WordPress.com? Ieu naha kuring bakal nganggo heula.

Naha WordPress.com
Naha WordPress.com

Naha WordPress.com?

WordPress mangrupikeun salah sahiji anu utama platform blogging sayogi sareng sumping dina dua bentuk, WordPress.com jeung WordPress.org.

Wangun kahiji, WordPress.com, mangrupikeun jasa komérsial anu nawiskeun alat blogging gratis sareng gratis (nganggo WordPress tangtosna) dina wéb. WordPress.com nganggo software salaku jasa modél (aka SaS), ngajaga pakakas parangkat lunak blogging sareng ngurus hal-hal sapertos kaamanan sareng pangiriman kontén (bandwidth, panyimpenan, jst.).

Bentuk kadua, WordPress.org, mangrupikeun komunitas anu ngabantosan ngembangkeun sareng ngajaga open source vérsi parangkat lunak WordPress. Sakabéh alat blogging WordPress tiasa didownload sareng dipasang kana komputer, server, atanapi panyadia hosting anu dipikahoyong. Setup aya dina panangan anjeun sareng anjeun tanggel waler pikeun nyayogikeun kaamanan sareng pangiriman kontén anu diperyogikeun.

Naha anjeun bakal milih anu sanés ti anu sanés?

Hayu urang mimitian ku naha WordPress.com heula. Émut, aranjeunna nyayogikeun perangkat lunak éta siap pikeun dijalankeun salaku blog. Setup anu anjeun tanggung jawab, upami anjeun hoyong, mendesain tampilan blog anjeun. Hal-hal sapertos téma atanapi tata ruang sayogi kanggo anjeun ngatur. Aya standar na WordPress.com nawiskeun bongbolongan. WordPress.com ogé nawiskeun sakumpulan ukuran anu saé widget jeung plugins, anu mangrupikeun alat mini-blogging anu nambihan fitur sareng fungsina dina blog anjeun. Salaku conto, anjeun hoyong indéks tulisan blog anu katukang? Aya anu Widget arsip. Hoyong nunjukkeun poto pangénggal anjeun ti Flickr? Aya Widget Flickr.

WordPress.com ogé bisnis komérsial, nawiskeun barang-barang tambahan pikeun ngabantosan ningkatkeun blog anjeun. Ekstra ieu ngagaduhan harga, sanaos henteu mahal pisan, sareng ngabantosan ngawangun blog anjeun langkung-langkung. Salaku conto, téma standar cukup pikaresepeun pikeun ngamimitian blogging. Tapi upami anjeun hoyong sababaraha visual atanapi tata perenah pikeun langkung pas kana gaya anjeun, maka anjeun panginten hoyong mésér tema premium.

Nalika anjeun ngamimitian blog dina WordPress.com, dina versi gratis, anjeun bakal nampi nami domain anu sapertos kieu: your-blog-name.wordpress.com. Salaku conto: petanibrownsays.wordpress.com. Pikeun ngagaduhan nami domain non-wordpress.com, anjeun kedah ningkatkeun layanan anjeun pikeun ngagunakeun ngaran domain adat.

WordPress.com, deui, mangrupikeun bisnis komérsial sahingga aranjeunna, ti jaman ka jaman, ngajalankeun iklan dina situs blog gratis. Anjeun tiasa nyingkahan pariwara éta muncul dina blog anjeun ku mésér éta Nilai kebat. Nilai Bundle ogé nyayogikeun rohangan tambahan (penting upami anjeun gaduh seueur gambar), ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan tema khusus, sareng nami domain khusus.

Aya sababaraha larangan dina panggunaan WordPress.com anu anjeun panginten kedah nimbangkeun. Ngagunakeun plugin naon anu anjeun pikahoyong moal mungkin upami WordPress.com henteu acan nyayogikeun resmi na palayanan. Salaku conto, naha anjeun hoyong nganggo Tanda Buku Seksi plugin? WordPress.com henteu ngagaduhan SexyBookmarks salaku bagian tina jasa plugin inti na. Hoyong anggo NextGen plugin manajemén média? Ieu ogé sanés bagian tina inti plugin WordPress.com inti.

Ieu henteu nyatakeun WordPress.com henteu ngagaduhan pangsa link (aranjeunna, tingali Ngabagikeun) atanapi manajemén média (ieu ogé anu aranjeunna gaduh, tingali Perpustakaan média). Alesan WordPress ngawatesan panggunaan plugins sabab plugins mangrupikeun parangkat lunak anu kedah dijaga ngalangkungan waktos pikeun mastikeun jasa WordPress.com anu fungsina. Ngidinan plugin naon waé tiasa nyababkeun jasa WordPress.com goyah sareng, dina prosésna, nyababkeun masalah sareng blog anjeun.

Naha nganggo WordPress.com? Alesan anu paling ageung pikeun biaya, naha gratis atanapi paket premium, langkung handap tibatan kudu host na miara situs WordPress.org anjeun nyalira. Pikirkeun naon anu ditawarkeun WordPress.com, dina versi gratisna: platform blogging anu siap diluncurkeun dina pangladén wéb anu aranjeunna ngatur sareng dijaga. Sareng pikeun iket premium, biayana ti $ 99 ka $ 299 (UPDATE 2013 03 13: $ 99 ka $ 299 per taun), aranjeunna nuju damel, waktos, cadangan, sareng upaya pikeun mastikeun blog anjeun sayogi sareng ngawartosan pemirsa anjeun. Anjeun teras tiasa pokuskeun kana blogging, mendakan ideu anu pikaresepeun éta sareng ngabagi éta ka anu sanés.

