Tambihkeun Eupan Podcast Éksternal kana Bahan Loka WordPress Anjeun

Fungsi Eupan Podcast WordPress

Podcast populér online ngamanpaatkeun WordPress salaku platform penerbitan pikeun inpormasi ngeunaan podcastna ogé nyebarkeun sajumlah inpormasi ngeunaan unggal acara. Nanging, aranjeunna leres-leres ngagaduhan podcast nyalira dina mesin hosting podcast éksternal. Éta lumayan lancar pikeun pangunjung situs - tapi teu ngagaduhan hiji fitur anu teu katingali ku pangguna tapi katingali ku crawler sapertos Google.

Google nunjukkeun ieu dina pangrojongna:

Salaku tambahan, upami anjeun ngahubungkeun RSS feed anjeun sareng halaman utama, pangguna anu milari podcast anjeun ku nami tiasa kéngingkeun pedaran podcast anjeun ogé mangrupikeun carousel episode pikeun acara anjeun dina Google Search. Upami anjeun henteu nyayogikeun halaman utama anu dikaitkeun, atanapi Google henteu tiasa nebak halaman halaman anjeun, épisode anjeun masih tiasa muncul dina hasil Google Search, tapi ngan ukur dikelompokkeun sareng épisode ti podcast sanés dina topik anu sami.

Google - Kéngingkeun podcast anjeun di Google

 Kalayan dua pakaitna, anjeun tiasa kéngingkeun sababaraha liputan anu saé di Google:

Podcast dina Google SERP

Crawling situs ngungkabkeun eupan post blog, tapi sanés anu aslina eupan podcast - anu dijalankeun sacara éksternal. Perusahaan hoyong nyimpen eupan blog na ayeuna, janten kami hoyong nambihan eupan tambihan kana situs éta. Kieu carana:

  1. Urang kedah kode a eupan anyar dina téma WordPress na.
  2. Kami kedah nimba sareng nyebarkeun eupan podcast luar dina éta feed anyar.
  3. Kami kedah tambahkeun tautan dina sirah tina situs WordPress anu nembongkeun URL feed anyar.
  4. Bonus: Urang kedah ngabersihkeun URL feed podcast énggal janten urang henteu kedah gumantung kana querystrings sareng tiasa nulis deui jalanna dina URL anu saé.

Kumaha Tambihkeun Eupan Anyar ka WordPress

Dina téma anjeun atanapi (pisan disarankeun) file fungsi.php téma murangkalih, anjeun badé nambihan feed énggal sareng ngawartosan WordPress kumaha anjeun badé ngawangun éta. Hiji catetan ngeunaan ieu… éta bakal nyebarkeun eupan anyar di https://yoursite.com/?feed=podcast

function add_podcast_feed() {
    add_feed( 'podcast', 'render_podcast_feed' );
}
add_action( 'init', 'add_podcast_feed' );

Kéngingkeun Eupan Podcast Éksternal sareng Terbitkeun Kana Eupan WordPress

Kami ngawartoskeun WordPress kami bakal neraskeun podcast anu dianggo render_podcast_feed, janten urang ayeuna hoyong nyandak deui eupan luar (ditunjuk salaku https: //yourexternalpodcast.com/feed/ dina fungsi ieu di handap sareng duplikat dina WordPress dina waktos pamundut. Hiji catetan ... WordPress bakal nyéépkeun réspon.

function render_podcast_feed() {
    header( 'Content-Type: application/rss+xml' );
    $podcast = 'https://yourexternalpodcast.com/feed/';
    
    $response = wp_remote_get( $podcast );
        try {
            $podcast_feed = $response['body'];

        } catch ( Exception $ex ) {
            $podcast_feed = null;
        } // end try/catch
 
    echo $podcast_feed;
} 

Tulis deui Umpan Anyar Anjeun ka URL Anu Saé

Ieu sakedik bonus. Émut kumaha eupan diterbitkeun ku querystring? Urang tiasa nambihan aturan nyerat ulang kana functions.php kanggo ngagentoskeun anu kaluar sareng URL anu saé:

function podcast_feed_rewrite( $wp_rewrite ) {
    $feed_rules = array(
        'feed/podcast/' => 'index.php?feed=podcast'
    );

    $wp_rewrite->rules = $feed_rules + $wp_rewrite->rules;
}
add_filter( 'generate_rewrite_rules', 'podcast_feed_rewrite' );

