WordPress: Hapus sareng Alihan Struktur Permalink YYYY / MM / DD sareng Regex sareng Rank Math SEO

Alihan YYYY / MM / DD Regex WordPress Pangkat Matematika SEO

Nyederhanakeun struktur URL anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaoptimalkeun situs anjeun ku sababaraha alesan. URL panjang sesah ditingali ka anu sanés, tiasa kapotong dina éditor téks sareng éditor email, sareng struktur folder URL kompléks tiasa ngirim sinyal anu salah ka mesin pencari dina pentingna kontén anjeun.

Struktur YYYY / MM / DD Permalink

Upami situs anjeun ngagaduhan dua URL, anu mana saur anjeun anu parantos nyayogikeun tulisan éta kalayan langkung penting?

  • https://martech.zone/2013/08/06/yyyy-mm-dd-regex-redirect OR
  • https://martech.zone/yyyy-mm-dd-regex-redirect

Salah sahiji setelan standar pikeun WordPress nyaéta ngagaduhan struktur permalink dina blog anu kalebet yyyy / mm / dd dina URL. Ieu henteu cocog pikeun sababaraha alesan:

  1. Search Engine Optimasi (SEO) - Sakumaha anu dibahas di luhur, hirarki situs dina dasarna nunjukkeun mesin pencari yén konténna aya 4 folder jauh ti halaman bumi ... janten sanés eusi anu penting.
  2. Halaman Hasil Search Engine (SERP) - Anjeun panginten ngagaduhan tulisan anu hadé dina situs anjeun anu anjeun nyerat taun kamari tapi éta masih valid. Nanging, situs sanés anu nyebarkeun tulisan langkung énggal. Upami anjeun ningali struktur titimangsa anu sataun katukang dina halaman hasil search engine (SERP), naha anjeun kéklik tulisan anu langkung lami? Panginten henteu.

Léngkah munggaran anu diperyogikeun nyaéta pikeun ngapdet Setélan> Permalinks dina admin WordPress sareng ngan ukur permalink anjeun /% postname% /

Setélan WordPress Permalink

Ieu; tapi, bakal ngarusak sadaya tautan tulisan anjeun dina blog anjeun. Saatos hirupkeun blog anjeun bari, teu pikaresepeun nambihan alihan pikeun unggal tulisan anjeun anu lami. Henteu kunanaon sabab anjeun tiasa nganggo Ekspresi Biasa (Regex) pikeun ngalakukeun ieu. Ungkapan biasa milari pola. Dina hal ieu, ungkapan biasa kami nyaéta:

/\d{4}/\d{2}/\d{2}/(.*)

Ungkapan di luhur rusak sapertos kieu:

  • / \ d {4} milarian slash sareng 4 angka numerik anu ngagambarkeun taun
  • / \ d {2} milarian slash sareng 4 angka numerik anu ngagambarkeun bulan
  • / \ d {2} milarian slash sareng 4 angka numerik anu ngagambarkeun dinten
  • /(.*) candak naon waé anu aya di tungtung URL kana variabel anu tiasa anjeun alihan. Dina hal ieu:

https://martech.zone/$1

Ieu kumaha katingalina dina Réngking matematika SEO plugin (kadaptar salaku salah sahiji urang plugins WordPress paporit), ngan tong hilap mastikeun jinisna disetél Regex kalayan turunna:

pangkat alihan math seo

Ngaleungitkeun Blog, Kategori, atanapi Nami Kategori atanapi Istilah sanés

Ngaleungitkeun Blog - Upami anjeun ngagaduhan istilah "blog" dina struktur permalink anjeun, anjeun tiasa ngagunakeun pangalihan-pangalihan Rank Math SEO pikeun ngeusian

/blog/([a-zA-Z0-9_.-]+)$

Béja ngeunaan ieu, kuring henteu nganggo pilihan (. *) Kumargi éta bakal nyiptakeun loop upami kuring gaduh halaman anu ngan / blog. Ieu ngabutuhkeun yén aya sababaraha jinis slug saatos / blog /. Anjeun bakal hoyong alihan ieu sapertos di luhur.

https://martech.zone/$1

Ngaleungitkeun Kategori - Pikeun miceun kategori ti slug anjeun (anu aya sacara standar) nyebarkeun Peunteun plugin SEO SEO anu ngagaduhan pilihan pikeun kategori strip tina struktur URL dina setélan SEOna> Tautan:

Pangkat Kategori Jalur Matematika tina Tautan

Nyoplokkeun Kategori - Upami anjeun ngagaduhan katégori, anjeun bakal kedah langkung ati-ati sareng nyiptakeun susunan nami kategori anu pas janten teu kahaja nyiptakeun loop sirkular. Ieu conto éta:

/(folder1|folder2|folder3)/([a-zA-Z0-9_.-]+)$

Deui, kuring henteu nganggo pilihan (. *) Kumargi éta bakal nyiptakeun loop upami kuring gaduh halaman anu ngan / blog. Anjeun bakal hoyong alihan ieu sapertos di luhur.

https://martech.zone/$1

Panyingkepan: Kami nasabah sareng apiliasi Peunteun Matematika.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.