Kumaha Harga Pasar Real-Time Tiasa Ningkatkeun Kinerja Bisnis

Harga real-time

Nalika dunya modéren ningkatkeun pentingna kana kagancangan sareng kalenturan, kamampuan pikeun nyebatkeun real-time, harga sareng patunjuk penjualan anu saluyu pisan kana saluran penjualanna tiasa masihan usaha anu langkung luhur kana pesaing nalika nyumpingan ekspektasi palanggan. Tangtosna, sabab tungtutan kinerja ningkat, kitu ogé kompleksitas bisnis. 

Kaayaan pasar sareng dinamika bisnis parantos robih dina laju anu langkung gancang, ngantepkeun perusahaan berjuang pikeun ngaréspon pemicu harga - kajadian sapertos parobihan biaya, tarif, harga kalapa, status inventarisasi, atanapi naon waé anu meryogikeun parobihan harga - gancang, épisién sareng épéktip. Sakali diprediksi sareng tiasa diatur, pemicu harga kajantenan langkung sering. 

Dina taun 2020, palanggan B2B ngan saukur ngarepkeun pangalaman sapertos konsumén tina panyadia bisnisna - khususna perkawis harga. Sanaos pajeulitna alamiah harga B2B, para nasabah ngarepkeun yén harga sacara akurat ngagambarkeun kaayaan pasar, adil, didasarkeun sareng instan sayogi - bahkan pikeun tanda petik ageung.

Ngandelkeun pendekatan warisan pikeun netepkeun harga ngan ukur nyumponan épék négatip tina panyawat harga. Sabalikna, pamimpin visioner kedah ngabayangkeun deui metode na pikeun nganteurkeun Harga Pasar Real-Time. 

Harga Pasar Real-Time mangrupikeun visi harga anu dinamis sareng ilmiah. Beda sareng pendekatan harga dinamis anu sanés, éta henteu lirén dina ngajadikeun otomatis aturan; éta gancang ngabales, tapi ku cara anu calakan.

Dina tulisan ieu, kuring bakal ngantunkeun anjeun ngalangkungan dua kasus panggunaan pikeun Harga Pasar Real-Waktos - dina eCommerce sareng dina alur kerja persetujuan harga pikeun pesenan - sareng ngabahas kumaha ngabayangkeun deui status quo tiasa ngalayanan bisnis anjeun sareng ningkatkeun kinerja bisnis. 

Harga Pasar Real-Time dina eCommerce - Naon Éta sareng Naha Anjeun Peryogi

Mastikeun yén harga ngalakukeun cukup saé dina saluran tradisional anu nangtang nyalira; perusahaan parantos manteng langkung jauh kalayan lawang eCommerce.

Patarosan anu paling sering kuring ngadangu ti pamimpin perusahaan B2B nalika ngeunaan solusi eCommerce anu kuat aya hubunganana sareng harga. Patarosan kalebet:

  • Harga naon anu kedah ditepikeun ka konsumén online?
  • Kumaha kuring tiasa ngabédakeun harga anu cukup pikeun ngahargaan hubungan palanggan anu aya?
  • Kumaha upami harga anu kuring nunjukkeun online langkung handap tina naon anu dibayar ku konsumén kuring?
  • Kumaha kuring tiasa ngalayanan harga anu saé anu cukup pikaresepeun pikeun palanggan énggal pikeun ngamimitian bisnis sareng kuring tanpa ngorbankeun teuing margina?
  • Naha harga kuring cukup saé pikeun ngajual barang énggal ka konsumén, tanpa nyarios sareng rep penjualan atanapi kedah bernegosiasi?

Sadaya patarosan ieu langkung ti sah, tapi, ngarengsekeun hiji nyalira moal masihan anjeun daya saing jangka panjang dina saluran penting ieu. Rada, harga eCommerce kedah leres-leres dinamis. Harga dinamis - samentawis hiji kecap konci - hartosna konsumén anjeun ningali harga anu aya hubunganana sareng kaayaan pasar iraha waé dina waktos. Kalayan kecap séjén, Harga Pasar Real-Time. 

Sedengkeun definisi na saderhana, ngahontal éta henteu sakumaha lugas. Nyatana, harga pasar real-time pikeun eCommerce mustahil nalika hiji-hijina alat dina kotak alat anjeun nyaéta spreadsheet tradisional sareng sumber data anu béda anu tumuh basi sateuacan aranjeunna tiasa dianalisis, sumawonna dipilampah.

Sabalikna, ngajual parangkat lunak parangkat lunak tiasa ngabantosan anjeun netepkeun stratégi harga diskrit nanging sakaligus online anu ngahontal sababaraha tujuan pikeun bisnis, bari nyayogikeun nasabah harga anu diarepkeun ku aranjeunna henteu waktos tunduh. 

Hiji kasus panggunaan eCommerce nyaéta ngamangpaatkeun data spésipik online sapertos panémbong, konvérsi, pembuangan karéta sareng kasadiaan inventaris pikeun nyetél sababaraha strategi diskon pikeun harga eCommerce. Salaku conto, inventaris tinggi sareng pandangan halaman sareng konvérsi rendah tiasa nunjukkeun harga teuing tinggi. (Aya éta pemicu harga!)