Ayeuna, eupan énggal diterbitkeun dina https://yoursite.com/feed/podcast/

Tambahkeun Tautan kana Tuang Dina Kepala Anjeun

Léngkah pamungkas nyaéta anjeun hoyong nambihan tautan dina tag sirah situs WordPress anjeun ku sabab crawlers tiasa mendakanana. Dina hal ieu, urang bahkan hoyong nunjuk eupan salaku anu pangheulana didaptarkeun (di luhur blog sareng eupan koméntar), janten kami nambihan prioritas 1. Anjeun ogé badé ngomean judul dina tautan sareng pastikeun éta henteu teu cocog sareng judul feed sanés dina situs:

function add_podcast_link_head() {
    $podcast_link = site_url().'/feed/podcast/';
    ?>
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="My Podcast Name" href="<?php echo $podcast_link; ?>"/>
    <?php
}
add_action('wp_head', 'add_podcast_link_head', 1);

Eupan Podcast WordPress Anyar Anjeun

Hal anu saé pikeun metoda ieu nyaéta kami tiasa nyayogikeun sadaya parobihan dina téma situs ... henteu aya file témplat tambahan atanapi éditan judul, sareng sajabana Sababaraha detil penting:

  • permalinks - Sakali anjeun nambihan kode ka functions.php, anjeun kedah muka Setélan> Permalinks dina admin WordPress. Éta bakal nyegerkeun aturan permalink anjeun sahingga kode anu kami tambihan kanggo nyerat deui ayeuna dilaksanakeun.
  • kaamanan - Upami situs anjeun SSL sareng feed podcast anjeun henteu, anjeun bakal ngalaman masalah sareng kaamanan campuran. Abdi nyarankeun pisan pikeun mastikeun duanana situs anjeun sareng hosting podcast anjeun aman dijalankeun (dina hiji HTTPS alamat kalayan teu aya kasalahan).
  • Sindikasi - Kuring bakal nyarankeun pisan ngagunakeun feed podcast khusus domain ieu pikeun sindikat ka Google, Apple, Spotify sareng jasa sanésna. Kauntungannana di dieu nyaéta ayeuna anjeun tiasa ngarobih host podcast iraha anjeun pikahoyong sareng henteu kedah ngamutahirkeun sumber feed masing-masing jasa.
  • Analytics - Kuring sacara pribadi nyarankeun gaduh jasa sapertos Pangandaran dimana anjeun tiasa ngaropea eupan anjeun sareng kéngingkeun sababaraha lacak terpusat dina panggunaan saluareun naon anu disayogikeun ku seueur jasa. FeedPress ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngajadikeun otomatis nyalabarkeun kana saluran sosial anjeun, fitur anu hébat pisan!

Hoyong ningali naha éta jalan? Anjeun tiasa nganggo Pakan Validator Pakan pikeun mastikeun eupan!

3 Komentar

  1. 1

    Butuh waktu kuring 2 1/2 poé néangan jaring pikeun manggihan hal anu Teu sangka unggal podcaster WordPress kudu hayang ngalakukeun - host nu RSS feed pikeun 3rd-pihak-hosted podcast maranéhanana dina situs wordpress maranéhanana.

    Ku kituna hatur nuhun! Tangtu artikel anjeun begs patarosan: naha ieu teu plugin WordPress geus? Anu pangdeukeutna anu kuring mendakan nyaéta WP RSS Aggregator, tapi éta leres-leres nyerat ulang XML sareng ngarobih RSS.

  2. 2

    Hi
    Kuring parantos nyetél situs WordPress kuring pikeun nyebarkeun deui RSS kuring persis sapertos anu dipidangkeun, sareng éta tiasa dianggo saé, éta saé pikeun ngontrolana sorangan sareng nyandak léngkah anu ageung tina prosés podcasting.

    Kuring ngagaduhan patarosan, kusabab cara host podcasting kuring ngahasilkeun RSS XML - éta otomatis ngahasilkeun tautan wéb pikeun tiap épisode anu nunjuk ka halaman HTML dina halaman wéb freebie host podcasting anu kuring henteu dianggo.

    Hiji hal sapertos <rss2><channel><item><link></link> lamun markdown jalan. Atawa "rss2> channel> item> link"

    Apple Podcast ngagunakeun data XML ieu pikeun nembongkeun tumbu badag dina kaca na pikeun tiap episode. Tapi kuring henteu nganggo éta halaman wéb freebie tina host podcasting kuring (Podbeans). Abdi peryogi pikeun nunjuk ka halaman wéb kuring sorangan - dimana feed RSS anu kuring kontrol di-host.

    Saur anjeun éta mungkin pikeun ngamanipulasi XML asup pikeun ngarobah Tumbu di dinya ti podbeans.com ka my-website.com?

    • 3

      Ieu mungkin pikeun ngalakukeun ieu, tapi anjeun ogé kedah nyerat kode pikeun nyuhunkeun file anu di-host (sapertos MP3). Jujur kuring henteu bakal ngalakukeun ieu kusabab kalolobaan host wéb henteu dioptimalkeun pikeun unduhan file ageung anu diperyogikeun sareng podcast.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.