WordPress: Nyiptakeun Sidebars Otomatis Pikeun Unggal Kategori

Fungsi pikeun ngadaptar Sidebars pikeun Unggal Kategori WordPress

Kuring parantos nyederhanakeun situs ieu pikeun ningkatkeun pidangan waktos sareng nyobian monetisasi situs langkung saé tanpa ngaganggu pamiarsa kuring. Aya sababaraha cara pikeun kuring monetisasi situs… didieu aranjeunna paling ageung nguntungkeun:

  • Sponsor langsung ti parusahaan pasangan. Kami damel dina strategi koléktif anu ngempelkeun sadayana ti wébinar dugi ka saham média sosial pikeun ngamajukeun acara, produk, sareng / atanapi jasa na.
  • affiliate pamasaran tina susunan platform apiliasi. Kuring ngorondang sareng ngaidentipikasi perusahaan, mastikeun yén aranjeunna kawéntar, sareng ngabagi tulisan khusus anu kuring tulis atanapi iklan anu aranjeunna sediakan.
  • Pamasaran sumberdaya ti pasangan anu ngaleupaskeun acara anu aya hubunganana sareng pamasaran, studi kasus, sareng kertas bodas.
  • Iklan Banner ti Google dimana iklan relevan sacara otomatis dibubarkeun ngalangkungan témplat sareng kontén kuring.

Sidebars WordPress

Kalayan pamasaran apiliasi nyayogikeun sababaraha pendapatan anu lumayan, kuring mutuskeun yén kuring hoyong nyorot pangiklan khusus pisan dumasar kana kategori situs, janten kuring hoyong sacara dinamis nyiptakeun sidebars tanpa kedah kode-keras unggal sidebar dina situs. Ku cara kieu, upami kuring nambihan katégori - sidebar sacara otomatis nembongan di daérah Widget kuring sareng kuring tiasa nambihan iklan.

Pikeun ngalakukeun ieu, kuring peryogi sababaraha kode khusus dina functions.php file téma anak kuring. Untungna, kuring mendakan yén batur parantos nyerat ampir sadaya anu kuring peryogikeun: Ngadamel Sidebars Widget pikeun Unggal Kategori dina WordPress. Kuring ngan ukur miharep sababaraha kadali tambahan kana kategori mana kuring panginten hoyong nunjukkeun sidebars.

function add_category_sidebars() {
    $args = array(
        'type'                     => 'post',
        'orderby'                  => 'name',
        'order'                    => 'ASC',
        'hide_empty'               => 1,
        'hierarchical'             => 1,
        'exclude'                  => '',
        'include'                  => '',
        'number'                   => '',
        'taxonomy'                 => 'category'
        ); 
    
    $categories = get_categories($args);

    foreach ($categories as $category) {
        if (0 == $category->parent)
            register_sidebar( array(
                'name' => $category->cat_name,
                'id' => $category->category_nicename . '-sidebar',
                'description' => 'This is the ' . $category->cat_name . ' widgetized area',
                'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
                'after_widget' => '</aside>',
                'before_title' => '<h3 class="widget-title">',
                'after_title' => '</h3>',
            ));
        }
}
add_action( 'widgets_init', 'add_category_sidebars' );

Kalayan seueur argumén pikeun kéngingkeun kategori, kuring tiasa ngalebetkeun sareng ngaluarkeun kategori naon waé anu kuring badé udagan. Dina pernyataan payun, kuring tiasa ngarobih sareng nyocogkeun perenah kana pormat sidebar situs WordPress kuring sadayana.

Salaku tambahan, dina abdi functions.php, Abdi hoyong nambihan fungsi kanggo ningali naha sidebar aya sareng nambihan widget ka na:

function is_sidebar_active($cat_name) {
    global $wp_registered_sidebars;
    $cat_id = get_cat_ID($cat_name);
    $widgetlist = wp_get_sidebars_widgets();
    if ($widgetlist[$cat_id])
        return true;
    return false;
}

Teras, dina téma kuring sidebar file template, kuring nambihan kode kanggo nampilkeun wilayahna sacara dinamis upami sidebarna didaptarkeun sareng ngagaduhan widget di jerona.

$queried_object = get_queried_object();
if ($queried_object) {
    $post_id = $queried_object->ID;
}
if(is_category() || in_category($cat_name, $post_id)) {
    $sidebar_id = sanitize_title($cat_name);
    if( is_sidebar_active($sidebar_id)) {
        dynamic_sidebar($sidebar_id);
    }
}

Sidebars WordPress pikeun Unggal Kategori

Hasilna persis anu kuring pikahoyong:

Sidebars Widget WordPress pikeun Unggal Kategori

Ayeuna, henteu paduli naha kuring nambihan, ngédit, atanapi ngahapus kategori ... daérah sidebar kuring bakal teras-terasan!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.