Netepkeun strategi diskon anu langkung pinter langkung gampang jauh sareng pendekatan ieu, anu ngamungkinkeun pangguna pikeun gampang narik sareng nganalisis susunan data anu béda, tapi ogé ngaluyukeun diskon potongan nalika langsung. Salaku conto, gancang netepkeun diskon harga 30 persén dina jumlah 20 unit nalika data nunjukkeun harga teuing tinggi pikeun mindahkeun inventarisasi. Nalika terintegrasi ngalangkungan API kasadiaan tinggi, harga atanapi diskon énggal tiasa langsung diénggalan dina saluran eCommerce anjeun. 

Salaku tambahan pikeun netepkeun sababaraha strategi diskon, Harga Pasar Real-Time pikeun eCommerce ngamungkinkeun perusahaan B2B pikeun:

  • Beda harga pikeun palanggan anu aya sareng pangunjung énggal dina kategori produk atanapi tingkat SKU
  • Atur diskon khusus eCommerce anu tiasa dipersonalisasi (atanapi sasar) kana bagéan palanggan sareng grup produk
  • Nawiskeun harga perjangjian khusus konsumén sareng harga berjenama dinamis pikeun jumlah istirahat online
  • Ngahijikeun optimasi harga dumasar élastisitas, mastikeun konsistén harga omnichannel anu ngahontal pendapatan sareng target margin pikeun bisnis

Ngalihkeun tina réaksi, prosés rumit meryogikeun ngabayangkeun deui pendekatan anu langkung proaktif, data-science driven pikeun nganteurkeun Harga Pasar Real-Time. Ku ngalakukeun éta, usaha tiasa janten bekel anu langkung saé pikeun ngahontal harepan konsumén online. 

Harga Pasar Real-Time pikeun Pesenan Ngaronjatkeun Hasil Keuangan sareng Operasional 

Nyatana, kauntungan anu sami tina Harga Pasar Real-Time pikeun eCommerce gampang dilebetkeun kana prosés harga sareng urutan anu sanés dina perusahaan B2B. Nalika harga dinamis, dioptimalkeun dikintunkeun ngalangkungan API performa tinggi, langit ampir aya watesna nalika ngeunaan jinis masalah anu tiasa direngsekeun sacara langsung. 

Waris anu kasohor tina fitur harga real-time nyaéta klien Zilliant lila Shaw Industries Group Inc., panyadia lantai global anu ngoperasikeun langkung tina pendapatan taunan $ 2 milyar-dolar kalayan jutaan garis perjanjian harga pelanggan.  

Shaw nganggo kamampuan harga pikeun ngesahkeun yén pesenan na cocog sareng harga anu disepakati sacara real-time, teras arahkeun ka anu leres panyatu dumasar kana tingkat persetujuan yén urang tiasa gampil ngarobih. Upami aya kacocokan harga aya anu dideteksi, pesenan dikirim langsung ka titik kontak anu pas pikeun disatujuan atanapi dilereskeun langsung. Fungsi parangkat lunak parantos ngamungkinkeun Shaw pikeun hasil ngolah sakitar 15,000 paménta per dinten, sareng ngadamel parobihan kana alur kerja sareng tingkat persetujuan kalayan gancang sareng gampang. Jinis parobihan ieu peryogi sababaraha minggu atanapi sasih pikeun mangaruhan dina sistem lami urang.

Carla Clark, Diréktur Optimasi Penghasilan pikeun Shaw Industries

Salaku tambahan kaunggulan efisiensi Harga Pasar Real-Time tiasa ngaktipkeun, perusahaan B2B ogé nangtung pikeun ningkatkeun pendapatan sareng margina sacara signifikan bari nganteurkeun pangalaman anu diarepkeun para nasabah. 

Harga Pasar Real-Time pikeun eCommerce atanapi saluran sanésna kedah geuwat sayogi, harga khusus anu saluyu sareng saluran sareng akurat ngagambarkeun kaayaan pasar anu ayeuna sareng hubungan pelanggan. Éta kedah dikintunkeun sacara instan, bahkan pikeun pamundut cutatan ageung, kalayan henteu aya waktos saatos hungkul. Salaku tambahan, pikeun solusi pikeun leres-leres dinamis sareng real-time, éta ogé kedah:

  • Ngeunaan harga pasar ayeuna diitung sareng / atanapi dioptimalkeun ngalawan sababaraha rupa input 
  • Anggo langkung seueur data tina sumber anu bervariasi, teu aya watesna kalayan langkung cerdas 
  • Kirimkeun harga anu saluyu sareng strategi dina saluran dina waktos langsung
  • Calakan ngajadikeun otomatis persetujuan, negosiasi, kontras proposal
  • Nganteurkeun saran cross-ngajual sareng jual-up anu dipersonalisasi

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan Harga Pasar Real-Time anu nganteurkeun harga anu disesuaikan, calakan sareng pasar-relevan dina waktos sakedap, baca pengumuman Zilliant:

Harga Real Time pikeun E-commerce

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.