Kumaha Milarian Mesin Milarian, Ngorondang, sareng Ngadaptar Eusi Anjeun?

Search Engine optimasi

Kuring henteu sering nyarankeun yén klien ngawangun sistem e-commerce atanapi manajemén eusi nyalira kusabab sadaya pilihan éksténsif anu teu katingali anu diperyogikeun ayeuna - utamina museur kana pamanggihan sareng optimasi sosial. Kuring nulis tulisan dina kumaha milih CMS sareng kuring masih nunjukkeun ka perusahaan anu kuring damel sareng anu kagoda ngan ukur ngawangun sistem manajemén eusi nyalira.

Nanging, aya leres-leres kaayaan dimana platform khusus mangrupikeun kabutuhan. Nalika éta solusi anu optimal, kuring masih ngadorong palanggan kuring pikeun ngawangun fitur anu diperyogikeun pikeun ngaoptimalkeun situsna pikeun milarian sareng média sosial. Dasarna aya tilu fitur konci anu diperyogikeun.

  • Robots.txt
  • XML Sitemap
  • metadata

Naon File Robots.txt?

Robots.txt file - éta robots.txt file mangrupikeun file téks biasa anu aya dina diréktori akar situs sareng ngawartosan mesin pencari naon anu kedah dilebetkeun sareng dikaluarkeun tina hasil pamilarian. Dina taun-taun ayeuna, mesin pencari ogé nyungkeun anjeun ngalebetkeun jalur kana sitemap XML dina file. Ieu conto kuring, anu ngamungkinkeun sadayana bot pikeun ngorondang situs abdi sareng ogé ngarahkeun ka sitemap XML kuring:

User-agent: *
Sitemap: https://martech.zone/sitemap_index.xml

Naon éta Sitemap XML?

XML Sitemap - Sakumaha HTML pikeun ditingal dina panyungsi, XML ditulis pikeun dicerna sacara program. Peta situs XML dina dasarna mangrupikeun tabel unggal halaman dina situs anjeun sareng nalika éta terakhir diénggalan. XML sitemaps ogé tiasa dirantai daisy… éta mangrupikeun XML Sitemap tiasa ningali anu sanés. Éta saé upami anjeun hoyong ngatur sareng ngarobih unsur-unsur situs anjeun sacara logis (FAQ, halaman, produk, sareng sajabana) kana Peta Situs na nyalira.

Peta situs penting pisan pikeun anjeun sacara épéktip tiasa ngabéjaan mesin pencari naon kontén anu parantos anjeun damel sareng iraha éta terakhir diédit. Prosés anu dianggo mesin pencari nalika badé kana situs anjeun henteu épéktip tanpa nerapkeun sitemap sareng cuplikan.

Tanpa XML Sitemap, anjeun nuju risiko halaman anjeun tina henteu kantos dipendakan. Kumaha upami anjeun gaduh halaman badarat produk énggal anu henteu kakait sacara internal atanapi éksternal. Kumaha cara Google mendakanana? Nya, kantun nempatkeun ... dugi ka aya link anu dipendakan, anjeun moal kapendak. Untungna, mesin pencari ngamungkinkeun sistem manajemen kontén sareng platform e-commerce pikeun ngagulung karpét beureum pikeun aranjeunna, sanaos!

  1. Google mendakan tautan éksternal atanapi internal pikeun situs anjeun.
  2. Google ngindeks halaman sareng ngarangking éta numutkeun eusina sareng naon eusi sareng kualitas situs panumbu anu dimaksud.

Kalayan Sitemap XML, anjeun moal ngantepkeun mendakan kontén anjeun atanapi ngamutahirkeun kontén anjeun ka kasempetan! Seueur teuing pangembang nyobian nyandak jalan pintas anu nganyenyeri ogé aranjeunna. Aranjeunna nyebarkeun potongan euyeub anu sami di situs, nyayogikeun inpormasi anu henteu aya hubunganana sareng inpormasi halaman. Aranjeunna nyebarkeun peta situs sareng tanggal anu sami dina unggal halaman (atanapi sadayana diénggalan nalika update halaman hiji), masihan antrian ka mesin pencari yén aranjeunna maénkeun sistem atanapi henteu tiasa dipercaya. Atanapi aranjeunna henteu leres-leres mesin pencari ... janten mesin pencari henteu sadar yén inpormasi énggal parantos diterbitkeun.

Naon Metadata? Microdata? Snippets Beunghar?

Cuplikan euyeub ditandaan kalayan ati-ati microdata anu disumputkeun tina paningali tapi katingali dina halaman pikeun mesin pencari atanapi situs média sosial anu tiasa dianggo. Ieu katelah metadata. Google saluyu sareng Schema.org salaku standar pikeun ngalebetkeun hal-hal sapertos gambar, judul, déskripsi… ogé seueur corétan inpormasi sanés sapertos harga, jumlah, inpormasi lokasi, peringkat, sareng sajabana Skéma bakal ningkatkeun pisibilitas mesin pencari anjeun sareng kamungkinan yén pangguna bakal pencét ngaliwatan.