Kumaha upami WordPress.org, WordPress anu janten host nyalira? Kalayan sagala pamikiran di luhur dina WordPress.com, naha anjeun badé ogé ngaunduh sareng nyetél WordPress dina bagian Internét anjeun nyalira?

Alesan utama seueur jalma ngalakukeun ieu kusabab langkung kontrol. Plugins sareng widget pilihan anjeun tiasa dianggo. Salaku conto, upami anjeun fotografer anu badé ngadamel galeri poto karya anjeun maka plugin média NextGen anu anjeun peryogikeun. Atanapi, upami anjeun hoyong pisan ngarobih tampilan ku téma dasar sapertos tesis or Genesis, maka WordPress.org kanggo anjeun.

Upami anjeun hoyong ngajalankeun iklan anjeun nyalira, hosting WordPress nyalira anu anjeun peryogikeun. WordPress.com henteu ngijinkeun hiji ngajalankeun iklan apiliasi atanapi kampanye sanés anu sanés (tingali catetan dina perkara reklameu).

A WordPress anu janten host nyalira nawiskeun langkung seueur kalenturan nalika ngeunaan konfigurasi sareng konfigurasi. Nanging, ku kalenturan éta janten tanggung jawab. Anjeun tanggel waler pikeun hosting (contona dina jasa sapertos BlueHost), pangropéa parangkat lunak blog sakumaha diperyogikeun (pos siki dina Ngaronjatkeun), Sarta cadangan.

Anu kedah dipilih? Upami anjeun bisnis karek ngamimitian blogging maka kuring bakal nyarankeun WordPress.com sareng difokuskeun ngembangkeun blog anjeun salaku prakték. Alesan pikeun ieu nyaéta nilai waktos anjeun: naha anjeun hoyong futz (istilah mewah pikeun waktos runtah) kira-kira? Tujuan anjeun pikeun komunikasi sareng pemirsa, konsumén Anjeun, dina rutin. Waragad pikeun ngamimitian, bahkan sareng paket premium, murah dibandingkeun sareng waktos anjeun.

Sareng upami anjeun sanés bisnis sareng ngan ukur badé blogging, modél gratis WordPress.com leres-leres gampang pikeun dimimiti. Deui, anjeun teu kedah futz, ngamungkinkeun anjeun fokus dina eusi sareng prakték blogging.

Saatos genep bulan, kapayun, tina blogging (mingguan, leres?) Anjeun panginten badé ningali deui panggunaan WordPress.com anjeun. Pikirkeun ngeunaan kabutuhan bisnis atanapi blog anu teu acan kacumponan. Kalayan kabutuhan anu teu dipikaharep dina pipikiran anjeun tiasa nyandak kaputusan ngeunaan hijrah ka blog anu ditawarkeun ku nyalira atanapi henteu. Sareng (ieu mangrupikeun ciri anu saé pisan) hijrah ti WordPress.com ka WordPress.org lumayan lempeng ka hareup. Éta bakal meryogikeun perencanaan sareng uji coba tapi prosésna dipikaterang pisan.

4 Komentar

  1. 1

    Kuring kudu leres pisan, 100% teu satuju sareng anjeun dina hiji ieu, John! 🙂 Anjeun nunjukkeun yén kontrol mangrupikeun downside tina hosting di WordPress.com - éta sanés ngan ukur ngadalikeun widget sareng téma sareng iklan. Éta ogé kontrol pikeun optimasi sareng cache. Hiji situs timer hosted on WPEngine gaduh infrastruktur anu langkung kuat, manajemén domain, ngawas kaamanan, cadangan, daérah pementasan, konsol manajemén alihan, jaringan pangiriman kontén, sistem caching canggih, aksés ka diréktori akar, kadali pangguna… sadayana kirang ti $99. per bulan. Entong ngirangan pamasangan WordPress anjeun ku nempatkeun éta dina WordPress.com - éta leres-leres miceunan waktos.

  2. 2

    Abdi kedah satuju sareng Doug ngeunaan ieu ogé. Tungtungna, sigana henteu langkung seueur repot pikeun ngahiji sareng anu sanés nalika éta sadayana turun ka dinya, tapi anjeun langkung seueur kontrol nalika anjeun angkat ka rute anu di-host. Ayeuna, upami aya anu hoyong ngajalajah WordPress sareng "nyepak ban" janten nyarios, teras pasang situs pribadi dina solusi .com upami anjeun leres-leres henteu hoyong ngaluarkeun artos. Éta langkung saé tibatan Blogger, tapi upami anjeun sakedik serius ngeunaan naon anu anjeun lakukeun online. Buka sareng solusi .com, sareng saha waé anu peryogi bantosan pikeun nyetél sareng ngonpigurasikeun hal-hal éta, wartosan kuring.

  3. 3
  4. 4

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.