Aturan WordPress Kagungan Pengecualian

wordpress apache

wordpress apacheWordPress ngadamel léngkah épolusionér anu penting dina platform blogging, mindahkeun éta langkung caket kana sistem manajemen eusi anu lengkep sareng pelacak révisi, langkung seueur dukungan pikeun ménu khusus, sareng – fitur anu paling narik ati pikeun kuring – dukungan multi-situs kalayan pemetaan domain.

Upami anjeun sanés sistem manajemen kontén junkie, henteu kunanaon. Anjeun tiasa langsung pas tina tulisan ieu. Tapi pikeun sasama techno-geeks, head-code sareng apache-dabblers, kuring hoyong ngabagi anu pikaresepeun, sareng anu hébat.

Multi-situs mangrupikeun fitur anu ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun sababaraha halaman wéb WordPress nganggo instalasi WordPress tunggal. Upami anjeun ngatur sababaraha situs, éta saé kusabab anjeun tiasa masang sakumpulan téma sareng widget anu disatujuan, sareng ngaktipkeunana pikeun situs klien anjeun. Aya sababaraha halangan téknis pikeun peta domain anjeun, tapi prosésna henteu sesah.

Salah sahiji daérah masalah anu kuring ngaidentipikasi nyaéta dina ngarobih téma. Kusabab téma tiasa disayogikeun kana sababaraha halaman wéb, kustomisasi naon waé anu anjeun lakukeun kana téma ogé bakal mangaruhan situs sanés anu nganggo téma éta dina pasang multi-situs anjeun. Cara kuring ngubaran ieu nyaéta pikeun nyalin téma sateuacan kuring ngamimitian ngarobih, sareng jelas namina téma pikeun situs klien anu kuring gaya.

Masalah anu sanés anu matak nyaéta naon anu lumangsung dina file .htaccess dina server Apache anjeun. WordPress kedah nyerat deui jalur dina dasar blog-by-blog sareng ngalakukeun ieu ku aturan nulis ulang sareng file php.

WordPress nganggo aturan nulis ulang kieu:

RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? File /(.+) wp-ngawengku / ms-files.php? File = $ 2 [L]

Intina, naon waé anu aya dina subdirectory of mysite.com/files/directory bakal ditulis deui ka mysite.com/files/wp-includes/myblogfolderpath… sareng ieu dimana janten narik Naon kajadian upami anjeun leres-leres kedah gaduh file dina sérver anjeun anu mysite.com/files/myfolder/myimage.jpg? Anjeun kéngingkeun 404 kasalahan, éta anu kajantenan. Aturan nulis ulang Apache najong sareng ngarobih jalan.

Memang, anjeun panginten henteu kantos mendakan masalah ieu, tapi kuring henteu. Kuring ngagaduhan situs anu peryogi nganggo widget javascript tina halaman wéb anu sanés, sareng éta peryogi milarian grafik dina mysite.com/files/Images/myfile. Kusabab teu aya cara pikeun ngarobih file dina situs host, kuring peryogi pikeun milarian cara pikeun ngalakukeun ieu dina sérver kuring. Solusi gampangna nyaéta nyiptakeun kaayaan nulis ulang anu ngajadikeun pengecualian pikeun file khusus.

Ieu jalan kaluarna:

RewriteCond% {REQUEST_URI}! /? File / Image / file1.jpg $
RewriteCond% {REQUEST_URI}! /? File / Image / file2.jpg $
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? File /(.+) wp-ngawengku / ms-files.php? File = $ 2 [L]

Kaayaan panulis ulang kedah ditempatkeun sateuacan aturan nulis ulang, atanapi trik ieu moal jalan. Kedahna gampang pikeun ngarobih kaayaan ieu pikeun tujuan anjeun nyalira, upami anjeun ngalaman masalah anu sami. Solusi na dianggo pisan pikeun kuring, ngamungkinkeun kuring ngagantikeun grafik khusus tibatan téks alt anu kirang pikaresepeun anu henteu cocog sareng desain kuring. Mudah-mudahan, éta ogé tiasa dianggo pikeun anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.