Facebook ngagunakeun éta OpenGraph protokol (tangtosna aranjeunna henteu tiasa sami), Twitter bahkan ngagaduhan potongan pikeun nangtoskeun profil Twitter anjeun. Beuki seueur platform anu ngagunakeun metadata ieu pikeun nilik tumbu anu dipasang sareng inpormasi sanés nalika aranjeunna nyebarkeun.

Halaman wéb anjeun ngagaduhan hartos anu mendasari anu dipikaharti ku jalma nalika maca halaman wéb na. Tapi mesin pencari gaduh pamahaman terbatas kana naon anu dibahas dina halaman-halaman éta. Ku nambihan tag tambihan kana HTML halaman wéb anjeun — tag anu nyatakeun, "Hei mesin pencari, inpormasi ieu ngajelaskeun pilem khusus ieu, atanapi tempat, atanapi jalma, atanapi pidéo" - anjeun tiasa ngabantosan mesin pencari sareng aplikasi sanés langkung ngartos eusi anjeun sareng tampilkeun ku cara anu aya gunana, relevan. Microdata mangrupikeun sapérangkat tag, diwanohkeun sareng HTML5, anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun ieu.

Schema.org, Naon ari MicroData?

Tangtosna, henteu salah sahiji ieu diperyogikeun ... tapi kuring nyarankeun pisan aranjeunna. Nalika anjeun ngabagi tautan dina Facebook, salaku conto, sareng teu aya gambar, judul, atanapi katerangan anu muncul ... sababaraha urang bakal resep sareng leres-leres pencét. Sareng upami cuplikan Skéma anjeun henteu aya dina unggal halaman, tangtosna anjeun masih tiasa némbongan dina hasil pamilarian ... tapi pesaing tiasa ngéléhkeun anjeun nalika aranjeunna gaduh inpormasi tambihan.

Daptar Sitemap XML anjeun nganggo Search Console

Éta penting pisan, upami anjeun parantos ngawangun kontén atanapi e-commerce platform anjeun nyalira, yén anjeun gaduh subsistem anu ngirining mesin pencari, nyebarkeun microdata, teras nyayogikeun sitemap XML anu sah pikeun eusi atanapi inpormasi produk pikeun dipendakan!

Sakali file robots.txt anjeun, sitemaps XML, sareng potongan euyeub diluyukeun sareng dioptimalkeun sapanjang situs anjeun, tong hilap ngadaptar pikeun unggal Search Engine Search Search (ogé katelah alat Webmaster) dimana anjeun tiasa ngawas kasihatan sareng pisibilitas anjeun situs dina mesin pencari. Anjeun bahkan tiasa nangtoskeun jalur Sitemap anjeun upami teu aya anu didaptarkeun sareng ningali kumaha mesin pencari nyéépkeunana, naha atanapi henteu aya masalah sareng éta, bahkan kumaha cara menerkeun éta.

Gulung karpét beureum pikeun mesin pencari sareng média sosial sareng anjeun bakal mendakan situs anjeun langkung saé, éntri anjeun dina halaman hasil mesin pencari diklik langkung seueur, sareng halaman anjeun langkung seueur dina média sosial. Éta sadayana nambihan!

Kumaha Robots.txt, Sitemaps, sareng MetaData Gawé Bareng

Ngagabungkeun sadaya elemen ieu sapertos anu ngagulung karpét beureum pikeun situs anjeun. Ieu prosés ngorondang anu nyandak bot sareng kumaha mesin pencari ngaindéks eusi anjeun.

  1. Situs anjeun ngagaduhan file robots.txt anu ogé ngarujuk lokasi XML Sitemap anjeun.
  2. CMS atanapi sistem ecommerce anjeun ngamutahirkeun XML Sitemap kalayan halaman naon waé sareng nyebarkeun tanggal atanapi édit inpormasi tanggal.
  3. Sistem CMS atanapi ecommerce anjeun ngirining mesin pencari pikeun terang yén situs anjeun parantos diénggalan. Anjeun tiasa ping aranjeunna langsung atanapi nganggo RPC sareng layanan sapertos kitu Ping-o-matic pikeun ngadorong ka sadaya mesin pencari konci.
  4. Search Engine langsung datang deui, ngahargaan file Robots.txt, mendakan halaman énggal atanapi anu diénggalan ngalangkungan peta situs, teras ngindeks halamanna.
  5. Nalika éta ngaindeks halaman anjeun, éta nganggo microdata cuplikan euyeub pikeun ningkatkeun halaman hasil search engine.
  6. Salaku situs anu sanés aya hubunganana kana kontén anjeun, eusi anjeun rangking langkung saé.
  7. Nalika eusi anjeun dibagi dina média sosial, inpormasi potongan anu beunghar anu ditetepkeun tiasa ngabantosan leres eusi anjeun sareng ngarahkeunana kana profil sosial anjeun.

2 Komentar

  1. 1

    ramatloka abdi teu tiasa indéks eusi anyar, abdi dipulut sitemap na URL on webmaster tapi tetep teu bisa ngaronjatkeun ieu. Éta masalah backend google?

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.