Yoast SEO: URL Canonical dina Loka anu nganggo Opsional SSL

HTTPS

Nalika kami ngalih situs kami Flywheel, kami henteu maksakeun sadayana kana konéksi SSL (anu https: // url anu mastikeun sambungan anu aman). Kami masih henteu mutuskeun ngeunaan ieu. Kami tiasa mastikeun yén kiriman formulir sareng bagian e-commerce aman, tapi henteu yakin ngan ukur artikel rata-rata anu dibaca.

Kalayan diémutan éta, kami sadar yén tautan kanonik kami nunjukkeun duanana aman sareng teu aman. Kuring henteu kantos maca seueur topik, tapi sigana tiasa janten masalah upami Google ngubaran unggal jalur nyalira. Mémang, dina Wébmaster, urang kedah ngadaptar situs aman nyalira janten kuring ngan ukur nyangka éta bakal ngakibatkeun kabingungan.

Naon Patalina Canonical?

Unsur tautan kanonis mangrupikeun unsur dina bagian sirah halaman HTML (henteu katingali ku pangguna) anu nungtun mesin pencari kana vérsi pikaresep halaman wéb. Ieu mangrupikeun elemen penting nalika ngaoptimalkeun situs anjeun pikeun mesin pencari kumargi anjeun hoyong mastikeun otoritas naon waé anu ngalangkungan tautan mana anu ka URL anu saluyu. Seueur-seueurna sistem manajemen kontén ngahasilkeun sababaraha jalur pikeun eusi anu sami. Tanpa kanonis pikeun ngahartikeun jalur anu saluyu, otoritas anjeun tiasa dibagi antara sababaraha jalur kana eusi anu sami.

Dina marios ka Yoast SEO base knowledge plugin, plugin na ngan saukur narik permalink ngalangkungan fungsi standar WordPress. Kalayan kecap séjén, upami anjeun dina halaman anu aman, éta bakal ngadaptarkeun jalur https, upami anjeun henteu - éta bakal daptar jalur http. Heug

Dina téma urang functions.php file, sareng nganggo saringan kanonis Yoast wpseo_canonical, kami nambihan fungsi ieu pikeun maksa sadaya tautan kanonis kana URL anu aman:

fungsi mtb_canonical_ssl ($ url) {$ url = preg_replace ("/ ^ http: / i", "https:", $ url); balikkeun $ url; } add_filter ('wpseo_canonical', 'mtb_canonical_ssl');

Ayeuna, henteu paduli jalur mana anu angkat ka pangguna atanapi kumaha crawler Google nangkep kanonis, éta ngan ukur bakal muncul salaku halaman anu aman ku HTTPS: // jalur URL. Plugin Yoast baheula ngagaduhan pilihan pikeun ngahartikeun ieu, tapi katingalina éta depricated tina plugin na.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Ieu jalan sampurna! Kami kakarék ngalihkeun halaman wéb anu langkung alit kana https sareng parantos nyerah dina Yoast; ie dipareuman. Hatur nuhun pikeun nempatkeun kecap kaluar.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.