokal.

    Upami aya anu ngagaduhan solusi anu langkung saé, punten wartoskeun ka kuring: o)

    Sanaos kitu, tabungan biaya pikeun hosting file lalu lintas ageung ageung ngajantenkeun pamekaran sistem sapertos kitu.

    Grant

    Sistem Manajemén Daptar Penekanan

  8. 15

    Baraya,

    Hébat nyerat. Kuring parantos ngalangkungan anjeun ngajelaskeun, tapi dina panel admin kuring dimana kuring unggah gambar, kuring henteu ningali tombol S3. Kuring parantos perhatoskeun yén gambar kuring, nalika diunggah biasana nepi ka Amazon, ieu hartosna kuring ayeuna tiasa nyalin sadaya gambar anu aya sareng mupus anu aya dina sérver?

    Sareng kuring kedah ngarobih ti mana gambar kuring asalna atanapi naha plugin na ngalakukeun ieu?

  9. 16

    Hai témbal,

    Anjeun kedah ningali sakedik ikon pilari database di belah katuhu ikon has anjeun. Éta ikon pikeun némbongan jandela Amazon. Kuring mindahkeun sadaya wp-content / uploads ka Amazon sareng pastikeun kuring ngagaduhan jalur anu sami ... ngan ukur bédana nyaéta subdomain. Aranjeunna di http://www... sareng ayeuna aranjeunna nuju di images.marketingtechblog.com. Saatos kuring nyalin sadaya gambar kana Amazon, kuring nganggo PHPMyAdmin sareng milarian sareng ngagentos src = "http://martech.zone sareng ngagentos ku src =" images.marketingtechblog.com. (https://martech.zone/wordpress/mysql-search-replace/)

    Miharep éta ngabantosan! Éta henteu lancar, tapi tiasa dianggo.

    Doug

  10. 17

    Hei Douglas, hatur nuhun kanggo éta, kuring parantos ngamutahirkeun DB janten sadayana gambar nunjuk kana gambar., Tapi kuring ningali sababaraha jempol (nalika ditingali ngalangkungan info halaman) nunjukkeun iamge masih dina www.

    Ieu situs (www.gamefreaks.co.nz) - a, alos gaduh sababaraha masalah mémori utama pikeun halaman payun, ngan ukur dimimitian saatos kami mindahkeun hosting, maka kuring ayeuna ningali offloading sababaraha tekanan hosting ka S3. 😎

  11. 18

    anjeun terang naha dimungkinkeun pikeun ngan unggah ka S3 tanpa nyimpen ogé salinan dina sérver lokal?

    Tnx

  12. 19

    Hai Scott, plugin S3 nyayogikeun jalurna nyalira langsung ka Amazon, janten file na TEU disimpen lokal.

  13. 20
    • 21

      Éta cocog sareng vérsi anu pangénggalna, tapi kuring jujur ​​henteu resep cara jalanna - anjeun kedah ngalihkeun sareng muka sadaya gambar ka S3 kalayan prosés anu béda. Urang saleresna tiasa ngawangun integrasi CDN (Jaringan Pangiriman Kandungan) anu langkung mantep sareng WP anu nyingkronkeun tibatan nungtut prosés anu sanés.

  14. 22
  15. 23

    Naha anjeun terang naha ieu tiasa dianggo sareng "Éksternal Éksternal" ogé? Abdi hoyong nyetél ieu pikeun blog babaturan kuring sareng ngantepkeun anjeunna nganggo ember dina akun AWS kuring (Abdi parantos nyiptakeun akun pangguna kanggo anjeunna sareng masihan aksés ka salah sahiji ember abdi nganggo alat Amazon IAM).

  16. 24
  17. 25
    • 26

      Celia, angkat ka bumi AWS http://aws.amazon.com/ sareng handapeun dropdown "Akun / Konsol Kuring", pilih "Kapercayaan Kaamanan." Asup upami anjeun kedah. Ti dinya, gulung ka handap pikeun Ngakses Kredensial sareng anjeun bakal ningali ID Konci aksés anjeun didaptarkeun. Salin salah sahiji kanggo ID konci pikeun plugin ieu, teras pencét dina tautan "Tunjukkeun" kanggo ningali Konci Akses Rusiah anu langkung lami. Salin éta sareng témpél kana setélan plugin ogé. Anjeun kedah siap-siap saatos éta!

  18. 27
  19. 28

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.